Себореен дерматит и себорея онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Себореен дерматит и себорея онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот cvety_cholakova » 28 Фев 2016, 14:40

Здравейте докторе,посещавах дерматолог,о той неможа да определи какво ми е. Сърби ме по главата като почва от областта на ушите и отзад на скалпа. При изпотяване ми излизат малки пъпчици като мехурчета,който сирбят попвайки ги леко се пукат изсъхват и там се образуват люспи. Косата ми е с тънък косъм и се омазнява леко,използвам сешоар и се биядисвам,но това е много от преди да започна с боята. Последно ми бяха предписали дипросалик имаше ефект,но след време сега почва леко отново дасърби. Какво да правя?
cvety_cholakova

Мнениеот margarita.krastanova » 28 Фев 2016, 16:22

Имам себорея от около 5-6 години. Всичко което са ми предлагали в аптеките съм го изпробвала, но вече без резултат. Помагаха ми шампоаните на Hegor i Novo Pfain K сега вече не! В момента ползвам Bioderma D.S за упорит пърхот, но без резултат. Кажете ми нещо ефикасно моля ви! Ползвала съм на Hegor, La Roch, Novo Phain, Ducre, Selsun, Билкови шампоани, Низорал,... и нищо.
margarita.krastanova

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Мар 2016, 13:27

nikola9898 написа:Здравейте д-рТодева.
На 17г. съм и имам зачервяване,сърбеж и пърхут по главата, появи се когато бях на 13-14г. Също така ми е много мазна кожата на лицето и всеки ден трябва да я почиствам с розова вода. Ходил съм на дерматолог,но шампоаните където ми ги преписва ми помагат временно и пак се появява пърхута и сърбежа по главата.Какво бихте ме посъветвали вие като специалист? И може ли да мине изцяло този проблем?

Здравейте, nikola9898!

Себорейният дерматит е хронично състояние и поради тази причина след лечебният курс винаги трябва да следва курс на профилактика! Моят съвет е едно измиване на 10 дни винаги да бъде с антисебореен продукт!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Мар 2016, 13:30

diana.arnaudova написа:Здравейте д-рТодева.От близо 2 год. имам пърхот и себореч мазна ,боядисвам си косата и отпред на темето ми оредч,сърби ме скалпа ,себоречта на тила се Лющи използвам шампоани на Виши за пърхот и ДЮКРЕ за чувствителен скалп ама нещо не дават резултати .Посъветваитеме какво да ползвам

Здравейте, diana.arnaudova!

Смятам че е уместно при Вас да се проведе първо лечебен курс и след това профилактично да използвате антисеборейни продукти! Какъв да бъде лечебния курс зависи от състоянието! Най-добре посетете дерматолог! Ако желаете и сте от Стара Загора може да се обадите и да запазите час!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Мар 2016, 13:32

cvety_cholakova написа:Здравейте докторе,посещавах дерматолог,о той неможа да определи какво ми е. Сърби ме по главата като почва от областта на ушите и отзад на скалпа. При изпотяване ми излизат малки пъпчици като мехурчета,който сирбят попвайки ги леко се пукат изсъхват и там се образуват люспи. Косата ми е с тънък косъм и се омазнява леко,използвам сешоар и се биядисвам,но това е много от преди да започна с боята. Последно ми бяха предписали дипросалик имаше ефект,но след време сега почва леко отново дасърби. Какво да правя?

Здравейте, cvety_cholakova!

За съжаление не мога да се ориентирам само по описанието Ви! Възможно е да имате фоликулит, но не съм сигурна!
Най-добре посетете дерматолог! Ако желаете и сте от Стара Загора може да се обадите и да запазите час!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Мар 2016, 13:34

margarita.krastanova написа:Имам себорея от около 5-6 години. Всичко което са ми предлагали в аптеките съм го изпробвала, но вече без резултат. Помагаха ми шампоаните на Hegor i Novo Pfain K сега вече не! В момента ползвам Bioderma D.S за упорит пърхот, но без резултат. Кажете ми нещо ефикасно моля ви! Ползвала съм на Hegor, La Roch, Novo Phain, Ducre, Selsun, Билкови шампоани, Низорал,... и нищо.

Здравейте, margarita.krastanova!

Смятам че е уместно при Вас да се проведе първо лечебен курс и след това профилактично да използвате антисеборейни продукти! Какъв да бъде лечебния курс зависи от състоянието! Най-добре посетете дерматолог след като нямате ефект, от това което сте пробвала без консултация със специалист! Ако желаете и сте от Стара Загора може да се обадите и да запазите час!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот martin001 » 01 Мар 2016, 16:08

Здравейте,
Имам себореен дерматит. Дълго време ползвах Низорал, но вече ефектът му отслабна и се появяват зони в косата, където имам сърбеж, зачервяване и лющене. Преди много години използвах Селсун Блу - беше ефикасен, но след това промениха опаковката и съдържанието му и вече не ми действаше толкова добре. Използвал съм и шампоана на Биотрейд - Себомакс контрол, но той също не ми действа добре. По лицето се мажа със Себомакс крем на Биотрейд - и ми помага. За лицето спазвам редовна хигиена и задължително го измивам преди да се намажа със Себомакс крем. Косата я мия през ден. Какво бихте ми препоръчали да използвам за косата, вместо Низорал?
martin001

Мнениеот 712 » 01 Мар 2016, 19:09

Здравейте,на 40 сън и прекарах тежко шарка преди месец,сега цялото лице ми в белези,освен това кожата ба лицето ми лющеше още преди шарката а сега е още по зле,зачервява се и се лющи,имат ли някакъв ефект мехлените за белези,защото казват че от шарка не се махат??
712

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Мар 2016, 18:29

martin001 написа:Здравейте,
Имам себореен дерматит. Дълго време ползвах Низорал, но вече ефектът му отслабна и се появяват зони в косата, където имам сърбеж, зачервяване и лющене. Преди много години използвах Селсун Блу - беше ефикасен, но след това промениха опаковката и съдържанието му и вече не ми действаше толкова добре. Използвал съм и шампоана на Биотрейд - Себомакс контрол, но той също не ми действа добре. По лицето се мажа със Себомакс крем на Биотрейд - и ми помага. За лицето спазвам редовна хигиена и задължително го измивам преди да се намажа със Себомакс крем. Косата я мия през ден. Какво бихте ми препоръчали да използвам за косата, вместо Низорал?

Здравейте!

За съжаление себорейният дерматит е хронично състояние и с времето се развива резистентност, ако се използва само един и същи продукт. Ето защо Ви съветвам след като свърши опаковката на един да купите друг вид. Сега бихте могъл да вземете Неовал! Ако не Ви помогне ще трябва да посетите лично дерматолог, за да се включи лечение за известно време!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Мар 2016, 18:31

712 написа:Здравейте,на 40 сън и прекарах тежко шарка преди месец,сега цялото лице ми в белези,освен това кожата ба лицето ми лющеше още преди шарката а сега е още по зле,зачервява се и се лющи,имат ли някакъв ефект мехлените за белези,защото казват че от шарка не се махат??

Здравейте!

Какъв ще бъде ефекта зависи много от вида на белезите! За съжаление при Вас има и друг проблем, ето защо ми е трудно да Ви дам препоръки без преглед! Посетете лично дерматолог! Ако желаете и сте от Стара Загора може да се обадите и да запишете час!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести