Знаете ли как да дадете първа помощ или да си помогнем в спешна ситуация?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Знаете ли как да дадете първа помощ или да си помогнем в спешна ситуация?

Мнениеот Elica » 05 Мар 2015, 17:25

ще гледам като застреляна, ако от мен зависи нечий живот, за съжаление, едно, че не знам, друго, че ме е страх много.
Аватар
Elica

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Ное 2015, 14:04

Elica написа:ще гледам като застреляна, ако от мен зависи нечий живот, за съжаление, едно, че не знам, друго, че ме е страх много.

да, страшно е и мен много ме е страх да не попадна в такава ситуация. Определено тогава се искат спокойни и правилни действия, които аз не мога да гарантирам за себе си.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lilly_milly » 12 Ное 2015, 17:00

rabotnata pchela написа:
Elica написа:ще гледам като застреляна, ако от мен зависи нечий живот, за съжаление, едно, че не знам, друго, че ме е страх много.

да, страшно е и мен много ме е страх да не попадна в такава ситуация. Определено тогава се искат спокойни и правилни действия, които аз не мога да гарантирам за себе си.

Реално никой не може да гарантира, единствено ако попаднеш в такава може да разбереш как би действал
Lilly_milly

Мнениеот Pipilota » 13 Ное 2015, 11:07

Е по-добре да не се разбира, честно да ви кажа. И аз се притеснявам много, все пак ако се замисли, от никъде не сме получили информация или не сме научени как да даваме спешна помощ.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот magda » 13 Ное 2015, 14:21

Pipilota написа:Е по-добре да не се разбира, честно да ви кажа. И аз се притеснявам много, все пак ако се замисли, от никъде не сме получили информация или не сме научени как да даваме спешна помощ.

Всеки шофьор би трябвало да знае, а за тези, които не сме, разчитаме на тези, които са минали курс :lol:
magda

Мнениеот Snejna » 13 Ное 2015, 15:28

magda написа:
Pipilota написа:Е по-добре да не се разбира, честно да ви кажа. И аз се притеснявам много, все пак ако се замисли, от никъде не сме получили информация или не сме научени как да даваме спешна помощ.

Всеки шофьор би трябвало да знае, а за тези, които не сме, разчитаме на тези, които са минали курс :lol:

Той този курс по-скоро информативен, отколкото мисля да дава реална представа и препоръки какво да се прави. Там идеята май е повече да наплашат.
Аватар
Snejna

Мнениеот Mon_ton » 26 Ное 2015, 15:13

Не е така, доста практически обяснения имат, на място има лекар, който обяснява и т.н. научават се доста неща.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Ное 2015, 12:21

Да, май наистина вече БЧК-то не е такова, каквото е било преди време и хората са повръщали и припадали там. Сега е далеч по-човешко, явно са видели лошия ефект върху хората. :) Мъжът ми беше на бчк преди седмица и каза, че няма такива извращения.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот nadqta » 27 Ное 2015, 16:14

rabotnata pchela написа:Да, май наистина вече БЧК-то не е такова, каквото е било преди време и хората са повръщали и припадали там. Сега е далеч по-човешко, явно са видели лошия ефект върху хората. :) Мъжът ми беше на бчк преди седмица и каза, че няма такива извращения.

Явно трябва наистина да се върне, защото големи мъже припадат при вида на окървавен човек, но в същото време смело натискат газта! :evil:
nadqta

Мнениеот balsam » 02 Мар 2016, 17:26

Като карах курсовете за шофьор минахме и такъв за оказване на първа помощ, но почти нищо не си спомням от него. Не ми хареса това, че ни изнасяха лекции, а не ни караха практически да упражняваме нещата. По втория начин мисля, че ще е по-ефективно.
balsam

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми