Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Мнениеот Monika_Spasova » 02 Фев 2016, 15:13

annamaria написа:значи това явно е всеобщ проблем. добре де,ако утре им дойде проблемът на въпросните бабички и лелки остналите няма ли да се включим съвкупно? отвратителни са,то затова хората масово трудно се наемат да стана домоуправител,щото от такива проклетии спасение няма.

хахах направо заслужават да си имат проблем тея бабички, а вие да стоите и да цъкате с език и да твърде, че проблемът си е само техен. :evil:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Lisandra » 02 Фев 2016, 16:18

Monika_Spasova написа:
annamaria написа:значи това явно е всеобщ проблем. добре де,ако утре им дойде проблемът на въпросните бабички и лелки остналите няма ли да се включим съвкупно? отвратителни са,то затова хората масово трудно се наемат да стана домоуправител,щото от такива проклетии спасение няма.

хахах направо заслужават да си имат проблем тея бабички, а вие да стоите и да цъкате с език и да твърде, че проблемът си е само техен. :evil:

Вие наблягате на бабички, а проблема не е там. Преди две години почина предишната ни домоуправителка, която беше възрастна, но се справяше, беше сърцат човек. Без нея осиротя входа, да не говоря за младите наематели, които са незаинтересовани от каквото и да било. Ще се повторя, но проблема не е във възрастта.
Lisandra

Мнениеот Elica » 02 Фев 2016, 16:38

В тоя случай, след като отказват да дадат пари просто няма как да ги заставите, за съжаление. :( Като се появят такива гнусни бабички и ме хваща яд, а иначе претенциите им са най-големите! Като знаят и разбират толкова нека го направя те. А някой ден, когато дойдат и ви ошушкат някой апартамент крадци, знаеш ли как ще вдигнат валянка, че не е заключена долу вратата..
Аватар
Elica

Мнениеот nefertiti » 02 Фев 2016, 16:56

Ако ще говорим за проблемни комшии, с които никой не може да се справи, то те не са хич рядкост. В блока на нашите имат един такъв, дето живее на втория етаж и за това пари за асансьор не иска да дава. Аргументите му са, че той бил на ниско и се качвал по стълбите. Тези от горните етажи (16 етажен е блока) ползвали повече, нямало той да им плаща тяхното. Супер нагъл тип! Жена му е кротка и вярно си ходи по стълбите, но той и синове им по няколко пъти на ден влизат и излизат с асансьор, защото работят наблизо и бързат. Освен това, за доста дълъг период в дома си организираха някаква почасова детска градина за познати. Така имаха и постоянно техни хора, които водеха и взимаха деца, все с асансьор. На общите събрания грам не могат да му се опълчат и да се разберат с него, защото е буен, гръмогласен и арогантен. А от няколко години си е направил и камина в хола, която влиза в общия комин и всеки път целия блок разбира, че я е палил.
nefertiti

Мнениеот Elica » 02 Фев 2016, 17:08

Гадно! Такива нагли типове, ужас! А иначе решението е да има чипове на асансьорите, за да може само тези, които плащат да ги ползват. А това с общия комин не ми стана ясно, нали затова е комин, да се ползва за печки? Може би с комина има проблем, не с камината. :roll:
Аватар
Elica

Мнениеот Malina » 02 Фев 2016, 17:23

Ужас, как може да има толкова неприятни и нагли хора! :evil: :evil: :evil: :evil:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот rabotnata pchela » 02 Фев 2016, 18:01

Аз съм касиерка в нашия блок... тук моля за аплодисменти...
Всички са много нагли, в нашия блок вземаме прилична сума всеки месец за наем на поставени антени от Мтел и подобни. Вместо да облагородим блока, то не се прави нищо по него, а парите се кътат. Точно заради такива, които не желаят да плащат, а те са по-големият % от хората в блока се налага ежемесечно теглене на пари от сметката, за да се покрият разходите. :roll:
Не знам как мога да се разебра с тези хора, отгоре на всичкото предлагам на домоуправителя да се сложи чип, за да могат само хората, които плащат да ползват, той не иска и то без да има оправдание или друго. Просто е неориентиран човека и не ме разбира. Със стари хора не може да се разбере никой, това е истината.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот nefertiti » 03 Фев 2016, 12:16

Elica написа:Гадно! Такива нагли типове, ужас! А иначе решението е да има чипове на асансьорите, за да може само тези, които плащат да ги ползват. А това с общия комин не ми стана ясно, нали затова е комин, да се ползва за печки? Може би с комина има проблем, не с камината. :roll:

Ами то този комин май е нещо като отдушник, не разбирам много. Или пък , понеже блока е стар, не е годен за такова ползване... И аз не знам точно какво е направил. Но е факт, че като реши да я пали им мирише и задимява на всички комшии нагоре, но той не се трогва. А техния домоуправител не си дава зор да намерят решение, сигурно защото неговия апартамент не е над този комшия.

За чиповете на асансьора не се разбраха там, само за входа. В нашия блок има, но не е много удобно. Когато идват гости- слизаш до долу, за да ги качиш или се наговаряме, като се качат в асансьора да звъннат и да ги извикаме :))
nefertiti

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Фев 2016, 13:42

nefertiti написа:
Elica написа:Гадно! Такива нагли типове, ужас! А иначе решението е да има чипове на асансьорите, за да може само тези, които плащат да ги ползват. А това с общия комин не ми стана ясно, нали затова е комин, да се ползва за печки? Може би с комина има проблем, не с камината. :roll:

Ами то този комин май е нещо като отдушник, не разбирам много. Или пък , понеже блока е стар, не е годен за такова ползване... И аз не знам точно какво е направил. Но е факт, че като реши да я пали им мирише и задимява на всички комшии нагоре, но той не се трогва. А техния домоуправител не си дава зор да намерят решение, сигурно защото неговия апартамент не е над този комшия.

За чиповете на асансьора не се разбраха там, само за входа. В нашия блок има, но не е много удобно. Когато идват гости- слизаш до долу, за да ги качиш или се наговаряме, като се качат в асансьора да звъннат и да ги извикаме :))

За чиповете може и да не е удобно за гостите, но пък е удобно е за входа. В крайна сметка, като са толкова нахални съвсем логично да има някакво ограничение кой ще ползва асансьора. :evil:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот annamaria » 03 Фев 2016, 15:09

това пък с асансьора направо ме разби тотално. може ли такива дребни душици,бе? и кво правим с такива нагли типове дето не ползват асансьор. ама то като се замисля и в нашия вход има едно такова семейство,което даже и на ''добър ден'' не отговаря. живеят с дъщеря им, която има малко детенце,но явно без мъж щото и тя е супер сърдита и нацупена. крив им е живота.направило ми е впечатление,че винаги се качват по стълбите.сега например отново ще предстои избор на домоуправител,много ми е интересно как ще се развият нещата. тоя пич едва ли ще иска втори път да стане. веднъж се бях замислила дали да не се пробвам,но едва ли ще имам нерви. :mad:
annamaria

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси