Как реагирате, когато видите някой, че проси?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как реагирате, когато видите някой, че проси?

Мнениеот Alex_mor » 11 Фев 2016, 15:55

fairy написа:Нямам стотинки итова е! На мен що не ми даде някой ей тъй :mad:

И аз винаги това съм се чудил, на мен никой нищо не ми дава, що за трябва да давам и то все на едни и същи цигани, еми нямам! Ни стотинки, ни левове! И накрая те гледат, сякаш си им длъжен!
Alex_mor

Мнениеот pavleta » 12 Фев 2016, 12:18

Alex_mor написа:
fairy написа:Нямам стотинки итова е! На мен що не ми даде някой ей тъй :mad:

И аз винаги това съм се чудил, на мен никой нищо не ми дава, що за трябва да давам и то все на едни и същи цигани, еми нямам! Ни стотинки, ни левове! И накрая те гледат, сякаш си им длъжен!

Отсякъде викат Дай, дай, а не Вземи, заповядай :grin: /като изключим кредитите, но това е друга история/.
pavleta

Мнениеот Orfei » 22 Апр 2016, 19:05

Аз давам на едни и същи просещи.Бих дал и на други,но все така се случва.Обичайният ми маршрут е такъв.Дори изпитвам понякой път гузност,че към момента не разполагам с повече и не съм дал всичките си стотинки.Обаче,като сложа в чантата няколко вида храна/когато имам пари/ и му я поддам и след малко,като се обърна и видя как се храни с моите подаръци....става ми топло на душичката и се чувствам,като част от доброто на тази земя.И дрехите ми не чакам да се износят напълно,а ги карам в пункт за дарения.Не съм бил такъв винаги ,а чувството че помагаш на някой,който найстина има нужда е е е е прекрасно.Иначе ми е писнало да бъдеш в услуга на приятели,който те имат като автомат за услуги и поради тази причина промених част от възгледите си макар и трудно.
Orfei

Мнениеот Pipilota » 23 Апр 2016, 09:28

Според мен си личи, които хора имат наистина нужди, кои го смятат, като начин за препитание и далеч не са нуждаещи се. Яд ме хваща на вторите! На мен не ми става хубаво на душата, когато дам на някой нещо, потискам се и ми става мъчно, че този човек има такива нужди :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот irka » 27 Апр 2016, 13:35

Мисля си, че и в просенето трябва да има доза достойнство. Няма какво да коментирам просешката мафия, те са ясни. Но наистина нуждаещи се хора така ще те помолят или ще ти покажат, че се нуждаят от помощта ти, че ти и за миг няма да се замислиш дали да им дадеш едно рамо.
irka

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси