Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Бенки брадавици кожни тумори онлайн консултация с дерматолог

18 Май 2015, 14:07

Здравейте д-р Тодева,

През месец февруари след тичане при темепратура -2 градуса устните ми се напукаха. След 2-3 дена се оправиха, но на устната ми остана една малка черна точица с размер доста под 1 мм., която изглежда като черно трънче. Тази точка стои и до момента без промяна. Необходимо ли е да направя консултация с дерматолог?

24 Авг 2015, 17:11

Mira_1177 написа:Здравейте,
Имам бенка, която случайно нараних, но без кръв. Бенката се намира под гърдите. Може ли веднага да се премахне?

Здравейте, Mira_1177!

Желателно е при отстраняване на бенката мястото да е спокойно!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!

С уважение,
д-р Тодева

24 Авг 2015, 17:15

rrock написа:Здравейте, от известно време ми се появи нещо като бенка на главата, преди я нямаше или поне не беше с такива размери и не съм я забелязвал... Бих искал да попитам дали е нещо сериозно и ще има ли нужда от отстраняване...

Ето снимки на бенката...

11117841_10203961185656334_1458770121_n.jpg

Здравейте, rrock!

С просто око изглежда безобидна! Все пак посетете дерматолог, за да се направи дерматоскопия!
Ако вече не сте посетил колега, може да се обадите и да запишем удобен за Вас час!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!

С уважение,
д-р Тодева

24 Авг 2015, 17:17

pqm написа:Здравейте днес напипах някакво образование на левия ми тестис.Не ме боли на допир е горе долу твърдо.Много съм притеснен моля ви дайте някакъв съвет. http://prikachi.com/images.php?images/26/8072026a.jpg

Здравейте, pqm!

За съжаление снимката е с много лошо качество!
Ако не сте решил проблемът си, приложете нова снимка!

С уважение,
д-р Тодева

24 Авг 2015, 17:20

sarrummann написа:Здравейте! На 40 години съм и от няколко месеца забелязах малки червеникави образувания по кожата на скротума, които ме сърбят понякога, а миналата седмица дори прокървиха след разчесване. Личният ми лекар ме прегледа и според него имам ангиокератома на Фордайс, което не било обезпокоително и не счете за необходимо да ми даде направление за дерматолог. Аз имам от години и варикоцеле, което според лекаря ми може да е причинило ангиокератома. Считате ли, че трябва да проведа някакво лечение за това ми заболяване?

Здравейте, sarrummann!

Ако диагнозата е правилна не се налага лечение, освен по козметични причини!

С уважение,
д-р Тодева

24 Авг 2015, 17:24

Ivanova.Kristina написа:Здравейте, искам да ви попитам някой има ли си на идея какво е това (на прикачената снимка) появи ми се февруари месец и беше по-малко...

Здравейте, Ivanova.Kristina!

Съветът ми е да посетите дерматолог, за да се направи дерматоскопия!
Ако вече не сте посетила колега, може да се обадите и да запишем удобен за Вас час!

С уважение,
д-р Тодева

24 Авг 2015, 17:26

Елица написа:Здравейте!
Синът ми получи гнездовиден косопад. Дерматолог препоръча да третираме обезкосмените петна с лосион, съдържащ Acido Acetico glaciale, Cloral hydrate, Lactic acid, Aether sulfuricus, Sp vini, както и с кортикостероиден препарат (Бентоват N). Засега има ефект и старите петна се окосмяват, макар че излезе още едно петънце.
Няколко седмици няма да мога да говоря с лекуващия дерматолог, затова се обръщам към Вас.
Въпросът ми е свързан с това, че в едно от обезкосмените петна има бенка. Може ли и петното с нея да бъде третирано с предписаните лосион и крем, имайки предвид, че не може да бъде абсолютно стриктно заобиколена бенката и така или иначе бива засегната от мазилата?
Благодаря Ви предварително!

Здравейте, Елица!

Предполагам, че проблемът вече е решен!

С уважение,
д-р Тодева

24 Авг 2015, 17:28

penev75 написа:Здравейте д-р Тодева,

През месец февруари след тичане при темепратура -2 градуса устните ми се напукаха. След 2-3 дена се оправиха, но на устната ми остана една малка черна точица с размер доста под 1 мм., която изглежда като черно трънче. Тази точка стои и до момента без промяна. Необходимо ли е да направя консултация с дерматолог?

Здравейте, penev75!

Приложете снимка, ако проблемът все още е актуален!

С уважение,
д-р Тодева

13 Окт 2015, 10:01

Какво е това ?? Някой имал ли е подобен проблем или да се консултирам с дерматолог ???
Прикачени файлове
image.jpeg
image.jpeg (40.6 KiB) Прегледано 372 пъти

30 Окт 2015, 20:54

Здравейте.
Може ли да оцените следната бенка /прилагам снимка/?
Бенката е от около 20 години, не намирам промяна във външния й вид /или поне така предполагам/, изпъкнала, размер около 8мм, изпъкналата част е тъмнокафява, около нея има нещо като светлокафяв ореол. Нямам усещания като болка или сърбеж в/около/върху нея. На допир е по-скоро мека. Опитах се да приложа ABCDE правилото за бенки, но изглежда не успявам добре да преценя. След това реших, че може би е атипична/диспластична/ според всичко, което прочетох, но и в това не съм сигурна/сякаш й липсват някои характеристики за атипизъм..../. Бихте ли изказали вашето мнение дали видимо е доброкачествена или злокачествена? Благодаря предварително!
DSC_0666 - Copy.JPG
DSC_0666 - Copy.JPG (44.52 KiB) Прегледано 341 пъти
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 32