Бенки брадавици кожни тумори онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Бенки брадавици кожни тумори онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот moqmilost » 10 Дек 2015, 14:51

Просто не знам дали да се връщам за преглед или не изглежда проблемна.
Адмирации за това, което правите - аз лично бих искала да Ви посетя на място за консултация, но за съжаление живея на доста километри от града, в който практикувате.
Весели празници и на Вас!
moqmilost

Мнениеот Lanister92 » 30 Дек 2015, 14:58

Здравейте!

От няколко години имам странна бенка в лявата част на лицето до ухото. Изглежда доста странно и имам чувството, че започна да се разцепва. Не съм ходил все още на дерматолог.

Някой има ли представа дали това е нормална бенка, брадавица или нещо друго?
Благодаря на всички предварително!

Ето я и снимката:

https://drive.google.com/file/d/0B0Vs5T ... sp=sharing
Lanister92

Мнениеот Dr Violina Todeva » 04 Яну 2016, 18:35

Lanister92 написа:Здравейте!

От няколко години имам странна бенка в лявата част на лицето до ухото. Изглежда доста странно и имам чувството, че започна да се разцепва. Не съм ходил все още на дерматолог.

Някой има ли представа дали това е нормална бенка, брадавица или нещо друго?
Благодаря на всички предварително!

Ето я и снимката:

https://drive.google.com/file/d/0B0Vs5T ... sp=sharing

Здравейте, Lanister92!

Необходимо е да се направи дерматоскопия, за да бъда точна с диагнозата! Не смятам, че е нещо притеснително, но въпреки това само с просто око не могат да се преценят добре всички критерии!
Желая Ви здраве и успешна Нова 2016 година!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот pmlazeva » 05 Яну 2016, 14:47

Здравейте д-р Тодева.
Аз съм със доста светла кожа и имам много бенки,според мен от различен тип.
Наскоро ми се появи нова бенка малко над слепоочието в косата.Същевременно друга малка бенка на лявата ми скула изсъхва и имам чувството,че ще падне.Имам ли сериозни основания да се притеснявам.
Преди 8 месеца родих и не знам дали това оказва влияние.
Аз съм от Велико Търново,а тук няма изявени специалисти при които да се консултирам.Можете ли да ми препоръчате някого в Плевен или директно да се насоча към София?

Поздрави
Петя Млъзева
pmlazeva

Мнениеот ПетърСтефанов » 06 Яну 2016, 01:15

Здравейте! Преди две години тази бенка ми се обели на половина, отидох на лекар, каза ми, че не е опасна и ми даде да се мажа с някакво лекарство за херпеси. С времето се оправи и си стана същата, но от две седмици ми се появи някакво мехурче и се притеснявам. В тези дни ще ида на лекар, но исках да се посъветвам и с Вас. Благодаря! Ето и линк http://s12.postimg.org/5iblurrf1/P1060033.jpg
ПетърСтефанов

Мнениеот Viksi89 » 07 Яну 2016, 12:28

Здравейте, д-р Тодева! За много години! Пожелавам Ви много здраве и щастие!

Да премина към проблема ми...

От известно време наблюдавам, че повечето бенки по тялото ми започват да изсветляват и дори изчезват. Това започна да ме притеснява, защото никога не ми се е случвало и не знам дали е нещо сериозно и в следствие на какво би могло да е.

Ще съм ви много благодарна ако получа някакъв съвет или да знам дали трябва да се притеснявам.

Поздрави!
Viksi89

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Яну 2016, 12:31

pmlazeva написа:Здравейте д-р Тодева.
Аз съм със доста светла кожа и имам много бенки,според мен от различен тип.
Наскоро ми се появи нова бенка малко над слепоочието в косата.Същевременно друга малка бенка на лявата ми скула изсъхва и имам чувството,че ще падне.Имам ли сериозни основания да се притеснявам.
Преди 8 месеца родих и не знам дали това оказва влияние.
Аз съм от Велико Търново,а тук няма изявени специалисти при които да се консултирам.Можете ли да ми препоръчате някого в Плевен или директно да се насоча към София?

Поздрави
Петя Млъзева

Здравейте, г-жо Млъзева!

Възможно е по време на бременността някои от бенките и кожните образувания да са нараснали. Би следвало с времето да претърпят отново обратно развитие. Въпреки това, след като имате светла кожа и множество бенки наистина е добре да посетите кожен лекар и да се направи дерматоскопия. За съжаление в случая трудно мога да Ви насоча към конкретен специалист! Ако желаете може да се обадите и да Ви прегледам!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Яну 2016, 12:35

ПетърСтефанов написа:Здравейте! Преди две години тази бенка ми се обели на половина, отидох на лекар, каза ми, че не е опасна и ми даде да се мажа с някакво лекарство за херпеси. С времето се оправи и си стана същата, но от две седмици ми се появи някакво мехурче и се притеснявам. В тези дни ще ида на лекар, но исках да се посъветвам и с Вас. Благодаря! Ето и линк http://s12.postimg.org/5iblurrf1/P1060033.jpg

Здравейте, г-н Стефанов!

Не мисля, че е притеснително, но все пак не мога да бъда категорична, без преглед и дерматоскопия! Посетете колега, колега когато имате възможност, за да бъде по-точна диагностиката!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Яну 2016, 12:39

Viksi89 написа:Здравейте, д-р Тодева! За много години! Пожелавам Ви много здраве и щастие!

Да премина към проблема ми...

От известно време наблюдавам, че повечето бенки по тялото ми започват да изсветляват и дори изчезват. Това започна да ме притеснява, защото никога не ми се е случвало и не знам дали е нещо сериозно и в следствие на какво би могло да е.

Ще съм ви много благодарна ако получа някакъв съвет или да знам дали трябва да се притеснявам.

Поздрави!

Здравейте, Viksi89!

Благодаря Ви за пожеланията! Желая Ви здраве и успешна Нова 2016 година!
По отношение на въпроса Ви, по-скоро се наблюдава обратната тенденция с потъмняване, уголемяване и поява на нови бенки с възрастта! Естествено не е изключено да има и изсветляване, но трябва добре да се огледат всички бенки! Съветвам Ви да посетите кожен лекар, за да се направи необходимият преглед!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Viksi89 » 07 Яну 2016, 15:07

Dr Violina Todeva написа:Благодаря Ви за пожеланията! Желая Ви здраве и успешна Нова 2016 година!
По отношение на въпроса Ви, по-скоро се наблюдава обратната тенденция с потъмняване, уголемяване и поява на нови бенки с възрастта! Естествено не е изключено да има и изсветляване, но трябва добре да се огледат всички бенки! Съветвам Ви да посетите кожен лекар, за да се направи необходимият преглед!

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря Ви за отговора! А възможно ли е това да е вследствие от прием на медикаменти? Скоро приемах лекарства за лекуване на нерви и оттогава сякаш започна това изсветляване на бенките. Също се появиха и малки червени точици по кожата ми на някои места. А имам и силен косопад от около 3 месеца, който продължава, но това е може би отделен проблем за обсъждане. Не знам дали е свързано всичко, но може би и на Вас ще ви е трудно да определите. Все пак ще се радвам на мнение от Ваша страна.

Поздрави,
В. Чернева
Viksi89

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести