Вечеряте ли сандвичи, а какви са възможните им здравословни разновидности, които можем да предложим и на децата си?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Вечеряте ли сандвичи, а какви са възможните им здравословни разновидности, които можем да предложим и на децата си?

Мнениеот borkova » 10 Дек 2015, 11:25

Rali_hr написа:Кутията ем ного готина и аз ще си взема :) Много мразя като си сложа яденето и да ми се смесят и прилича на един път ядено, кутията е страхотна ;)

Съгласна съм, но пък заема много място, за изпът не е много удобна, но за ежедневието, да си носиш на работа/училище е супер :idea:
borkova

Re: Вечеряте ли сандвичи, а какви са възможните им здравословни разновидности, които можем да предложим и на децата си?

Мнениеот gomez123 » 10 Дек 2015, 12:44

За вечеря не мисля, че са много добър вариант сандвичите, все пак са си тежка храна, съвкупност от много и различни такива, което не е добре за тялото, като цяло не е добре да се смесват, а по това време на денонощието е пълен абсурд за мен и стомаха ми.
gomez123

Мнениеот Yunona » 10 Дек 2015, 23:23

gomez123 написа:За вечеря не мисля, че са много добър вариант сандвичите, все пак са си тежка храна, съвкупност от много и различни такива, което не е добре за тялото, като цяло не е добре да се смесват, а по това време на денонощието е пълен абсурд за мен и стомаха ми.

Е, зависи от сандвичите :) И от времето на вечерята.
Сандвичът е идеален (и дори лек!) вариант за бърза вечеря, когато е приготвен с качествен пълнозърнест хляб и не съдържа мазни меса и сирена. Колко тежка е например вечерята ми от онзи ден - малка пълнозърнеста багета, в която сложих тънки резени моцарела, печена червена чушка, червен лук, домат, босилек. За компания - зелена салата.
Нека не отричаме прибързано възможностите за бърза, вкусна и полезна вечеря, особено през работната седмица. Има дни, в които се чудя как изобщо съм влязла в кухнята :)
Yunona

Мнениеот YoLindi » 11 Дек 2015, 10:52

Yunona написа:
gomez123 написа:За вечеря не мисля, че са много добър вариант сандвичите, все пак са си тежка храна, съвкупност от много и различни такива, което не е добре за тялото, като цяло не е добре да се смесват, а по това време на денонощието е пълен абсурд за мен и стомаха ми.

Е, зависи от сандвичите :) И от времето на вечерята.
Сандвичът е идеален (и дори лек!) вариант за бърза вечеря, когато е приготвен с качествен пълнозърнест хляб и не съдържа мазни меса и сирена. Колко тежка е например вечерята ми от онзи ден - малка пълнозърнеста багета, в която сложих тънки резени моцарела, печена червена чушка, червен лук, домат, босилек. За компания - зелена салата.
Нека не отричаме прибързано възможностите за бърза, вкусна и полезна вечеря, особено през работната седмица. Има дни, в които се чудя как изобщо съм влязла в кухнята :)

Съгласна съм, но по-скоро вечерята ти е представлявала няколко вида салати в хлебче, а предполагам gomez123 говори за онези класически сандвичи със сирена, кашкавали и меса, за които повечето се сещаме, когато чуем сандвич и асоциираме с джънк, независимо, че става дума за домашен такъв.
YoLindi

Мнениеот Локумът » 21 Яну 2016, 16:47

За мен сандвич е точно това, за което ти говориш с някое друго листо маруля, а не да седна да си режа 2 часа салати, слагам набързо някой топъл сандвич с кашкавал и луканка и съм готов. :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот iwoni » 03 Фев 2016, 10:19

Не винаги имам възможност да сготвя и караме на сандвичи - запечени, незапечени, както дойде :grin:
iwoni

Мнениеот Krum » 03 Фев 2016, 11:05

Снощи карах на сандвичи. Взех си малко шунка и кашкавал от лидл и сумалък зеленчуци. Нарязах си една салата и си опекох 2 сандвича. В комбинация с домашна майонеза се получи мноо добре. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Чак пак ми се преяде..
Аватар
Krum

Мнениеот Lili_gagarin » 04 Фев 2016, 11:57

Принцесите или ние както им казваме тука странджанките не са ли си идеалната вечеря и то сандвич? много добре си вървят с повече домати. :mrgreen:
Lili_gagarin

Мнениеот mix_twix » 04 Фев 2016, 14:08

Е то апк си е сандвич, ама да е полезен трябва да има една добра салата покрай него и нещата стават прилични и се нормализират ;0 Иначе само на филии със салам и кашкавал не става. :)
Аватар
mix_twix

Мнениеот analizatorka » 05 Фев 2016, 09:40

Krum написа:Снощи карах на сандвичи. Взех си малко шунка и кашкавал от лидл и сумалък зеленчуци. Нарязах си една салата и си опекох 2 сандвича. В комбинация с домашна майонеза се получи мноо добре. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Чак пак ми се преяде..

То на кой няма да му се преяде! :grin: Любима комбинация!
analizatorka

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене