Silviq Ivanova написа:Благодаря ви, д-р Тодева за бързия отговор!
Проблема ни е, че едното заболяване е за кожен лекар, а другото за съдов хирург. Кожния лекар казва едно- "еризипела е овладян, вижте вените", после съдовия друго-"вените не са добре, защото еризипела не е изликуван". Ходили сме на много лекари, всеки различно казва. Нови лекарства, всеки казва, че е за предходния, но тъй като той не си е свършил работата ще назначи свое лечение. Това е ужасно, нямаме никаква сигурнсот и спокойствие, че правим необходимото.
Първия лекар я лекува с -Амоксигард и дипрогента- 7дни
Сега съдовия и изписа Оспен за 10дни и друго за мазане.
На своя глава търсим Ретарпен от чужбина защото в БГ не е доставя, което е безобразие, но кое не е....
Въпроса към вас ми е, ако намерин Ретарпен, може ли да го бием веднага след като свърши курса с Оспен. Притеснява ме да не се получи предозиране на пеницилин
Здравейте!
Продължителният прием на средства за лечение на вените не само, че не пречи на еризипела, но само може да помогне. Двете лечения вървят ръка за ръка! Много ми е трудно да дам директни препоръки, без преглед. По принцип профилактиката с Ретарпен се започва от 6-я час след последния прием на антибиотика!
С уважение,
д-р Тодева