10 Дек 2015, 14:51
30 Дек 2015, 14:58
04 Яну 2016, 18:35
Lanister92 написа:Здравейте!
От няколко години имам странна бенка в лявата част на лицето до ухото. Изглежда доста странно и имам чувството, че започна да се разцепва. Не съм ходил все още на дерматолог.
Някой има ли представа дали това е нормална бенка, брадавица или нещо друго?
Благодаря на всички предварително!
Ето я и снимката:
https://drive.google.com/file/d/0B0Vs5T ... sp=sharing
05 Яну 2016, 14:47
06 Яну 2016, 01:15
07 Яну 2016, 12:28
07 Яну 2016, 12:31
pmlazeva написа:Здравейте д-р Тодева.
Аз съм със доста светла кожа и имам много бенки,според мен от различен тип.
Наскоро ми се появи нова бенка малко над слепоочието в косата.Същевременно друга малка бенка на лявата ми скула изсъхва и имам чувството,че ще падне.Имам ли сериозни основания да се притеснявам.
Преди 8 месеца родих и не знам дали това оказва влияние.
Аз съм от Велико Търново,а тук няма изявени специалисти при които да се консултирам.Можете ли да ми препоръчате някого в Плевен или директно да се насоча към София?
Поздрави
Петя Млъзева
07 Яну 2016, 12:35
ПетърСтефанов написа:Здравейте! Преди две години тази бенка ми се обели на половина, отидох на лекар, каза ми, че не е опасна и ми даде да се мажа с някакво лекарство за херпеси. С времето се оправи и си стана същата, но от две седмици ми се появи някакво мехурче и се притеснявам. В тези дни ще ида на лекар, но исках да се посъветвам и с Вас. Благодаря! Ето и линк http://s12.postimg.org/5iblurrf1/P1060033.jpg
07 Яну 2016, 12:39
Viksi89 написа:Здравейте, д-р Тодева! За много години! Пожелавам Ви много здраве и щастие!
Да премина към проблема ми...
От известно време наблюдавам, че повечето бенки по тялото ми започват да изсветляват и дори изчезват. Това започна да ме притеснява, защото никога не ми се е случвало и не знам дали е нещо сериозно и в следствие на какво би могло да е.
Ще съм ви много благодарна ако получа някакъв съвет или да знам дали трябва да се притеснявам.
Поздрави!
07 Яну 2016, 15:07
Dr Violina Todeva написа:Благодаря Ви за пожеланията! Желая Ви здраве и успешна Нова 2016 година!
По отношение на въпроса Ви, по-скоро се наблюдава обратната тенденция с потъмняване, уголемяване и поява на нови бенки с възрастта! Естествено не е изключено да има и изсветляване, но трябва добре да се огледат всички бенки! Съветвам Ви да посетите кожен лекар, за да се направи необходимият преглед!
С уважение,
д-р Тодева