Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
10 Дек 2014, 16:20
alexbont написа:Имам червени петна,със ситни пъпки по вратъ,мисля че е екзема.Но незнам защо ме сърби цялото тяло
Здравейте, alexbont!
Можете ли да приложите снимка, за да се ориентирам по-добре!
С уважение,
д-р Тодева
13 Яну 2015, 02:02
Здравейте,
Искам да Ви попитам, дали можете да разрешите следния ми проблем. Преди известно време получих зачервяване около ануса и малка рана в седалищната област, и по-точно между бедрата. Помислих че е подсичане и започнах да се мажа със sudocrem..раната позаздравя, но зачервяванията си останаха. Прилича леко на обрив, но няма ясно изразени пъпки или пък подуване. Чудех се дали не са гъбички, но няма сърбеж.
Ще съм Ви много благодарна,ако ми дадете съвет какво да правя..
Благодаря предварително (:
13 Яну 2015, 17:50
Здравейте, д-р Тодева!
Аз съм на 28 години. От 2 години имам сърбеж по едната голяма срамна устна. На вид изглежда по нормален начин,но имам чувство за сухота на мястото. Периодично кожата там ми се люпи и сърбежа е още по-силен. Като цяло ме сърби нощно време и когато съм в покой. Резултатите ми от гинеколог са ОК. Благодаря Ви предварително!
14 Яну 2015, 16:11
presila1986 написа:Здравейте, д-р Тодева!
Аз съм на 28 години. От 2 години имам сърбеж по едната голяма срамна устна. На вид изглежда по нормален начин,но имам чувство за сухота на мястото. Периодично кожата там ми се люпи и сърбежа е още по-силен. Като цяло ме сърби нощно време и когато съм в покой. Резултатите ми от гинеколог са ОК. Благодаря Ви предварително!
Здравейте, presila1986!
Моят съвет е да потърсите и дерматолог. Причина за тези оплаквания може да е екзема, която да няма нищо общо с гинекологичен проблем! Посетете дерматолог, тогава, когато има залющване!
Докато посетите лекар Ви съветвам да не използвате мокри кърпи или парфюмиране интимни гелове!
С уважение,
д-р Тодева
14 Яну 2015, 16:27
amira написа:Здравейте,
Искам да Ви попитам, дали можете да разрешите следния ми проблем. Преди известно време получих зачервяване около ануса и малка рана в седалищната област, и по-точно между бедрата. Помислих че е подсичане и започнах да се мажа със sudocrem..раната позаздравя, но зачервяванията си останаха. Прилича леко на обрив, но няма ясно изразени пъпки или пък подуване. Чудех се дали не са гъбички, но няма сърбеж.
Ще съм Ви много благодарна,ако ми дадете съвет какво да правя..
Благодаря предварително (:
Здравейте, amira!
Моят съвет е да потърсите лично дерматолог. Причините за тези оплаквания може да са няколко! Според мен трябва да се вземе и изследване!
Докато посетите лекар използвайте
Судорем или
Цикалфат!.
С уважение,
д-р Тодева
12 Фев 2015, 13:50
Здравейте, баща ми боледува от псориазис от доста време(години), изпробвал е много различни кремове и лечения, но не помагат. Въпроса ми е, има ли някакъв лек, крем, или каквото и да е, което може да помогне за състоянието му? Благодаря.
15 Фев 2015, 16:56
aat написа:Здравейте!На 20 години съм.От известно време имам кожен проблем.Появяват ми се нещо като червени дребни пъпчици на средния и безименния пръст на дясната ръка.....след време става суха кожата и почва да се бели на люспички...имам и сърбеж.Също така съм забелязала,че при контакт с вода и най-вече топла мястото се зачервява.След време изчезва и пак може да се появи на същото място или близо до него.Ще съм благодарна,ако ми помогнете. Ще прикача и снимки.
Здравейте, aat!
Моят съвет е да потърсите лично дерматолог. Причините за тези оплаквания може да са няколко!
Докато посетите лекар мога да Ви предложа подходящ хидратиращ крем с който ще се подобри състоянието - уриаж бариедерм възстановяващ крем. Използвайте го поне 3 пъти дневно!
Извинявам се забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
С уважение,
д-р Тодева
15 Фев 2015, 17:00
francheska написа:Здравейте, баща ми боледува от псориазис от доста време(години), изпробвал е много различни кремове и лечения, но не помагат. Въпроса ми е, има ли някакъв лек, крем, или каквото и да е, което може да помогне за състоянието му? Благодаря.
Здравейте, francheska!
Моят съвет към всеки човек с псориазис, както и към Вашия баща е да си има личен дерматолог. Състоянието е хронично и контрола от специалист е необходим доста често през годината. За съжаление няма универсално средство което да се прилага и с него винаги състоянието на кожата да е под контрол.
Много е важно и редовното хидатиране на кожата с подходящ спрямо моментното състояние емолиент!
С уважение,
д-р Тодева
15 Фев 2015, 20:32
Здравейте, д-р Тодева,
На 20 години съм и имам акне (по принцип по-късно се развих, поради което този факт не ме изненадва). Опитвам се да изчистя лицето си, но за сега от 2 крема, които съм ползвал, се появява алергичен обрив. Познах го лесно, тъй като по принцип в семейството ми имаме алергии (имам алергия пролетта при цъфтенето и от силни миризми), но до сега друг не е показвал симптоми на кожни алергии. Кремовете, които ползвах, са крем Кларина и крем Здраве (от него бях най-изненадан). Първия път (и при двата) се появи обрив след 1-2 седмици, но след като преди месец мозъка ми блокира и си сложих една вечер крем Здраве след 3 дена вече имах ясно видим обрив (който изчезна за 3-4 дена отново). Имате ли съвет към мен от коя съставка може да е обрива или някакви насоки, какви продукти да ползвам в бъдеще?
И още един въпрос: каква може да е причината за постоянен обрив на бузата (буквално на бузата, понякога е са пъпки, но най-вече петна и червени точки без връх - не са много, даже по-скоро малко, но са от доста време). Този проблем ми е основно на бузите и около скулите (по-принцип познати ми казаха, че там може да са косми които растат наобратно - по-принцип съм къдрав и според тях това имало значение, а и все още нямам брада, а по скоро тука има - тука няма ).
ПП: В момента ползвам измиваща пяна за лице на Хималая и не съм забелязал да има обрив (но не променя факта, че акнето остава).