Бенки брадавици кожни тумори онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Бенки брадавици кожни тумори онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Ное 2015, 10:52

Hornyhorn написа:Какво е това ?? Някой имал ли е подобен проблем или да се консултирам с дерматолог ???

Здравейте, Hornyhorn!

Най-вероятно имате вирусни брадавици. Ако не сте посетил кожен лекар Ви съветвам да го направите, защото трябва да се лекуват!!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Ное 2015, 11:00

dalinda написа:Здравейте.
Може ли да оцените следната бенка /прилагам снимка/?
Бенката е от около 20 години, не намирам промяна във външния й вид /или поне така предполагам/, изпъкнала, размер около 8мм, изпъкналата част е тъмнокафява, около нея има нещо като светлокафяв ореол. Нямам усещания като болка или сърбеж в/около/върху нея. На допир е по-скоро мека. Опитах се да приложа ABCDE правилото за бенки, но изглежда не успявам добре да преценя. След това реших, че може би е атипична/диспластична/ според всичко, което прочетох, но и в това не съм сигурна/сякаш й липсват някои характеристики за атипизъм..../. Бихте ли изказали вашето мнение дали видимо е доброкачествена или злокачествена? Благодаря предварително!
DSC_0666 - Copy.JPG

Здравейте, dalinda!

Най-добре може да се оцени бенка след преглед с дерматоскоп. По принцип от това, което виждам на снимката с просто око не би трябвало да е проблемна или диспластична, но все пак трябва да се направи дерматоскопия.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот dalinda » 04 Ное 2015, 04:51

Dr Violina Todeva написа:
Бенката е от около 20 години, не намирам промяна във външния й вид /или поне така предполагам/, изпъкнала, размер около 8мм, изпъкналата част е тъмнокафява, около нея има нещо като светлокафяв ореол. Нямам усещания като болка или сърбеж в/около/върху нея. На допир е по-скоро мека. Опитах се да приложа ABCDE правилото за бенки, но изглежда не успявам добре да преценя. След това реших, че може би е атипична/диспластична/ според всичко, което прочетох, но и в това не съм сигурна/сякаш й липсват някои характеристики за атипизъм..../. Бихте ли изказали вашето мнение дали видимо е доброкачествена или злокачествена? Благодаря предварително!
DSC_0666 - Copy.JPG

Здравейте, dalinda!

Най-добре може да се оцени бенка след преглед с дерматоскоп. По принцип от това, което виждам на снимката с просто око не би трябвало да е проблемна или диспластична, но все пак трябва да се направи дерматоскопия.

С уважение,
д-р Тодева

Много Ви благодаря за отговора д-р Тодева.
В такъв случай, бихте ли ме посъветвали във Варна за някой добър специалист, който разполага с такава апаратура и на когото мога да се доверя? Защото следвайки Вашата препоръка, аз питах някои дерматолози дали биха направили това изследване, но те правят оценка само с лупа, а бих искала да се подложа на подобно изследване. Проблемът е, че не намирам кой специалист да го направи. Надявам се, че можете да ме насочите към такъв.
Благодаря още веднъж!
dalinda

Мнениеот Dr Violina Todeva » 04 Ное 2015, 10:41

dalinda написа:
Dr Violina Todeva написа:
DSC_0666 - Copy.JPG

Здравейте, dalinda!

С уважение,
д-р Тодева

Много Ви благодаря за отговора д-р Тодева.
В такъв случай, бихте ли ме посъветвали във Варна за някой добър специалист, който разполага с такава апаратура и на когото мога да се доверя? Защото следвайки Вашата препоръка, аз питах някои дерматолози дали биха направили това изследване, но те правят оценка само с лупа, а бих искала да се подложа на подобно изследване. Проблемът е, че не намирам кой специалист да го направи. Надявам се, че можете да ме насочите към такъв.
Благодаря още веднъж!

Здравейте!

За съжаление не разполагам с информация кои от колегите във Варна правят дерматоскопия!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот moqmilost » 16 Ное 2015, 16:52

Здравейте!

Пиша Ви по повод някои промени, които настъпиха с кожата ми след първата ми бременност. На 29 години съм, родих преди 3 месеца и нямах особени проблеми като изключим стриите, които станаха още по-натрапчиви след раждането. Малко по-късно, обаче, още първия месец след това, забелязах нови бенки, които много бързо се появиха и после си останаха така - изглеждат съвсем дребнички, равни и малко по-тъмни от другите. Приличат на миниатюрни точици, напълно равни с кожата, като оцветена част от нея, а не като издатини. Докато бях бременна нямах засилена пигментация, пазех се от слънцето, а лятото и почти не съм излизала, тъй като жегите съвпаднаха с последните най-трудни месеци. Понеже съм наясно, че кожата по корема ми е разтегната и всичко изглежда доста деформирано, гледах да не се плаша от вида на старите бенки там, но сега като се загледах, видях че и те стоят някак разпънати заедно с нея. Също са от по-горния тип - не са релефни, а като оцветени точки от кожата. Отстрани пък на кръста отдавна си имам една релефна, която леко потъмня наскоро. Може би нямаше да обърна внимание на тези неща ако не бяха в съвкупност с нещо друго, което ми се случи: след едно следобедно излизане ръцете ми се зачервиха много, сърбяха и изглеждаха като изгорели от слънцето. Дори дланите отдолу бяха порозовели, а това се случи през Октомври за два часа навън. Разбрах, че това е от слънцето едва на другия ден, когато се появи следа от часовника ми. Никъде другаде не съм се зачервявала, нито по лицето, нито която и да е друга открита част на тялото. Отдадох го на многото мокрене и досегът с какви ли не козметични и миещи препарати покрай грижите за бебето, но все ме гложди. Всички тези промени настъпиха чак след като родих, ако беше по време на бременността щях да си ги обясня много по-лесно, но сега се явяват в разрез с логиката, която всички знаем - засилена пигментация при бременните, чувствителна кожа и тн. Брюнетка съм, не съм със светла кожа, нямам тежки слънчеви изгаряния и кожата ми никога не е била капризна.
Можете ли да внесете някаква яснота по темата, приложила съм снимки по-долу. Каня се да ида и на преглед, но ми е трудно с бебето в момента и все отлагам. Имам ли повод за притеснения?

Благодаря Ви!
Прикачени файлове
тук вдясно се виждат новите бенки, а между тях е една стара. също така съм увеличила оградената, която ми изглежда доста несиметрична и разтеглена както е кожата на корема ми..jpg
тук вдясно се виждат новите бенки, а между тях е една стара. също така съм увеличила оградената, която ми изглежда доста несиметрична и разтеглена както е кожата на корема ми..jpg (22.21 KiB) Прегледано 560 пъти
релефна, която е на кръста отстрани. отдавна е така, може би съвсем леко потъмня след раждането.jpg
релефна, която е на кръста отстрани. отдавна е така, може би съвсем леко потъмня след раждането.jpg (29.92 KiB) Прегледано 560 пъти
moqmilost

Мнениеот moqmilost » 17 Ное 2015, 13:50

Пропуснах да добавя и една друга бенка, която имам от няколко години отзад на рамото, светла е, но стои леко релефна, сякаш ще се отлепи от едната страна. Трудно я снимах, но от снимката видях, че не е съвсем симетрична. Не е претърпяла промени досега. Всички бенки и петна са мънички, нямам по-голямо от 0.5 см. Извинявам се за добавеното мнение както и за големите снимки, но се надявам така максимално да Ви улесня с оценката.
Прикачени файлове
IMG_20151117_115520.jpg
IMG_20151117_115520.jpg (15.65 KiB) Прегледано 554 пъти
moqmilost

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Ное 2015, 10:39

moqmilost написа:Здравейте!

Пиша Ви по повод някои промени, които настъпиха с кожата ми след първата ми бременност. На 29 години съм, родих преди 3 месеца и нямах особени проблеми като изключим стриите, които станаха още по-натрапчиви след раждането. Малко по-късно, обаче, още първия месец след това, забелязах нови бенки, които много бързо се появиха и после си останаха така - изглеждат съвсем дребнички, равни и малко по-тъмни от другите. Приличат на миниатюрни точици, напълно равни с кожата, като оцветена част от нея, а не като издатини. Докато бях бременна нямах засилена пигментация, пазех се от слънцето, а лятото и почти не съм излизала, тъй като жегите съвпаднаха с последните най-трудни месеци. Понеже съм наясно, че кожата по корема ми е разтегната и всичко изглежда доста деформирано, гледах да не се плаша от вида на старите бенки там, но сега като се загледах, видях че и те стоят някак разпънати заедно с нея. Също са от по-горния тип - не са релефни, а като оцветени точки от кожата. Отстрани пък на кръста отдавна си имам една релефна, която леко потъмня наскоро. Може би нямаше да обърна внимание на тези неща ако не бяха в съвкупност с нещо друго, което ми се случи: след едно следобедно излизане ръцете ми се зачервиха много, сърбяха и изглеждаха като изгорели от слънцето. Дори дланите отдолу бяха порозовели, а това се случи през Октомври за два часа навън. Разбрах, че това е от слънцето едва на другия ден, когато се появи следа от часовника ми. Никъде другаде не съм се зачервявала, нито по лицето, нито която и да е друга открита част на тялото. Отдадох го на многото мокрене и досегът с какви ли не козметични и миещи препарати покрай грижите за бебето, но все ме гложди. Всички тези промени настъпиха чак след като родих, ако беше по време на бременността щях да си ги обясня много по-лесно, но сега се явяват в разрез с логиката, която всички знаем - засилена пигментация при бременните, чувствителна кожа и тн. Брюнетка съм, не съм със светла кожа, нямам тежки слънчеви изгаряния и кожата ми никога не е била капризна.
Можете ли да внесете някаква яснота по темата, приложила съм снимки по-долу. Каня се да ида и на преглед, но ми е трудно с бебето в момента и все отлагам. Имам ли повод за притеснения?

Благодаря Ви!

Здравейте!

Видях приложените снимки. Не се притеснявайте, че са по-големи, защото това ги прави по-информативни.
От видяното не смятам, че има проблем с някоя от тях, но все пак това е мнение на оглед с просто око и е добре да се направи дерматоскопия от дерматолог.
След няколко месеца част от кожните образувания ще изчезнат, а други ще върнат вида си преди забременяването.
От бутането на количката при майките ръцете много често изгарят на слънце.
Все пак след като имате множество бенки и брадавици посетете кожен лекар, когато е възможно. Ще се направи дерматоскопия и ще Ви насочат дали и кои ще трябва да бъдат наблюдавани.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот aktm » 19 Ное 2015, 10:55

Здравейте!
искам да Ви попитам какво да направя. На 20 години съм и много често ми излизат херпеси на устните, на последък и в носа. Докато се отърва и след седмица съм пак с херпес.
Благодаря предварително за компетентния и бърз отговор!
aktm

Мнениеот aktm » 19 Ное 2015, 15:07

Искам да добавя че за херпесите ползвам кремовете който са ми препоръчвали в аптеките.
aktm

Мнениеот ddea » 19 Ное 2015, 15:21

Здравейте.
От няколко месеца между гърдите ми се появи нещо като пъпка -наду се и оттогава си стои така-няма връх и не набира, не ме и боли- сякаш е някакво мастно топче, но ме притеснява, че толкова време не минава.Отвътре е бяло и опъва кожата ми.
ddea

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести