Как реагирате, когато видите някой, че проси?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Как реагирате, когато видите някой, че проси?

Мнениеот Monika_Spasova » 15 Ное 2015, 19:56

rabotnata pchela написа:Така е не е приятно, но давам, понякога. Избягвам да давам на хора, които привидно ще дадат парите за пиене, просто няма смисъл, да се дава на такива хора.

Оф, на мен един дойде пред работа, докато чаках таксито и едва ли не в портмонето ми погледна дали имам 1,20 които ми поиска. И после бая се озърта преди да влезе в магазина на ъгъла, май наистина и той искаше да се купи алкохол. Не видях с какво излезе. :roll:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Lollipop » 16 Ное 2015, 10:46

Е тва е супер нагло и на мен ми се е случвало чак вече да наднича какво имам или нямам, сякаш ще ме обере там. Кошмарни са, някои са адскки нагли! Личи им, че това им е бизнес, а не истинска нужда. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот MGB » 16 Ное 2015, 15:07

Lollipop написа:Е тва е супер нагло и на мен ми се е случвало чак вече да наднича какво имам или нямам, сякаш ще ме обере там. Кошмарни са, някои са адскки нагли! Личи им, че това им е бизнес, а не истинска нужда. :roll:

Даа... а това е по-забавното, когато им даваш цигара и ги питаш дали искат огънче, а те просто за през деня си събират, та да имат, ако случайно не мога да изпросят...
MGB

Мнениеот Mon_ton » 16 Ное 2015, 15:12

MGB написа:
Lollipop написа:Е тва е супер нагло и на мен ми се е случвало чак вече да наднича какво имам или нямам, сякаш ще ме обере там. Кошмарни са, някои са адскки нагли! Личи им, че това им е бизнес, а не истинска нужда. :roll:

Даа... а това е по-забавното, когато им даваш цигара и ги питаш дали искат огънче, а те просто за през деня си събират, та да имат, ако случайно не мога да изпросят...

Вярно ли?! И Цигари събират, аз не бих им адла изобщо цигара, не пуша и толкова. ;) А ако ме виждат с цигара в уста казвам че ми е последна. Чак пък токоз.. :mad:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Monika_Spasova » 03 Дек 2015, 14:34

Омръзна ми вече да виждам млади, прави хора да просят. Разбира се, всеки понякога има нужда, но едни и същи хора да не полагат усилия изобщо и то все цигани, и все отиват да си дават парите за алкохол и цигари!
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот penny » 03 Дек 2015, 15:46

Mon_ton написа:
MGB написа:Даа... а това е по-забавното, когато им даваш цигара и ги питаш дали искат огънче, а те просто за през деня си събират, та да имат, ако случайно не мога да изпросят...

Вярно ли?! И Цигари събират, аз не бих им адла изобщо цигара, не пуша и толкова. ;) А ако ме виждат с цигара в уста казвам че ми е последна. Чак пък токоз.. :mad:

Цигара давам, знам какво е да ти се пуши, а и какво е една цигари, ако ще и 10 човека да са му дали по една цигара - все тя, а за другото... винаги е различно... никога не е приятно :-|
penny

Мнениеот Alex_mor » 03 Дек 2015, 15:49

Цигара мога и аз да дам, но не давам пари на някой да отиде в магазина ида си купи цигари и алкохол, тогава ми става тъпо, че ме е излъгал, а никой не идва да ти каже "дай ми пари за цигари" , а все проси за хляб.
Alex_mor

Мнениеот Lili_pili » 03 Дек 2015, 17:00

На никой нищо не давам, подминавам и това е. Не мога да помогна на всеки.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот mix_twix » 03 Дек 2015, 17:47

Lili_pili написа:На никой нищо не давам, подминавам и това е. Не мога да помогна на всеки.

Абе дай им на тея хора, някои се нуждаят наистина, аз все им давам какво да ги правя, дожалява ми и си мисля, че може би тоя наистина има нужда, ама да често излизат с виното или патрончето водка.
Аватар
mix_twix

Мнениеот niya_mazova » 03 Дек 2015, 18:02

Lili_pili написа:На никой нищо не давам, подминавам и това е. Не мога да помогна на всеки.

И аз станах така, след като няколко пъти брутално и буквално пред очите ми са ме правили на глупачка и са изхвърляли храна, която съм им давала, вместо пари :oops:
niya_mazova

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси