Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Мнениеот Mon_ton » 05 Фев 2016, 12:48

Leonora написа:Болна тема и при нас. Не само вътре във входа, но и наоколо. Опитахме няколко съседи да спретнем пространсвото отпред- да оградим участъци, да посадим цветенца, да боядисаме една стара бесетка и една катерушка за децата. Направихме го и изтрая само няколко месеца така. Никой не си прави труда да го поддържа поне в този вид, а за капак и стават скандали ако им се скараш да пазят. Почват се редовните "кой си ти, че ще ми кажеш..".

Ами българска му работа, затова при нас е такава цигания и кочина, защото ние сме такива, дето си пазим само личния кеф "кой си ти, че да ми кажеш!"
В нашия блок има една много неприятна бабичка. В блока има доста деца, които играят пред блока, знаете. Но тя слиза долу, за да си почива на тишина и постоянно прави забележка, не дава да идват деца от други блокове, само "нашите" можело да играят. Гнусна история, как може да ѝ пречат, най-сладките хора на земята - децата! Направо съм отвратена, че има такива бабички! :mad:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот annamaria » 05 Фев 2016, 14:17

явно не съм единствената,която толкова много да е набрала напрежение. и кво правим,значи всички трябва да се намърдаме да живеем по долните етажи. или просто трябва законите да се спазват. ей затва хората в цивилизованите страни си имат професионално отношение по тези въпроси и там такова скътаване няма. но докато стигнем такова ниво и ние трябва да минат светлинни години...
annamaria

Мнениеот Lollipop » 05 Фев 2016, 14:45

annamaria написа:явно не съм единствената,която толкова много да е набрала напрежение. и кво правим,значи всички трябва да се намърдаме да живеем по долните етажи. или просто трябва законите да се спазват. ей затва хората в цивилизованите страни си имат професионално отношение по тези въпроси и там такова скътаване няма. но докато стигнем такова ниво и ние трябва да минат светлинни години...

Няма да е скоро, защото и децата си възпитаваме в стила "кой си ти бе".. тъй че не се надявай. Добре, че поне се появиха частните домоуправители, те си знаят правата и законите хората и при тях няма хънмън.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Gorica23 » 08 Фев 2016, 13:16

Lollipop написа:
annamaria написа:явно не съм единствената,която толкова много да е набрала напрежение. и кво правим,значи всички трябва да се намърдаме да живеем по долните етажи. или просто трябва законите да се спазват. ей затва хората в цивилизованите страни си имат професионално отношение по тези въпроси и там такова скътаване няма. но докато стигнем такова ниво и ние трябва да минат светлинни години...

Няма да е скоро, защото и децата си възпитаваме в стила "кой си ти бе".. тъй че не се надявай. Добре, че поне се появиха частните домоуправители, те си знаят правата и законите хората и при тях няма хънмън.

Така решиха проблема и при приятеля ми, изчистиха им основно входа с машина и безплатно им измиха прозорците, входа светна, а най - якото е, че пуснаха асансьора, защото трамбовахме 6 етажа нагоре, надолу. Явно само така се решават междусъседските неразбории, мисля си да предложа и в нашата кооперация да се обърнем към такава услуга. :)
Gorica23

Мнениеот asdddwww » 08 Фев 2016, 13:31

Ако има кой да я плаща тая услуга обаче... защото на много места не искат да се плащат обичайните неща, а камоли допълнително за фирма.
Аватар
asdddwww

Мнениеот Gorica23 » 08 Фев 2016, 15:00

asdddwww написа:Ако има кой да я плаща тая услуга обаче... защото на много места не искат да се плащат обичайните неща, а камоли допълнително за фирма.

Едфинствено знам, че се плаща по 10 лв. на апартамент, а не на човек, защото го питах дали дава пари за мен, което излиза по - евтино от нашата кооперация, където събираме по 5 лв. на човек.
Gorica23

Мнениеот annamaria » 08 Фев 2016, 15:11

то въобще тази услуга частен домоуправител има ли я в България? и как така на апартамент по 10 лева? да не е на човек?
annamaria

Мнениеот silver933 » 08 Фев 2016, 15:23

Gorica23 написа:
asdddwww написа:Ако има кой да я плаща тая услуга обаче... защото на много места не искат да се плащат обичайните неща, а камоли допълнително за фирма.

Едфинствено знам, че се плаща по 10 лв. на апартамент, а не на човек, защото го питах дали дава пари за мен, което излиза по - евтино от нашата кооперация, където събираме по 5 лв. на човек.

Не се ли събират повече пари? т.е. освен въпросните за заплата на фирмата, то и иначе за разходи? :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот Leonora » 08 Фев 2016, 16:26

silver933 написа:
Gorica23 написа:

Не се ли събират повече пари? т.е. освен въпросните за заплата на фирмата, то и иначе за разходи? :roll:

По 10 лева на апартамент? Че при нас плащаме по 12 лв на човек ( 6 за асансьор/стълбище и 6 за чистачка). И като има поне по двама-трима в апартамент... Ако е така, май и плащаме много повече и се разправяме много повече :roll:
Аватар
Leonora

Мнениеот Snejna » 08 Фев 2016, 16:35

И аз мисля, че с фирма е най-най-добре, защото всички са много нагли, така поне хората, които се занимават с това знаят законовите начини и причини да се събират парите.
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси