Бенки брадавици кожни тумори онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Бенки брадавици кожни тумори онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Яну 2016, 17:39

Viksi89 написа:
Dr Violina Todeva написа:Благодаря Ви за пожеланията! Желая Ви здраве и успешна Нова 2016 година!
По отношение на въпроса Ви, по-скоро се наблюдава обратната тенденция с потъмняване, уголемяване и поява на нови бенки с възрастта! Естествено не е изключено да има и изсветляване, но трябва добре да се огледат всички бенки! Съветвам Ви да посетите кожен лекар, за да се направи необходимият преглед!

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря Ви за отговора! А възможно ли е това да е вследствие от прием на медикаменти? Скоро приемах лекарства за лекуване на нерви и оттогава сякаш започна това изсветляване на бенките. Също се появиха и малки червени точици по кожата ми на някои места. А имам и силен косопад от около 3 месеца, който продължава, но това е може би отделен проблем за обсъждане. Не знам дали е свързано всичко, но може би и на Вас ще ви е трудно да определите. Все пак ще се радвам на мнение от Ваша страна.

Поздрави,
В. Чернева

Здравейте!

Това, което сте забелязала за бенките и червените образувания по-скоро няма отношение към приемът на лекарства! По отношение на косопада, там има зависимост!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот abbdated » 14 Яну 2016, 00:21

Здравейте д-р Тодева. Имам това нещо на шията по рождение. Дали можете да ми кажете какво е и дали може да се отстрани? Благодаря предварително!
Прикачени файлове
20160108_223410 - Copy.jpg
20160108_223410 - Copy.jpg (272.21 KiB) Прегледано 514 пъти
abbdated

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Яну 2016, 13:23

abbdated написа:Здравейте д-р Тодева. Имам това нещо на шията по рождение. Дали можете да ми кажете какво е и дали може да се отстрани? Благодаря предварително!

Здравейте, abbdated!

Най-вероятно се касае за вродена киста, но за да се определи каква е и как да се премахне е необходимо да се консултирате лично с лекар, за да се направят преглед и изследвания!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот ПетърСтефанов » 28 Яну 2016, 14:40

Здравейте! Забелязах нещо странно в тази ми бенка, която е отстрани на главата ми, малко по-навътре към челото спрямо слепоочието(ще кача снимки). Мисля че тези дни ме беше засърбяло там и се почесох, но не си дадох сметка че имам бенка там. Мисля че съм я разранил тогава(преди дни) и сега има отгоре сякаш лека коричка, която не е набъбнала(усеща се като коричка само ако я погаля с нокът и то леко, бенката сега не ме сърби или нещо такова спокойна е, но ми се струва че там където е коричката е станало черно има ли повод за притеснения??? Благодаря предварително!!!
П.П. Може и да се бъркам, че съм се чесал от тази страна, но съм паника относно бенките ми и за това пиша тук, моля за мнение и благодаря !!!http://postimg.org/image/855bchonl/
http://postimg.org/image/jiwg1fok1/
ПетърСтефанов

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Яну 2016, 18:22

ПетърСтефанов написа:Здравейте! Забелязах нещо странно в тази ми бенка, която е отстрани на главата ми, малко по-навътре към челото спрямо слепоочието(ще кача снимки). Мисля че тези дни ме беше засърбяло там и се почесох, но не си дадох сметка че имам бенка там. Мисля че съм я разранил тогава(преди дни) и сега има отгоре сякаш лека коричка, която не е набъбнала(усеща се като коричка само ако я погаля с нокът и то леко, бенката сега не ме сърби или нещо такова спокойна е, но ми се струва че там където е коричката е станало черно има ли повод за притеснения??? Благодаря предварително!!!
П.П. Може и да се бъркам, че съм се чесал от тази страна, но съм паника относно бенките ми и за това пиша тук, моля за мнение и благодаря !!!http://postimg.org/image/855bchonl/

Здравейте, г-н Стефанов!

Качеството на снимката не е добро и не мога да направя коментар дори и за макроскопския и вид, но така или иначе за да е екзактна диагностиката трябва да се направи дерматоскопия!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот ПетърСтефанов » 28 Яну 2016, 18:38

Dr Violina Todeva написа:
ПетърСтефанов написа:Здравейте! Забелязах нещо странно в тази ми бенка, която е отстрани на главата ми, малко по-навътре към челото спрямо слепоочието(ще кача снимки). Мисля че тези дни ме беше засърбяло там и се почесох, но не си дадох сметка че имам бенка там. Мисля че съм я разранил тогава(преди дни) и сега има отгоре сякаш лека коричка, която не е набъбнала(усеща се като коричка само ако я погаля с нокът и то леко, бенката сега не ме сърби или нещо такова спокойна е, но ми се струва че там където е коричката е станало черно има ли повод за притеснения??? Благодаря предварително!!!

Здравейте, г-н Стефанов!

Качеството на снимката не е добро и не мога да направя коментар дори и за макроскопския и вид, но така или иначе за да е екзактна диагностиката трябва да се направи дерматоскопия!

С уважение,
д-р Тодева

http://postimg.org/gallery/1uu0o06z6/Направих още две снимки. Така по разбираеми ли са или пак остава само варианта за преглед. :) Надявам се не прекалявам. Благодаря! :)
ПетърСтефанов

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Яну 2016, 20:17

ПетърСтефанов написа:
Dr Violina Todeva написа:

Здравейте, г-н Стефанов!

С уважение,
д-р Тодева

http://postimg.org/gallery/1uu0o06z6/Направих още две снимки. Така по разбираеми ли са или пак остава само варианта за преглед. :) Надявам се не прекалявам. Благодаря! :)

Здравейте!

Едната снимка е с по-добър фокус, но предвид различните участъци на самата бенка, за да се отговори адекватно трябва да се направи дерматоскопия!

Поздрави,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Nadinka » 29 Яну 2016, 16:32

Здравейте, др. Тодева. На 34г. съм. По време на бременността ми в областа на врата ми се появиха брадавички, така ги наричам, защото не знам точното им наименование. След като родих някой паднаха сами, другите си стоят, но не са много. Преди месец ми се появи нещо подобно на клепача, но не с кафеникав цвят, а бял. Прилича на току що стисната тлъста черна точна с бял връх. е, това вече ме дразнители и не ми харесва. Има ли начин да го премахна с някакъв крем, мазило или накаква бабина рецепта. Благодаря Ви!
Nadinka

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Фев 2016, 12:27

Nadinka написа:Здравейте, др. Тодева. На 34г. съм. По време на бременността ми в областа на врата ми се появиха брадавички, така ги наричам, защото не знам точното им наименование. След като родих някой паднаха сами, другите си стоят, но не са много. Преди месец ми се появи нещо подобно на клепача, но не с кафеникав цвят, а бял. Прилича на току що стисната тлъста черна точна с бял връх. е, това вече ме дразнители и не ми харесва. Има ли начин да го премахна с някакъв крем, мазило или накаква бабина рецепта. Благодаря Ви!

Здравейте, Nadinka!

Преди колко време родихте? Възможно е някои от брадавиците да не изчезнат сами! Най-добре е да се направи коагулация на тези които останат, но преди да посетите лекар за обработка изчакайте 6 месеца след раждането!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот ivanela_94 » 05 Фев 2016, 17:19

Здравейте, др. Тодева.При премахване на бенки чрез електрокоагулация минали са 3 седмици и имам леки дупчици и малко по-дълбока на носа и розови петна с какво е най-удачно да ги мажа за по бързо възстановяване.надявам се да ми дадете съвет благодаря предварително
ivanela_94

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести