Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Мар 2016, 12:34

luxera1 написа:
DSC_0147.JPG
DSC_0150.JPG
DSC_0163.JPG
Добър вечер ! не знам дали тук е точното място , но така мисля че е . имам следния проблем .. появяват ми се червени петна по тялото , повече по ръцете и краката , излизат за по няколко минути и си минават бързо (не седят с часове) и сърбят ..мисля че е някаква алергия но немога да разбера от какво ..моля за мнението Ви д-р Тодева ...ще прикача и няколко снимки..съжалявам за качеството :(

Здравейте, luxera1!

Да, най-вероятно се касае за алергична реакция!
От колко време имате проблема?
Най-честите възможни причина са прием на храна, лекарства и някои химични субстанции?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот luxera1 » 01 Мар 2016, 18:51

Dr Violina Todeva написа:
luxera1 написа:
DSC_0147.JPG
DSC_0150.JPG
DSC_0163.JPG
Добър вечер ! не знам дали тук е точното място , но така мисля че е . имам следния проблем .. появяват ми се червени петна по тялото , повече по ръцете и краката , излизат за по няколко минути и си минават бързо (не седят с часове) и сърбят ..мисля че е някаква алергия но немога да разбера от какво ..моля за мнението Ви д-р Тодева ...ще прикача и няколко снимки..съжалявам за качеството :(

Здравейте, luxera1!

Най-честите възможни причина са прием на храна, лекарства и някои химични субстанции?

С уважение,
д-р Тодева

от 2 3 седмици е така. В началото се появяваха доста по често със сърбежи почти по цялото тяло ..а сега е доста по спокойно , но продължават да се появяват макар и много по малко ...
luxera1

Мнениеот silviya.manoleva » 02 Мар 2016, 17:55

Здравейте Д-р Тодева,някъде от околко две седмици ми се появиха не знам точно нещо като малки пъпчици или екзема по пръстите на ръцете.Не ме сърбят ,а болят както боли мазол.Работя в чужбина във ферма за плодове и в момента садим и правим какво ли още не.Работя и с латексови ръкациви и с онези от другите работни.Може ли да е от ръкавиците или е някаква алергия?

20160302_140628 %282%29.jpg
20160302_140628 %282%29.jpg (45.42 KiB) Прегледано 368 пъти
silviya.manoleva

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Мар 2016, 18:38

luxera1 написа:
Dr Violina Todeva написа:
luxera1 написа:
DSC_0147.JPG
DSC_0150.JPG
DSC_0163.JPG

Здравейте, luxera1!

С уважение,
д-р Тодева

от 2 3 седмици е така. В началото се появяваха доста по често със сърбежи почти по цялото тяло ..а сега е доста по спокойно , но продължават да се появяват макар и много по малко ...

Здравейте!

Посещавал ли сте дерматолог и имате ли поне някакво съмнение каква може да е причината? Прилагате ли лечение?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 02 Мар 2016, 18:44

silviya.manoleva написа:Здравейте Д-р Тодева,някъде от околко две седмици ми се появиха не знам точно нещо като малки пъпчици или екзема по пръстите на ръцете.Не ме сърбят ,а болят както боли мазол.Работя в чужбина във ферма за плодове и в момента садим и правим какво ли още не.Работя и с латексови ръкациви и с онези от другите работни.Може ли да е от ръкавиците или е някаква алергия?
20160302_140628 (2).jpg

Здравейте!

Съветвам Ви да не използвате латексовите ръкавици. Използвайте ръкавици от плат - бели и памучни. Върху тях бихте могла да слагате други ръкавици!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот luxera1 » 02 Мар 2016, 20:08

Не съм ходил при дерматолог... имам съмнение от дрехи (дънки блуза - новозакупени но изпрани) . Пия алергозан и престават да излизат до може би следващия допир или носене на въпросните дрехи (или просто си внушавам че може да е от тях)
luxera1

Мнениеот Lora Georgieva » 06 Мар 2016, 15:54

Здравейте д-р Тодева!
Моля за малко помощ! Бях започнала да пия клеева тинктура профилактично за усилване на имунната система по време на грипния сезон. Забелязах обаче, че след това ми се появява един странен метален вкус в устата. Преди години съм ползвала много тази тинктура за мазане на гърло, също и хапчета с прополис за смукане, затова реших сега направо да почна с пиенето й. След появата на този метален вкус реших да я пробвам все пак върху сгъвката на ръката си за всеки случай. И за мое учудване едно доста голямо място се зачерви и на моменти, макар и рядко, има силен сърбеж, с което разбирам, че съм развила алергия към прополиса - за мое май-голямо съжаление за този изключителен продукт. Изпращам Ви снимка по-долу. Така е вече от 10 дни. Сега 3 дена го мазах с алергозан, но не ми се струва да има някакъв голям ефект. Какво бихте ме посъветвали? Дали ще мине и без да го мажа с нещо или да взимам някакъв кортикостероиден крем, примерно Дермоват? Стана малко дълъг пост, за което се извинявам.
Прикачени файлове
Copy of б.jpg
Copy of б.jpg (25.84 KiB) Прегледано 426 пъти
Lora Georgieva

Мнениеот DanZ » 07 Мар 2016, 13:12

Здравейте!
При мен проблемът е следния:
Пред 2 дни ми се появи обрив само по корема и гърдите. Изглежда по-скоро като петънца с диаметър 2-6 mm, не сърби, не боли, не е равномерно разпределен. На 27 години съм. Нямам други проблеми с кожата. Не зная, дали е от значение и дали има връзка, но преди обрива бях със синузит, и след него се получи едно последователно подуване на лимфни възли първо в областта зад ухото, и след това под мишницата - и двата изчезнаха за около ден. Като лекарства съм пила само Ибупром синус.

Иначе се чувствам отлично, не съм отпаднала.

Забелязах, че червенината се засилва при загряване, изпотяване, вземане на по-топъл душ, и избледнява след време. Не забелязвам да се разпространява, и е предимно в областите, където евентуално се потя повече - между гърдите, страничната част на корема. Тренирам във фитнес 3-4 пъти седмично - до сега не съм имала обрив, по време и след тренировка, не съм яла или пила нещо ново, подозрително, нямам нови дрехи и перилните препарати и козметиката са едни и същи :) . Пия бромокриптин, но го пия от години и до сега не съм имала проблеми с него. От вчера пия Геритамин, а обрива третирам със спрей Алое Вера с билки - от него като, че ли избледняват.

Предстоят ми доста изпити и имам много работа, или иначе казано - стресът е на ниво и съм преди цикъл - ако е от значение.
Извинете ме за дългия e-mail, но не знам кое е важно, и кое не.
Ще се радвам, ако имате възможност да ми отговорите!
Предварително благодаря!

С уважение!
DanZ

Мнениеот katerinad. » 10 Мар 2016, 17:16

WP_20160125_10_18_42_Pro.jpg
WP_20160125_10_18_42_Pro.jpg (54.83 KiB) Прегледано 369 пъти

Здравейте Др. Тодева от около месец имам проблем ,излизат ми тези -приличат на пъпки с гной. В началото не ме боляха нито сърбяха , появяват се за около ден после покафеняват и като че ли изсъхват. Ходих при личната ми лекарка която каза че вероятно е от сапуна и ми предписа Prednitop Salbe 2,25mg/g каза ми ако не мине след седмица да отида пак . От няколко дена почнаха и да ме сърбят и да болят при допир , отидох а тя каза че е просто от зимните студове и да си мажа ръцете с хидратиращ крем :shrug: . Да не забравя излязоха ми и няколко на пръстите на краката. Нямам представа вече какво да предприема Моля ако можете да ме посъветвате нещо
Благодаря предварително .
katerinad.

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Мар 2016, 14:19

luxera1 написа:Не съм ходил при дерматолог... имам съмнение от дрехи (дънки блуза - новозакупени но изпрани) . Пия алергозан и престават да излизат до може би следващия допир или носене на въпросните дрехи (или просто си внушавам че може да е от тях)

Здравейте!

По-скоро дрехите предизвикват механично триене, но сами по себе си едва ли са причина. Вземайте алергозан една седмица и ако след това като го спрете продължат да излизат обриви се консултирайте с кожен лекар, за да се потърси причината!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести