Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Фев 2016, 18:04

tihiq написа:Здравейте д-р Тодева благодаря ви много за отговора имам следните проблеми от няколко месеца имам лек косопад , пукане във всички стави без болки и лек обрив по ръцете в областа на китките понякога сърби но не винаги обривът наподобяхва пъпки като вулканчета но минават и след няколко дни пак излизат отново температура нямам .. правил съм си изледвания за хламидия които бяха отрицателни и изледвания на кръвната захар също беше в норми ходих на дерматолог като му споделих тези мои болежки и оплаквания и според него пукането в ставите не е нещо страшно просто било защото се заседявам зимно време повечко на едно място ... незнам вече какво да правя към кого да се обърна доста съм объркан затова пиша на вас тук... какво наподобяват тези симптоми според вас ? и евентуално какви изледвания да си направя ?Забравих да кажа по горе че преди 3-4 месеца ми бяха излезнали някакви гъбички по пениса съответно ходих на лекар отново и тогава пусках изледванията за кръвната захар доктора изписа клотримазол от тогава там проблеми нямам ! Благодаря ви още веднъж за отговора!!!

Здравейте!

Нали се притеснявате за спин? Най-точно може да се отговори, ако направите тест! Относно обрива посетете дерматолог, тогава, когато имате и не го третирайте и самолекувайте с нищо! Ако желаете може да се обадите и да Ви прегледам!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Фев 2016, 18:04

agapelove написа:Др. Тодева на този адрес ли да пратя снимките? violina@todeva.com :???:

Да!
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Фев 2016, 18:15

mimiv написа:Здравейте, д-р Тодева,

от няколко месеца не мога да се излекувам от стрептококи и гъбички вагинални, които рецидивират постоянно. Чиста микробиология не съм имала никога, а от септември си правя периодично... Лактобацилите, я ги има, я ги няма - различно е при различните изследвания. Пила съм редица антибиотици и противогъбични препарати, салага съм и локални и Лактажин съм слагала. Нямам хламидия и гонорея, кръвните ми резултати са нормални, нямам висока кръвна захар. Симптомите са сърбеж най-вече и леко течение, парене при уриниране. След последното лечение мисля, че имам значително подобрение и от месец някъде не съм посещавала лекар. Предстои ми да го направя в понеделник. Ще видим какво ще излезе и дали съм добре.
Само да отбележа, че полов живот не водя от месеци.
В последно време съм изложена на стрес и психическа умора, ако това има някакво значение.

Къде да търся причина?

Благодаря за отделеното време!

Здравейте!

Не трябва да се отказвате от изследванията и лечението, което провежда лекуващия Ви лекар! Целта е да се постигне възстановяване на нормалната Ви флора, понякога това не е много лесно!
Възможно е и Вие да бъркане някъде, ако се опитвате да "помагате" с някаква форма на самолечение!
На каква възраст сте? Използвате ли тампони? Редовен ли е месечният цикъл? Имате ли някакви гинекологични заболявания?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот mimiv » 05 Фев 2016, 19:49

Dr Violina Todeva написа:

от няколко месеца не мога да се излекувам от стрептококи и гъбички вагинални, които рецидивират постоянно. Чиста микробиология не съм имала никога, а от септември си правя периодично... Лактобацилите, я ги има, я ги няма - различно е при различните изследвания. Пила съм редица антибиотици и противогъбични препарати, салага съм и локални и Лактажин съм слагала. Нямам хламидия и гонорея, кръвните ми резултати са нормални, нямам висока кръвна захар. Симптомите са сърбеж най-вече и леко течение, парене при уриниране. След последното лечение мисля, че имам значително подобрение и от месец някъде не съм посещавала лекар. Предстои ми да го направя в понеделник. Ще видим какво ще излезе и дали съм добре.
В последно време съм изложена на стрес и психическа умора, ако това има някакво значение.

Къде да търся причина?

Здравейте!

Не трябва да се отказвате от изследванията и лечението, което провежда лекуващия Ви лекар! Целта е да се постигне възстановяване на нормалната Ви флора, понякога това не е много лесно!
Възможно е и Вие да бъркане някъде, ако се опитвате да "помагате" с някаква форма на самолечение!
На каква възраст сте? Използвате ли тампони? Редовен ли е месечният цикъл? Имате ли някакви гинекологични заболявания?

С уважение,
д-р Тодева

Не съм се отказала от нито едно лечение, нито съм провеждала самолечение. Единствено Лактажин съм използвала без предписание от лекар. Спазвала съм стриктно всичко, изписвани са ми купища лекарства, за бактериите - Макмирор, Сумамед, Панцеф, Амоксиклав 10 дни... за гъбичките Микомакс поне 5 пъти, Итраконазол пих 7 дни, глобули съм си слагала май всички видове познати на пазара - Полижинакс, Макмирор, с нистатин специално направени, Гиназол, Залаин - абсолютно всичко, не се шегувам - това в продължение на 6 месеца вече. Сега последно слагах тези с нистатин и от тях като че ли имаше ефект. Правила съм около 8 микробиологии през тези месеци и показват или гъбички или бактерии или и двете.
На 22 съм. Никога не съм използвала тампони, нито прашки. Редовен е. Нямам гинекологични заболявания.
mimiv

Мнениеот Carrie_ » 05 Фев 2016, 22:19

Здравейте,д-р Тодева,

от доста време не мога да се излекувам от това което съм болна,защото според медиците,които посетих съм абсолютно здрава.Ще започна с това ,че не водя полов живот(девствена съм),но от доста време наблюдавам бледорозови образувания в областа на вулвата и входа на влагалището,които постепенно се разрастват и навътре,колкото е възможно да се види.Според гинеколозите,на които съм ходила,а те не са никак малко,съм здрава и това си е самата лигавица,пускали сме микробиология няколко пъти,при които резултата винаги беше:НЕ се изолират патогенни гъби и бактерии.Аз имам съмнения че са така наречените кондиломи,от снимките които виждам в интернет.Образуванията са твърди на допир и определено не смятам това за нормално.Та въпроса ми е възможно ли е,да съм заразена с ЧВП по битов път...Мога да ви пратя и снимка за да ми дадете по точна оценка.
Carrie_

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Фев 2016, 17:57

mimiv написа:
Dr Violina Todeva написа:

Къде да търся причина?

Здравейте!

С уважение,
д-р Тодева

Не съм се отказала от нито едно лечение, нито съм провеждала самолечение. Единствено Лактажин съм използвала без предписание от лекар. Спазвала съм стриктно всичко, изписвани са ми купища лекарства, за бактериите - Макмирор, Сумамед, Панцеф, Амоксиклав 10 дни... за гъбичките Микомакс поне 5 пъти, Итраконазол пих 7 дни, глобули съм си слагала май всички видове познати на пазара - Полижинакс, Макмирор, с нистатин специално направени, Гиназол, Залаин - абсолютно всичко, не се шегувам - това в продължение на 6 месеца вече. Сега последно слагах тези с нистатин и от тях като че ли имаше ефект. Правила съм около 8 микробиологии през тези месеци и показват или гъбички или бактерии или и двете.
На 22 съм. Никога не съм използвала тампони, нито прашки. Редовен е. Нямам гинекологични заболявания.

Здравейте!

Разбирам Ви! Явно правите всичко, което е необходимо! Кандидата от кой вид е, правили ли са чувствителност за нея?
Надявам се, че настоящата Ви микробиология е нормална!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Фев 2016, 17:58

Carrie_ написа:Здравейте,д-р Тодева,

от доста време не мога да се излекувам от това което съм болна,защото според медиците,които посетих съм абсолютно здрава.Ще започна с това ,че не водя полов живот(девствена съм),но от доста време наблюдавам бледорозови образувания в областа на вулвата и входа на влагалището,които постепенно се разрастват и навътре,колкото е възможно да се види.Според гинеколозите,на които съм ходила,а те не са никак малко,съм здрава и това си е самата лигавица,пускали сме микробиология няколко пъти,при които резултата винаги беше:НЕ се изолират патогенни гъби и бактерии.Аз имам съмнения че са така наречените кондиломи,от снимките които виждам в интернет.Образуванията са твърди на допир и определено не смятам това за нормално.Та въпроса ми е възможно ли е,да съм заразена с ЧВП по битов път...Мога да ви пратя и снимка за да ми дадете по точна оценка.

Здравейте!

Няма проблем, можете да изпратите снимки!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот agapelove » 18 Фев 2016, 06:14

Изпратих e-mail на пощата ви. Много снимки и подробно описание на нещата. Извинявам се ако това уточнение е излишно!
Благодаря предварително :thankyouyellow:
agapelove

Мнениеот mimiv » 19 Фев 2016, 17:39

Dr Violina Todeva написа:Здравейте!

Разбирам Ви! Явно правите всичко, което е необходимо! Кандидата от кой вид е, правили ли са чувствителност за нея?
Надявам се, че настоящата Ви микробиология е нормална!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте,

за мое голямо щастие микробиологията ми е много по-добре. Ето резултатите - Посявка от влагалищен секрет: Не се изолират патогенни бактерии, няма растеж на дрожди. Микроскопски препарат: от влагалище - епители, грам положителни коки, липсват лактобацили, от цервикален секрет - масово левкоцити, много грам положителни коки, грам отрицателни коки, епители. Трябва ли да ме притеснява този резултат?

Дадоха ми само лактобацили за възстановяване на флората, то след всички лекарства, които изпих май е нормално нищо да не е останало от нея... :sad:

Кандидата беше всякакви видове - албиканс, крузей, глабрата, фамата и все различни излизаха или в комбинация от два вида... ужас.

Предварително благодаря!
mimiv

Мнениеот tedistefanova85 » 19 Фев 2016, 23:57

Здравейте Докторе,
съпругът ми му правиха безкръвна операция на бъбрека през пениса преди 10 дена. От два дни има много силни болки при уриниране, целият му член е червен леко лъскав сякаш има някакво покритие, доста е подут и има пъпки като афти. Моля Посъветвайте ни какво може да е. Ако е нещо сериозно още в понеделник да ходим на лекар. Забравих да добавя, че в момента има уретрален стенд от пениса до бъбрека, както и че след изписването от болницата биеше антибиотик Зинат с пробиотик.
От къде може да се е получило това неразположение и възможно ли е то да е нещо свързано с тази болест "баланити".

Благодаря Ви предварително
tedistefanova85

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести