Искам да се отърва от малолетната снаха

Re: Искам да се отърва от малолетната снаха

Мнениеот Tinki » 26 Фев 2016, 16:21

Родителите трябва да съветват, да възпитават, да създават условия детето им само да умее да взима правилните решения. Да се кроят планове за такъв сорт намеса, точно по този начин, не ми се струва никак правилна.
Tinki

Мнениеот pravilno » 29 Фев 2016, 12:37

Tinki написа:Родителите трябва да съветват, да възпитават, да създават условия детето им само да умее да взима правилните решения. Да се кроят планове за такъв сорт намеса, точно по този начин, не ми се струва никак правилна.

Човек трябва да умее да прецени кога да се намеси и кога не, защото и в двата случая може да съсипе живота на детето си. Възпитаваш го, съветваш го и в крайна сметка то трябва да си взима решенията, защото животът е негов, то го живее.
pravilno

Мнениеот Tinki » 29 Фев 2016, 14:16

Именно това имам предвид. Не може родител така директно да се намесва във връзката на детето си. Влияние на база на грижи, възпитание, пример, насоки да, но другото не ми се струва удачно.
Tinki

Мнениеот Pipilota » 29 Фев 2016, 15:28

Tinki написа:Именно това имам предвид. Не може родител така директно да се намесва във връзката на детето си. Влияние на база на грижи, възпитание, пример, насоки да, но другото не ми се струва удачно.

Така е, но когато проблемът е сериозен и голям, то няма как родителите да стоят безучастно. Все пак това не е наред нещо - всичките са на по 15-17 години, което е ненормално да имат лични и интимни отношения, камо ли да правят връзки за бъдещето си. За тази ситуация не мисля, че да разделяш детето си на сила с гаджето и да се отърваш от "снахата" е добра опция, по-скоро е добре да се съберат двете семейства с двете деца и като са толкова убедени в бъдещето им заедно да се обмислят нещата и да се дадат добри насоки за реализация, нека проумеят какво е да се живее сам, ако трябва дори и да им се осигури мечтаната заплата за месец и да се изнесат на квартира. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот iwoni » 01 Мар 2016, 12:23

Pipilota написа:
Tinki написа:Именно това имам предвид. Не може родител така директно да се намесва във връзката на детето си. Влияние на база на грижи, възпитание, пример, насоки да, но другото не ми се струва удачно.

Така е, но когато проблемът е сериозен и голям, то няма как родителите да стоят безучастно. Все пак това не е наред нещо - всичките са на по 15-17 години, което е ненормално да имат лични и интимни отношения, камо ли да правят връзки за бъдещето си. За тази ситуация не мисля, че да разделяш детето си на сила с гаджето и да се отърваш от "снахата" е добра опция, по-скоро е добре да се съберат двете семейства с двете деца и като са толкова убедени в бъдещето им заедно да се обмислят нещата и да се дадат добри насоки за реализация, нека проумеят какво е да се живее сам, ако трябва дори и да им се осигури мечтаната заплата за месец и да се изнесат на квартира. :mrgreen:

Така трябва да се подходи, по приемлив начин. Най-лесно е да вдигнеш скандала и да пръснеш панаира, но ползата каква ще е? Изправяш се срещу проблема и търсиш начин да го решиш по-найбезболезнения начин. Но за съжаление не винаги става така.
iwoni

Мнениеот Neven498 » 01 Мар 2016, 14:41

iwoni написа:
Pipilota написа:

Така трябва да се подходи, по приемлив начин. Най-лесно е да вдигнеш скандала и да пръснеш панаира, но ползата каква ще е? Изправяш се срещу проблема и търсиш начин да го решиш по-найбезболезнения начин. Но за съжаление не винаги става така.

И аз съм съгласна. Трябва да се реши причината за неумението на младежите да преценяват кое е удачно и кое не за тях на този етап и да се даде шанс сами да проумеят проблема и да го разрешат. А не да им се налага насила и от засада. Това е част от възпитанието и помощта за съзряване.
Аватар
Neven498

Мнениеот svetlozara » 01 Мар 2016, 15:39

Всички сме миналвали през етап, в който сме си мислили, че сега като жиявеем с по 4 лева джобни на ден, после като имаме по 10лева на ден ще е пей сърце, само че не съзнаваме разходите как си растат и тогава става сложно. Затова трябва да се научат младите хора да търсят и да имат желание за реализация, то е най-лесно да се натискаш с някой, ама гладни не се стои и никой не ще да мизерства. Любов, любов, ама сиренето с пари! :mrgreen:
А що се отнася до принудителното изтръгване на любовната половинка, това е неприемливо, по този начин най-много детето да си приеме като враг.
svetlozara

Мнениеот penelopa » 02 Мар 2016, 11:57

Това момче като се поогледа какво правят неговите съученици, как се готвят да поемат живота си след училището и се записват студенти, ще му светне лампичката. Като не може да си намери работа и ще светне съвсем. Стига да не е някой готованец и удобно да си чака мама да меси, а тати да носи.
penelopa

Мнениеот rose_92 » 11 Мар 2016, 04:37

Това според мен е много глупаво намерение от страна на ревнивата майка. Като го разделиш с приятелката му какво ще постигнеш? Първо, синът ти е много вероятно да се намрази и да почне да се държи лошо с теб. Освен това след това момиче ще дойде някое друго - може и на 13 г... Със сигурност и следващата няма да харесаш. :) Родителите трябва да се научат да приемат, че децата им вече са пораснали. Дай съвет, кажи си мнението, а оттам насетне той си решава какво иска от живота. Когато сам се опари, ще разбере кое е правилно и кое не - и да му говориш, той няма да те послуша според мен. И да не кандидатства някъде веднага след 12 клас какво от това? Според мен е по-добре да го направи САМО ако той иска и да учи каквото той си избере и му харесва, а не защото така правят другите..Освен това от личен опит мога да кажа, че това, че имаш висше ако ще и отличник да си бил, изобщо не ти гарантира, че ще работиш по специалността и ще взимаш добри пари. Ако нямаш връзки си за никъде.
Ако се обичат, приемате връзката им и това е. Единственото, за което имате право да им говорите, е това да не правят грешката да стават родители толкова млади..Но не и да се опитвате да ги разделяте. Това е глупаво и егоистично.
rose_92

Мнениеот rabotnata pchela » 11 Мар 2016, 14:29

Абе не е така, ти правиш всичко възможно това дете да има нормален живот и да успее и най-накрая с цялата си наглост ще тръгне след няква повлекана. Оставяш го да се спазсява след 12 клас, като е толкова влюбен, после като му опре яйцето до г*зъ да дойде да се сеща! Нечестно е спрямо родителите! :mad:
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски