Как реагирате, когато видите някой, че проси?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как реагирате, когато видите някой, че проси?

Мнениеот Pipilota » 04 Дек 2015, 10:27

Дори децата, които просят са научени, че трябва да вземат пари и да отказват храна. Едни циганчета преди години просиха и ми казаха, че са много гладни. Предложих им да отидем заедно да им купя закуска, а те избягаха с подигравки, псуване и смях. Помагам само на възрастни хора, които явно не са цигани.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот dejavu » 04 Дек 2015, 11:53

Има ги всякакви и според мен важното е, при положение, че се знае къде е проблемът, то той да бъде отстранен, но за съжаление се съмнявам, че ти, аз и третият там ще можем да направим нещо по въпроса :sad:
dejavu

Мнениеот Lollipop » 04 Дек 2015, 12:32

Pipilota написа:Дори децата, които просят са научени, че трябва да вземат пари и да отказват храна. Едни циганчета преди години просиха и ми казаха, че са много гладни. Предложих им да отидем заедно да им купя закуска, а те избягаха с подигравки, псуване и смях. Помагам само на възрастни хора, които явно не са цигани.

Ехее, вярно ли! Гледай ги как са се изучили, ма разбира се, те не събриат храна, те събират пари, родителите им да имат да си купят ракия и цигари! :evil:
Аватар
Lollipop

Мнениеот exotic » 10 Дек 2015, 17:29

Lollipop написа:
Pipilota написа:Дори децата, които просят са научени, че трябва да вземат пари и да отказват храна. Едни циганчета преди години просиха и ми казаха, че са много гладни. Предложих им да отидем заедно да им купя закуска, а те избягаха с подигравки, псуване и смях. Помагам само на възрастни хора, които явно не са цигани.

Ехее, вярно ли! Гледай ги как са се изучили, ма разбира се, те не събриат храна, те събират пари, родителите им да имат да си купят ракия и цигари! :evil:

... и сланина :banghead:
exotic

Мнениеот Kaya » 14 Дек 2015, 15:01

Lollipop написа:

Все пак за тях това им е заплатата едва ли не за деня, те могат и да не ядат, но си знаят, чер трябва да занесат пари за алкохол на родителите им. Това е и ще става все по-зле, след като се оставя всеки да ражда безразборно.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот веселказасмяна » 14 Дек 2015, 18:17

Абе има и такива дето не си ги харчат за глупости парите, независимо дали от просия, помощи или нещо друго, ама си ги кътат, не е като ги дават само за цигари и ракия... то даже повече българи така правят, отколкото циганите...
веселказасмяна

Мнениеот Mon_ton » 16 Дек 2015, 12:44

веселказасмяна написа:Абе има и такива дето не си ги харчат за глупости парите, независимо дали от просия, помощи или нещо друго, ама си ги кътат, не е като ги дават само за цигари и ракия... то даже повече българи така правят, отколкото циганите...

Защото българите, за разлика от циганите мислят за децата си, докато мангалите гледат ден да мине друг да дойде без да му мислят особено.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот S_Milenska » 16 Дек 2015, 13:34

Вече на никой нищо не давам, при положение, че толкова мошенници има. Предпочитам да давам пари или да помагам по друг начин, достатъчно хора има, за котио се знае, че нямат възможност. Дори да помогнеш на приятел с по-малко финанси мисля, че е добре. :0
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Jully » 18 Дек 2015, 15:30

S_Milenska написа:Вече на никой нищо не давам, при положение, че толкова мошенници има. Предпочитам да давам пари или да помагам по друг начин, достатъчно хора има, за котио се знае, че нямат възможност. Дори да помогнеш на приятел с по-малко финанси мисля, че е добре. :0

Така е, ако има на кого да помогнеш, пак можеш да го направиш, след като имаш желание, но в повечето случаи просяците точно злоупотребяват и за тях това е бизнес.
Аватар
Jully

Мнениеот Ginger » 18 Дек 2015, 16:10

Jully написа:
S_Milenska написа:Вече на никой нищо не давам, при положение, че толкова мошенници има. Предпочитам да давам пари или да помагам по друг начин, достатъчно хора има, за котио се знае, че нямат възможност. Дори да помогнеш на приятел с по-малко финанси мисля, че е добре. :0

Така е, ако има на кого да помогнеш, пак можеш да го направиш, след като имаш желание, но в повечето случаи просяците точно злоупотребяват и за тях това е бизнес.

Така е и е особено удобен, първо са малцинство, второ винаги могат да се "осакатят" и физически, така че са предизвикват още повече съчувствие.
Ginger

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси