Временната раздяла - решение или задълбочаване на проблема е?

Re: Временната раздяла - решение или задълбочаване на проблема е?

Мнениеот roksana » 01 Фев 2016, 11:35

mix_twix написа:
penelopa написа:
Ваня Стойчева написа:Е как другия може да няма, много ми е интересно като почнат едни квалификации на мъжа/жената във връзката.Нали сте били заедно, имали сте общ живот, радости, страсти и цели. И изведнъж той (примерно) се превръща в абсолютен идиот, кретен и олигофрен, с който не мжое да се води нормален разговор?! Как става това?

Много лесно! В такива ситуации се провокират неща, които не си и предполагал, че можеш да видиш в другия или себе си.

Защото все се стремят жените да променят мъжа до тях и накрая той не е този, в който са се влюбили и се казва "ооо, ама ти не си същия.."

Тази реплика - Ти не си същия/същата - направо ме влудява! Ами естествено, човек през целия си живот се променя или поне смятам, че така трябва да бъде. Нали му се случват различни неща - и хубави, и лоши, как може да остане същия. Това е интересното в живота и се научаваш да го приемаш.
roksana

Мнениеот black » 26 Фев 2016, 17:36

Аз се изнервям от неустановени положения - или край, или продължаване до дупка. :mrgreen:
black

Мнениеот Leonora » 07 Мар 2016, 16:42

roksana написа:Тази реплика - Ти не си същия/същата - направо ме влудява! Ами естествено, човек през целия си живот се променя или поне смятам, че така трябва да бъде. Нали му се случват различни неща - и хубави, и лоши, как може да остане същия. Това е интересното в живота и се научаваш да го приемаш.

Аз смятам, че хората не се променят, а разкриват онова, което е заложено в характера им. За някои неща, дори самите те не подозират, докато живота не ги изправи пред определен тип препятствия.
Аватар
Leonora

Мнениеот fairy » 07 Мар 2016, 16:56

Leonora написа:
roksana написа:Тази реплика - Ти не си същия/същата - направо ме влудява! Ами естествено, човек през целия си живот се променя или поне смятам, че така трябва да бъде. Нали му се случват различни неща - и хубави, и лоши, как може да остане същия. Това е интересното в живота и се научаваш да го приемаш.

Аз смятам, че хората не се променят, а разкриват онова, което е заложено в характера им. За някои неща, дори самите те не подозират, докато живота не ги изправи пред определен тип препятствия.

Съгласна съм с това, което казваш, но мисля, че и при определени ситуации стига да реши човек може да се промени или поне да не реагира по определен начин на някои неща, както го е правил досега.
fairy

Мнениеот Leonora » 07 Мар 2016, 17:21

fairy написа:
Leonora написа:

Съгласна съм с това, което казваш, но мисля, че и при определени ситуации стига да реши човек може да се промени или поне да не реагира по определен начин на някои неща, както го е правил досега.

Tова вече е воля, което също е проява на черта от характера. Дали е склонен да я проявава или не.. Има хора, които просто нямат воля.
Аватар
Leonora

Мнениеот Lisica » 07 Мар 2016, 17:28

Има всякакви хора и всякакви ситуации, но да се търсят причини само в единия за някоя раздяла е глупаво. Връзката е от двама човека и не може само единия да е виновен, защото "се е променил".
Аватар
Lisica

Мнениеот Leonora » 07 Мар 2016, 17:51

Разбира се, че щом е двойка, опира до двама. Нещата се работят заедно, за да са и двамата доволни. Компромиси, само с взаимно съгласие, не с налагане. Защото в един момент, може да тушира проблема, но с времето пак ще се надигне неудовлетвореност от решенията.
Аватар
Leonora

Мнениеот Rali_hr » 07 Мар 2016, 18:29

като стискаш зъби и той проблема прави БУУУУМ в един момент и става страшно! :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 08 Мар 2016, 12:23

Rali_hr написа:като стискаш зъби и той проблема прави БУУУУМ в един момент и става страшно! :mrgreen:

Затова трябва да избягваме да си потискаме чувствата.
Аватар
Snejna

Мнениеот Rali_hr » 17 Мар 2016, 13:50

Snejna написа:
Rali_hr написа:като стискаш зъби и той проблема прави БУУУУМ в един момент и става страшно! :mrgreen:

Затова трябва да избягваме да си потискаме чувствата.

Обаче, кой го прави Снежи? Толкова много семейства има, в които са свикнали да си мълчат. Моето е такова, никой нищо не казва, само аз разлайвам кучетата и накрая за какво , след като всички се правят, че нищо не е станало? Струва ли си да си тровя нервите за глупости и то при положение, че на никой не му пука за това, което искам да кажа. Всички се правим, че живеем на дъгата..
Аватар
Rali_hr

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски