Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Яну 2016, 11:40

Silviq Ivanova написа:Благодаря ви, д-р Тодева за бързия отговор!
Проблема ни е, че едното заболяване е за кожен лекар, а другото за съдов хирург. Кожния лекар казва едно- "еризипела е овладян, вижте вените", после съдовия друго-"вените не са добре, защото еризипела не е изликуван". Ходили сме на много лекари, всеки различно казва. Нови лекарства, всеки казва, че е за предходния, но тъй като той не си е свършил работата ще назначи свое лечение. Това е ужасно, нямаме никаква сигурнсот и спокойствие, че правим необходимото.
Първия лекар я лекува с -Амоксигард и дипрогента- 7дни
Сега съдовия и изписа Оспен за 10дни и друго за мазане.
На своя глава търсим Ретарпен от чужбина защото в БГ не е доставя, което е безобразие, но кое не е....
Въпроса към вас ми е, ако намерин Ретарпен, може ли да го бием веднага след като свърши курса с Оспен. Притеснява ме да не се получи предозиране на пеницилин

Здравейте!

Продължителният прием на средства за лечение на вените не само, че не пречи на еризипела, но само може да помогне. Двете лечения вървят ръка за ръка! Много ми е трудно да дам директни препоръки, без преглед. По принцип профилактиката с Ретарпен се започва от 6-я час след последния прием на антибиотика!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Silviq Ivanova » 12 Яну 2016, 12:52

Отново ви Благодаря!

Последен въпрост съвсем информативно. Тъй като не намерихме Ретарпен, намерихме от Ромъния аналог , но при него пише 1 200 000, а не 2 400 000 както е при Ретарпен, тогава какво се прави?
Silviq Ivanova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Яну 2016, 12:57

Silviq Ivanova написа:Отново ви Благодаря!

Последен въпрост съвсем информативно. Тъй като не намерихме Ретарпен, намерихме от Ромъния аналог , но при него пише 1 200 000, а не 2 400 000 както е при Ретарпен, тогава какво се прави?

Здравейте!

Поставят се две дози!
Съветвам Ви майка Ви редовно да приема медикаменти от типа на Детралекс или Диокет, за да има максимално добър ефект. Ще трябва да поставя и ластични бинтове по точно определен начин и нека кожен лекар да огледа има ли входна врата по крайниците, защото тя трябва да се елиминира!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот dessislava.nn » 23 Яну 2016, 21:21

Здравейте,този път ви пиша отностно един проблем на кожата на очите, на двата клепача на очите на едно и също място ми излезна нещо като пъпчица (не мога да го определя) на едното око ще ви приложа снимка,за да добиете представа,на него е по ясно изразено,но на другото е почти незабележимо. Наистина не знам какво е и дали да го намажа с нещо. На снимката съм с грим за повод, но ясно личеше и за това реших да го снимам, иначе избягвам да слагам грим след като се появи. :sad: https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56A68481
dessislava.nn

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Фев 2016, 13:34

dessislava.nn написа:Здравейте,този път ви пиша отностно един проблем на кожата на очите, на двата клепача на очите на едно и също място ми излезна нещо като пъпчица (не мога да го определя) на едното око ще ви приложа снимка,за да добиете представа,на него е по ясно изразено,но на другото е почти незабележимо. Наистина не знам какво е и дали да го намажа с нещо. На снимката съм с грим за повод, но ясно личеше и за това реших да го снимам, иначе избягвам да слагам грим след като се появи. :sad: https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56A68481

Здравейте, dessislava.nn!

Не мога да отворя линка към снимката! Ако можете приложете го отново!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Антоанета1 » 08 Фев 2016, 13:12

Здравейте.
След изгаряне втора степен и леко заздравяване на раната сложих и сок от алое върху нея за по бързо заздравяване и евентуално отстраняване на белег но се появиха ситни пъпчици с бистра течност, които се пукат от самосебе си и се размножават. Какво да правя, че да ги отстраня ефективно и как да премахна евентуалните белези от изгореното? В момента мажа раната с Дермодрил по указание на фармацевт, но видим резултат още няма.
Антоанета1

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Фев 2016, 17:48

Антоанета1 написа:Здравейте.
След изгаряне втора степен и леко заздравяване на раната сложих и сок от алое върху нея за по бързо заздравяване и евентуално отстраняване на белег но се появиха ситни пъпчици с бистра течност, които се пукат от самосебе си и се размножават. Какво да правя, че да ги отстраня ефективно и как да премахна евентуалните белези от изгореното? В момента мажа раната с Дермодрил по указание на фармацевт, но видим резултат още няма.

Здравейте!

Направила сте алергична реакция! Как са нещата в момента? Напълно е възможно дермодрила не само да не ви е успокоил, но и да е влошил нещата!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот petya88 » 28 Фев 2016, 16:17

Добър ден имам много сериозен проблем на ръката ми излязоха бели пъпки които после се пукат и се получава малта л'ора много боли и сърби бях ПРИ трима лекари и никой не знае какво е и как да се излекува прилагам и снимка много си моля ако можете деа ми помогнете снимка монете да видите в фейсбук на името Петя ионел
petya88

Мнениеот luxera1 » 29 Фев 2016, 21:19

DSC_0147.JPG
DSC_0147.JPG (32.88 KiB) Прегледано 389 пъти
DSC_0150.JPG
DSC_0150.JPG (38.45 KiB) Прегледано 389 пъти
DSC_0163.JPG
DSC_0163.JPG (29.67 KiB) Прегледано 389 пъти
Добър вечер ! не знам дали тук е точното място , но така мисля че е . имам следния проблем .. появяват ми се червени петна по тялото , повече по ръцете и краката , излизат за по няколко минути и си минават бързо (не седят с часове) и сърбят ..мисля че е някаква алергия но немога да разбера от какво ..моля за мнението Ви д-р Тодева ...ще прикача и няколко снимки..съжалявам за качеството :(
luxera1

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Мар 2016, 12:31

petya88 написа:Добър ден имам много сериозен проблем на ръката ми излязоха бели пъпки които после се пукат и се получава малта л'ора много боли и сърби бях ПРИ трима лекари и никой не знае какво е и как да се излекува прилагам и снимка много си моля ако можете деа ми помогнете снимка монете да видите в фейсбук на името Петя ионел

Здравейте, petya88!

Не мога да разбера въпроса Ви!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор