Можете ли да ми споделите повече за начините, по които приготвяте риба?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Можете ли да ми споделите повече за начините, по които приготвяте риба?

Мнениеот S_Milenska » 01 Окт 2015, 10:02

Когато даваха Мастър Шеф гледах, че правят риба в някаква хартия за печене, дори така сервираха рибата, някой пробвал ли е този начин?
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Bambaa » 01 Окт 2015, 17:05

S_Milenska написа:Когато даваха Мастър Шеф гледах, че правят риба в някаква хартия за печене, дори така сервираха рибата, някой пробвал ли е този начин?

Не разбирам защо трябва да е толкова сложно и неприятно приготвено, плюс, че ще стане по един и същ начин на вкус, а за хапване ще е 10 пъти по омазващо ахах
Аватар
Bambaa

Мнениеот Andrey » 25 Окт 2015, 16:04

Bambaa написа:
S_Milenska написа:Когато даваха Мастър Шеф гледах, че правят риба в някаква хартия за печене, дори така сервираха рибата, някой пробвал ли е този начин?

Не разбирам защо трябва да е толкова сложно и неприятно приготвено, плюс, че ще стане по един и същ начин на вкус, а за хапване ще е 10 пъти по омазващо ахах

Да не те чуе само някой готвач, то по твойта логика няма нищо вкусно, всичко е еднакво, дали ще ядеш нещо приготвено по различни начини за теб е все едно и също :) Представям си с каква наслда се храниш...
Аватар
Andrey

Мнениеот Bambaa » 26 Окт 2015, 15:02

Andrey написа:
Bambaa написа:Не разбирам защо трябва да е толкова сложно и неприятно приготвено, плюс, че ще стане по един и същ начин на вкус, а за хапване ще е 10 пъти по омазващо ахах

Да не те чуе само някой готвач, то по твойта логика няма нищо вкусно, всичко е еднакво, дали ще ядеш нещо приготвено по различни начини за теб е все едно и също :) Представям си с каква наслда се храниш...

Наслаждавам се, разбира се, още повече, когато излизам сравнително чиста от подобна битка! :lol: :lol:
Аватар
Bambaa

Мнениеот Ваня Стойчева » 06 Яну 2016, 11:54

Разбира се, че има разлика и във вкуса и във всичко, иначе едва ли не цялата кулинария се обезсмисля. тоав е като да сравниш варен, печен и пържен картоф. :banghead:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Krum » 06 Яну 2016, 16:12

Определено е много зарибяващо да се готви риба по различни начини :)
Аватар
Krum

Мнениеот Rali_hr » 13 Яну 2016, 16:24

Не мисля, всичко може да се готви варено, без друго е еднакво на вкус, няма нужда от нищо - варен ориз, варено месо, варени картофи, варено тесто и тва е :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Monika_Spasova » 18 Яну 2016, 14:13

Определено и рибата и като всяка друга храна най-много се влияе от подправките и препичането, най-вече. :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот irka » 27 Яну 2016, 10:23

Много обичам риба и изобщо всякакви морски вкусотии. Най-често я приготвям във фолио. Цяла пъстърва или скумрия и осолявам, в коремчето й слагам парче дафинов лист, лимонов сок и скилидка чесън. Слагам я върху парче фолио, намазано с олио, и около нея слагам парчета картофки, полети с олио и овкусени с черен пипер, сол и магданоз. Увивам фолиото като бонбон и пека във фурната докато станат картофите. Това е цялата философия, а е много вкусно.
irka

Мнениеот Lilly_milly » 27 Яну 2016, 12:01

irka написа:Много обичам риба и изобщо всякакви морски вкусотии. Най-често я приготвям във фолио. Цяла пъстърва или скумрия и осолявам, в коремчето й слагам парче дафинов лист, лимонов сок и скилидка чесън. Слагам я върху парче фолио, намазано с олио, и около нея слагам парчета картофки, полети с олио и овкусени с черен пипер, сол и магданоз. Увивам фолиото като бонбон и пека във фурната докато станат картофите. Това е цялата философия, а е много вкусно.

И аз така я правя, но слагам цели картофи увити във фолио направо в фурната, още преди да съм започнала да правя рибата, след това приготвям я и я прибирам при картофитя, в зависимост от това колко големи са е възможно да станат малко по-бавно, но обикновено не е проблем :wink:
Lilly_milly

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети