Кой е най-сигурният начин за пестене?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Кой е най-сигурният начин за пестене?

Мнениеот Lollipop » 09 Ное 2015, 16:13

silver933 написа:
Krum написа:Наистина най-сложният въпрос е да има какво да се пести. А за да стане това, трябва разходите да бъдат много добре организирани, не купувайте боклуци, ограничете се от купуването на храна в офиса, като може да си носите домашна примерно, да се ограничат купуванията на чипсове, солети и подобни. А за началото най-добре е да записвате всеки един разход, който имате. ;)

Това с писането все си викам да го направя, ама тоя месец, като взема пари и ще си записвам къде какво съм дал!

И аз съм си го казала да се пробвам, обаче подозирам, че няма да ми се получи. Трябав да накрам и мъжът ми да води подобен списък, а ми се струва, че ще напишем вътре 1-2 неща и после всичко ще потъне.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Snejna » 09 Ное 2015, 16:47

Каква е идеята на записванията и по какъв начин това влияе на пестенето? :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Ное 2015, 17:14

Snejna написа:Каква е идеята на записванията и по какъв начин това влияе на пестенето? :roll:

за да видиш къде ти отиват парите и ако не ти хареса нещо да го ограничиш и да пренасочиш парите на някъде, или да ги спестиш. Но и за мисля, че е редно да се пробва, този метод е затвърден в годините и всички баби са го ползвали. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот red_eyes » 30 Дек 2015, 14:19

Реално в повечето случаи не стигат парите и за наложителните неща, да не става въпрос за глезене - нищо подобно... така че понякога и да пишеш и да не пишеш е все тази.
Аватар
red_eyes

Мнениеот Malina » 04 Фев 2016, 12:50

red_eyes написа:Реално в повечето случаи не стигат парите и за наложителните неща, да не става въпрос за глезене - нищо подобно... така че понякога и да пишеш и да не пишеш е все тази.

И това го има, но умния човек трябва да заделя поне малко всеки месец, за моменти, в които е без работа или друго. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот mix_twix » 04 Фев 2016, 13:31

На теория се заделя, ама на практика нещата не стоят така, ами е малко по-сложно положенеито.
Аватар
mix_twix

Мнениеот S_Milenska » 04 Фев 2016, 15:05

Да, за тези 10% в банката и аз бях чула от "приятели" само че в българските заплати не ми се получава. На мен не ми стига за ежемесечните нужди, както казаха, камо ли да правя големи заделянки някъде си.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Snejna » 04 Фев 2016, 16:06

rabotnata pchela написа:
Snejna написа:Каква е идеята на записванията и по какъв начин това влияе на пестенето? :roll:

за да видиш къде ти отиват парите и ако не ти хареса нещо да го ограничиш и да пренасочиш парите на някъде, или да ги спестиш. Но и за мисля, че е редно да се пробва, този метод е затвърден в годините и всички баби са го ползвали. :)

Добре звучи, но за това ми трябва сериозна организация, а и после колко ще ме е яд като гледам за какви глупости си давам парите. Май само първите два месеца ще е трудно, после ще ни се свиди с право :)
Аватар
Snejna

Мнениеот analizatorka » 09 Фев 2016, 10:10

Krum написа:Наистина най-сложният въпрос е да има какво да се пести. А за да стане това, трябва разходите да бъдат много добре организирани, не купувайте боклуци, ограничете се от купуването на храна в офиса, като може да си носите домашна примерно, да се ограничат купуванията на чипсове, солети и подобни. А за началото най-добре е да записвате всеки един разход, който имате. ;)

За всичко съм съгласна, но за едно се замислих - дали не излиза танту за кукуригу :grin: - хубаво, няма да купувам ядене за обяд в офиса и ще си нося храна от вкъщи. Ама не е ли същото, че може и повече да излиза? Нали за да сготвя, трябва да напазарувам? Всеки ден да има храна вкъщи, трябва да готвя, т.е - ток, продукти, вода за миене на съдове... Как пестя като си нося храна от вкъщи? Просто се чудя и не откривам разлика, може пък да съм глупавичка :grin:
analizatorka

Мнениеот Rali_hr » 18 Фев 2016, 11:39

analizatorka написа:

За всичко съм съгласна, но за едно се замислих - дали не излиза танту за кукуригу :grin: - хубаво, няма да купувам ядене за обяд в офиса и ще си нося храна от вкъщи. Ама не е ли същото, че може и повече да излиза? Нали за да сготвя, трябва да напазарувам? Всеки ден да има храна вкъщи, трябва да готвя, т.е - ток, продукти, вода за миене на съдове... Как пестя като си нося храна от вкъщи? Просто се чудя и не откривам разлика, може пък да съм глупавичка :grin:

Ами нали така или иначе готвиш за вкъщи. От къде точно по някаква желязна логика стигна до извода, че един обяд в ресторант, където има същите продукти, същия разход за енергия + печалба е по-изгодно ти да си носис същото от вечерята?!?
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси