Временната раздяла - решение или задълбочаване на проблема е?

Re: Временната раздяла - решение или задълбочаване на проблема е?

Мнениеот Pipilota » 19 Яну 2016, 10:37

penelopa написа:
rabotnata pchela написа:Може да помогне, но ако в тази раздяла не се случва нещо, не се комуникира, то тя би била безсмислена. Все пак решаването на проблема не се крие в това хората да странят едни от други, а да търсят решението. Но може да е някакво временно решение, след като не се разбирате можеш да се откъснете един от друг за месец- два и да преосмислите връзката си, а когато сте готови да поговорите за това. з

Ако се стигне до там, аз не искам да прекъсвам комуникацията заради детето, а и не само. Надявам се и отсрещната страна да мисли така.
Аз мисля, че ако и двете страни не са съгласни да се разделят ще е кошмар, равностоен на развод. Ако мъжът ти е по-агресивен и по-емоционален, то кавгите и крайностите са сякаш в кърпа вързани. :roll: Разделите не са като по филмите - романтични и със щастлив край.

Lollipop написа:Аз съм се разделяла временно с предишния ми мъж. Е, не мога да кажа,че беше особено ползотворна раздяла. Вече 8 години не мога да се върна да говорим :mrgreen:

Е, това не го знаех, че си имала бивш мъж с който сте "временно разделени" :rolling:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот maminka » 19 Яну 2016, 10:56

Не мисля, че нещо би могло да реши по този начин. Това е временно бягство, напускане на проблема, който така или иначе си остава.
maminka

Мнениеот Lollipop » 19 Яну 2016, 11:40

Pipilota написа:

Lollipop написа:Аз съм се разделяла временно с предишния ми мъж. Е, не мога да кажа,че беше особено ползотворна раздяла. Вече 8 години не мога да се върна да говорим :mrgreen:

Е, това не го знаех, че си имала бивш мъж с който сте "временно разделени" :rolling:

ахахха Аз съм пълна с изненади, нали знаеш. :lol: :lol: :lol:
Но раздяла временна, за ден, за седмица за месец, нищо не решава, като видиш колко е добре тоя човек да не ти пили нервите нон стоп знаеш, че не искаш да се върнеш. Неспасяемо положение става.
Аватар
Lollipop

Мнениеот lini_leni » 19 Яну 2016, 13:09

По-добре е да погледнете през различна перспектива, не толкова физическата раздяла е важна, защото по този начин ще се разделите и емоционално, а нали не това е идеята.
lini_leni

Мнениеот Malina » 19 Яну 2016, 13:10

Зависи от хората, някои се чувстват добре когато се разделят с половинката си и преосмислят нещата. Всяка двойка е различна, но аз също го приемам като задълбочаване на проблема. С други думи ти казваш, че си готова да се откажеш, заради въпросния проблем, който имате.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот pavleta » 19 Яну 2016, 14:14

Наистина зависи от хората. Хубавото на временната раздяла за мен е, че ако стреса е изключително голям и вече не може да се овладее положението, разделени и двамата ще имат възможност да се успокоят и да намалят стреса. Но с уговорката и нагласата, че има какво да спасяват. Ако не са на една вълна, няма смисъл.
pavleta

Мнениеот Elica » 19 Яну 2016, 14:44

Както се казва, когато нещо се счупи, то рядко може да се поправи и да е както преди. Но пък за сметка на това имам приятели двойка, които след 7-8 години брак нещо при тях се беше пропукало и мъжът беше тръгнал да си вее байрака. След раздяла се събраха и се разбират чудесно. Може би понякога раздялата лекува.
Аватар
Elica

Мнениеот bojo_kolev » 19 Яну 2016, 16:10

Elica написа:Както се казва, когато нещо се счупи, то рядко може да се поправи и да е както преди. Но пък за сметка на това имам приятели двойка, които след 7-8 години брак нещо при тях се беше пропукало и мъжът беше тръгнал да си вее байрака. След раздяла се събраха и се разбират чудесно. Може би понякога раздялата лекува.

Е, то затова сме различни хората и затова е така цветен света, радвам се, че има такива двойки, дано при повечето да е възможно лепенето на тези пукнатини.
bojo_kolev

Мнениеот S_Milenska » 19 Яну 2016, 16:36

Всички се стараят да бъдат перфектни семейства и да не се разделят, но често раздялата е като шамар, който ни събужда и ни показва какво губим и какви са ни грешките. Но не винаги може да се залепи счупеното, както казахте по-нагоре.
Penelopa, ако чувстваш, че имаш нужда от време, да се усамотиш и да помислиш над връзката ви, направи го спокойно. Много хора приемат това добре и нормално.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kaya » 19 Яну 2016, 17:06

Penelopа, мислила ли си какви са ви проблемите, на какво се дължат? :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски