Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 26 Авг 2015, 16:25

dimkaa69 написа:Здравейте д-р Тодева.Имам сенна хрема,алергичен ринит към полени,домашен прах,животински косми и др.Ходих на алерголог изписват ми разни спрейове за нос,като си впръсквам добре,като спра за известно време и пак започва.От известно време започна сърбеж по цялото тяло,най-вече стъпалата и дланите на ръцете.Ако може да ми помогнете с нещо.Благодаря предварително.

Здравейте, dimkaa69!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Все пак се надявам, че към настоящия момент проблема е решен, но ако не е така може да се обадите и да запишем удобен за Вас час! Във Вашия случай е необходимо да се запозная подробно с медицинската документация. Възможно е да се наложат и допълнителни изследвания!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот ННС » 27 Авг 2015, 00:35

Здравейте!
Преди 2 седмици оперираха майка ми от рак на дебелото черво. След операцията няколко дни беше на системи. Поду се левият и крак. Лекарят каза, че оттокът се дължи на вливанията и това, че има разширени вени. За да облекча състоянието и започнах да мажа крака и с Lioton 1000 gel. Трябваше да носи и пристягащ корема колан. Преди 3-4 дни получи сърбеж и лек обрив. При разтъркване пъпчиците се уголемават,после хващат лека коричка с кафеникав цвят. Сърбежът се усилва през нощта. Обривът е по цялото тяло, но е равномерно разпределен. Най-вече е по краката, ръцете и кръста. Коланът вече го слага само при ставане и то върху дрехата, за да не е в пряк контакт с кожата. Продължавам да мажа крака и с Lioton 1000 gel. Прочетох, че макар и малък процент хора са алергични към хепарин, който е включен в състава на Lioton 1000 gel, но мисля, че след операция винаги инжектират хепарин и ако е алергична към него щеше да има реакция по-рано.
Възможно ли е да е алергична реакция или е друго кожно заболяване.
ННС

Мнениеот Dr Violina Todeva » 27 Авг 2015, 18:04

ННС написа:Здравейте!
Преди 2 седмици оперираха майка ми от рак на дебелото черво. След операцията няколко дни беше на системи. Поду се левият и крак. Лекарят каза, че оттокът се дължи на вливанията и това, че има разширени вени. За да облекча състоянието и започнах да мажа крака и с Lioton 1000 gel. Трябваше да носи и пристягащ корема колан. Преди 3-4 дни получи сърбеж и лек обрив. При разтъркване пъпчиците се уголемават,после хващат лека коричка с кафеникав цвят. Сърбежът се усилва през нощта. Обривът е по цялото тяло, но е равномерно разпределен. Най-вече е по краката, ръцете и кръста. Коланът вече го слага само при ставане и то върху дрехата, за да не е в пряк контакт с кожата. Продължавам да мажа крака и с Lioton 1000 gel. Прочетох, че макар и малък процент хора са алергични към хепарин, който е включен в състава на Lioton 1000 gel, но мисля, че след операция винаги инжектират хепарин и ако е алергична към него щеше да има реакция по-рано.
Възможно ли е да е алергична реакция или е друго кожно заболяване.

Здравейте, ННС!

Можете ли да приложите снимки? Най-добре е да се консултирате при първа възможност с кожен лекар!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот usmivkata71 » 28 Сеп 2015, 15:36

Dr Violina Todeva написа:Тук може да зададете въпроси какво да правите при алергична реакция на кожата и заедно да намерим най-доброто решение!

На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.

Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.

Прочетете още от д-р Виолина Тодева:
1. Почти няма сфера, в която да няма риск от възникване на контактен дерматит
2. Контактни дерматити при медицински персонал

Здравейте,имам дисхидроза на ходилото на десния крак.Мажа в момента в флуцинар,без особен ефект.Какво бихте ми препоръчали за мазане ?Благодаря предварително !!!
usmivkata71

Мнениеот tas1 » 26 Окт 2015, 10:24

Здравейте, искам да попитам и аз за моя проблем какво ли не четох из интернет и накрая намерих този форум с последна капка надежда. Проблема е следния понеже в наши град няма много кожни доктори има 1 2 и те за нищо не става да те е страх да отидеш при тях. Та да преминем към въпроса ми имам някакво зачервяване което седи целогодишно но понякога е по силно понякога не и не знам какво да правя пих алергозан но не помага кожата ми седи една изсъхнала и зачервена сякаш е някаква екзема на лицето и по някой път ме сърби много по някой път не моля за някакви съвети или лекарства , мазила или нещо каквото и да било да премахна този проблем а ето снимка как точно изглежда http://prikachi.com/images/139/8426139A.jpg
tas1

Мнениеот Dr Violina Todeva » 09 Ное 2015, 10:49

usmivkata71 написа:
Dr Violina Todeva написа:Тук може да зададете въпроси какво да правите при алергична реакция на кожата и заедно да намерим най-доброто решение!

На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.

Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.

Прочетете още от д-р Виолина Тодева:
1. Почти няма сфера, в която да няма риск от възникване на контактен дерматит
2. Контактни дерматити при медицински персонал

Здравейте,имам дисхидроза на ходилото на десния крак.Мажа в момента в флуцинар,без особен ефект.Какво бихте ми препоръчали за мазане ?Благодаря предварително !!!

Здравейте, usmivkata71!

Извинявам се за забавянето на отговора, но имах здравословни проблеми и нямаше как да Ви пиша по-рано!
Съветвам Ви да посетите дерматолог, за да се потърси причина за дисхидрозата. Непрекъснатото използване на кортикостероидни кремове може да направи проблема хроничен.
Избора на лечение зависи от състоянието Ви и причината за оплакванията и само чрез онлайн консултация във Вашия случай няма как да Ви бъда полезна!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 09 Ное 2015, 10:55

tas1 написа:Здравейте, искам да попитам и аз за моя проблем какво ли не четох из интернет и накрая намерих този форум с последна капка надежда. Проблема е следния понеже в наши град няма много кожни доктори има 1 2 и те за нищо не става да те е страх да отидеш при тях. Та да преминем към въпроса ми имам някакво зачервяване което седи целогодишно но понякога е по силно понякога не и не знам какво да правя пих алергозан но не помага кожата ми седи една изсъхнала и зачервена сякаш е някаква екзема на лицето и по някой път ме сърби много по някой път не моля за някакви съвети или лекарства , мазила или нещо каквото и да било да премахна този проблем а ето снимка как точно изглежда http://prikachi.com/images/139/8426139A.jpg

Здравейте, tas1!

Качеството на снимката, която сте приложил не е добро, но все пак предполагам, че имате себореен дерматит! Ако използвате неподходяща козметика най-вероятно вие сам си поддържате проблема!
За да се избере подходяща козметика трябва да се направи преглед и ако не сте доволен от колегите, които работят във Вашия град посетете дерматолог в някой от близките до Вас големи градове!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот pink66 » 22 Ное 2015, 16:16

Здравейте, от няколко седмици имам червени пъпчици по ръката от китката към лакътя, които се пълнят с вода.... На едната ръка са много, а на другата по-малко. На какво могат да се дължат ?
pink66

Мнениеот Dr Violina Todeva » 24 Ное 2015, 11:41

pink66 написа:Здравейте, от няколко седмици имам червени пъпчици по ръката от китката към лакътя, които се пълнят с вода.... На едната ръка са много, а на другата по-малко. На какво могат да се дължат ?

Здравейте!

Можете ли да приложите снимки?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот dani_ivan23 » 24 Ное 2015, 23:51

Здравейте, имам контактна екзема, която вече е станала хронична. Ползвала съм много кремове за лечението й, но никой не реши проблема завинаги. Направиха ми и алергично тестуване, оказа се,че съм алергична към никел и кобалт, като и към текстилни бои. Свалила съм всички пръстени, обеци, часовници и всичко, което съдържа никел, но от ключове и монети няма как да се отърва, а и съм с малко дете. Кажете ми какво да правя и каква диета да спазвам. Благодаря!!
Прикачени файлове
Снимка1024.jpg
Снимка1024.jpg (20.02 KiB) Прегледано 344 пъти
dani_ivan23

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести