nikola9898 написа:Здравейте д-рТодева.
На 17г. съм и имам зачервяване,сърбеж и пърхут по главата, появи се когато бях на 13-14г. Също така ми е много мазна кожата на лицето и всеки ден трябва да я почиствам с розова вода. Ходил съм на дерматолог,но шампоаните където ми ги преписва ми помагат временно и пак се появява пърхута и сърбежа по главата.Какво бихте ме посъветвали вие като специалист? И може ли да мине изцяло този проблем?
diana.arnaudova написа:Здравейте д-рТодева.От близо 2 год. имам пърхот и себореч мазна ,боядисвам си косата и отпред на темето ми оредч,сърби ме скалпа ,себоречта на тила се Лющи използвам шампоани на Виши за пърхот и ДЮКРЕ за чувствителен скалп ама нещо не дават резултати .Посъветваитеме какво да ползвам
cvety_cholakova написа:Здравейте докторе,посещавах дерматолог,о той неможа да определи какво ми е. Сърби ме по главата като почва от областта на ушите и отзад на скалпа. При изпотяване ми излизат малки пъпчици като мехурчета,който сирбят попвайки ги леко се пукат изсъхват и там се образуват люспи. Косата ми е с тънък косъм и се омазнява леко,използвам сешоар и се биядисвам,но това е много от преди да започна с боята. Последно ми бяха предписали дипросалик имаше ефект,но след време сега почва леко отново дасърби. Какво да правя?
margarita.krastanova написа:Имам себорея от около 5-6 години. Всичко което са ми предлагали в аптеките съм го изпробвала, но вече без резултат. Помагаха ми шампоаните на Hegor i Novo Pfain K сега вече не! В момента ползвам Bioderma D.S за упорит пърхот, но без резултат. Кажете ми нещо ефикасно моля ви! Ползвала съм на Hegor, La Roch, Novo Phain, Ducre, Selsun, Билкови шампоани, Низорал,... и нищо.
martin001 написа:Здравейте,
Имам себореен дерматит. Дълго време ползвах Низорал, но вече ефектът му отслабна и се появяват зони в косата, където имам сърбеж, зачервяване и лющене. Преди много години използвах Селсун Блу - беше ефикасен, но след това промениха опаковката и съдържанието му и вече не ми действаше толкова добре. Използвал съм и шампоана на Биотрейд - Себомакс контрол, но той също не ми действа добре. По лицето се мажа със Себомакс крем на Биотрейд - и ми помага. За лицето спазвам редовна хигиена и задължително го измивам преди да се намажа със Себомакс крем. Косата я мия през ден. Какво бихте ми препоръчали да използвам за косата, вместо Низорал?
712 написа:Здравейте,на 40 сън и прекарах тежко шарка преди месец,сега цялото лице ми в белези,освен това кожата ба лицето ми лющеше още преди шарката а сега е още по зле,зачервява се и се лющи,имат ли някакъв ефект мехлените за белези,защото казват че от шарка не се махат??
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта