Pipilota написа:Дори децата, които просят са научени, че трябва да вземат пари и да отказват храна. Едни циганчета преди години просиха и ми казаха, че са много гладни. Предложих им да отидем заедно да им купя закуска, а те избягаха с подигравки, псуване и смях. Помагам само на възрастни хора, които явно не са цигани.
Lollipop написа:Pipilota написа:Дори децата, които просят са научени, че трябва да вземат пари и да отказват храна. Едни циганчета преди години просиха и ми казаха, че са много гладни. Предложих им да отидем заедно да им купя закуска, а те избягаха с подигравки, псуване и смях. Помагам само на възрастни хора, които явно не са цигани.
Ехее, вярно ли! Гледай ги как са се изучили, ма разбира се, те не събриат храна, те събират пари, родителите им да имат да си купят ракия и цигари!
Lollipop написа:Pipilota написа:Дори децата, които просят са научени, че трябва да вземат пари и да отказват храна. Едни циганчета преди години просиха и ми казаха, че са много гладни. Предложих им да отидем заедно да им купя закуска, а те избягаха с подигравки, псуване и смях. Помагам само на възрастни хора, които явно не са цигани.
Ехее, вярно ли! Гледай ги как са се изучили, ма разбира се, те не събриат храна, те събират пари, родителите им да имат да си купят ракия и цигари!
веселказасмяна написа:Абе има и такива дето не си ги харчат за глупости парите, независимо дали от просия, помощи или нещо друго, ама си ги кътат, не е като ги дават само за цигари и ракия... то даже повече българи така правят, отколкото циганите...
S_Milenska написа:Вече на никой нищо не давам, при положение, че толкова мошенници има. Предпочитам да давам пари или да помагам по друг начин, достатъчно хора има, за котио се знае, че нямат възможност. Дори да помогнеш на приятел с по-малко финанси мисля, че е добре. :0
Jully написа:S_Milenska написа:Вече на никой нищо не давам, при положение, че толкова мошенници има. Предпочитам да давам пари или да помагам по друг начин, достатъчно хора има, за котио се знае, че нямат възможност. Дори да помогнеш на приятел с по-малко финанси мисля, че е добре. :0
Така е, ако има на кого да помогнеш, пак можеш да го направиш, след като имаш желание, но в повечето случаи просяците точно злоупотребяват и за тях това е бизнес.
Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта