martin7887 написа:Здравейте, д-р Йорданова
Нека Новата година ви донесе щастие и здраве!
Поддържам субферилна температура 37,1-37,2 вече 2 месеца и половина. Покачва се към 10 часа сутринта, задържа се през целия ден и изчезва към 10, 11 вечерта. По време на работа, физическа, стига до 37,3-37,4.
Също така имам проблеми с ушите. Усещам един странен и дразнещ дискомфорт, който е трудно да се опише, но аз го описвам като паране, продължаващо вече 5 месеца. Не е болезнено. Усеща се навътре в ушите. Понякога езикът ми пулсира. През около период от 10 дни имам главоболие.
В Германия ми е правен ядрено магнитен резонанс, доплер, пълни очни изследвания, невролог, ушен лекар-веднъж козметично почистване на ушите, още веднъж по-обстойно. Два пъти пълна кръвна карина. Всички изледвания са с перфектни резултати.
Ендокринолог не съм посещавал там, но показателите от кръвната ми картина са:
Thyroxin, freies (FT4) 0,8-1.6 ng/dl - 1,2
Trijodthyronin, freies (FT3) 2,2 - 4,4 pg/ml - 3,0
TSH 0,39-2,60 lU/ml - 1,50 lU/ml
Зъбите ми са в ужасно състояние. Парадонтити, пулпити и 4 кисти... Утре ми предстои операция и силно се надявам всичките ми проблеми да идват от зъбите. От клиниката обещават, че до един месец ще съм с нови зъби. Зъбният хирург казва, че е възможно проблемите ми да идват от зъбите, но искам и второ мнение от специалист, та питам и Вас.
Искам да Ви попитам, какви изледвания още трябва да направя? Вие сте ендокринолог, но как мислите? Могат ли тези зъбни кисти да предизвикат подобна симптоматика?
Уважаеми martin7887,
Възможно е субфебрилна температура да се дължи на проблем със зъбите. Пишете за наличие освен на кисти и на възпалителни процеси. Всяко възпаление може да доведе до повишаване на телесната температура. Болка от зъб може да се усеща и като проблем с ухо.
Със сигурност мога да кажа, че температурата не е свързана с проблем с щитовидната жлеза.