Аламинути за непредвидени гости

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Аламинути за непредвидени гости

Мнениеот mamina » 03 Фев 2016, 11:06

Вие направо манджи си готвите! :grin: Най-лесни са ми всякакви видове брускети и сухи мезета :grin:
mamina

Мнениеот kauda » 03 Фев 2016, 11:14

mamina написа:Вие направо манджи си готвите! :grin: Най-лесни са ми всякакви видове брускети и сухи мезета :grin:

To ако става така, аи като дойдат гостите вечерта не става да им дадеш да ядат солети, за следобедното кафе може да мине нещо такова. :) А и ако слезеш до магазина да купиш брускети и мезета, нещо за пиене и си оставил 30-40лв без да се усетиш в магазина, та хич не е рентабилно за едните непредвидени гости. Затова е добре да се търси и тършува хладилника. :)
Винаги имам лютеница у нас, боб в консерва, червени чушки и на бързо спретвам една салата ропотамо, 3-4 картофа, обелени и нарязани на дребно + всичко от хладилника - малко колбас, малко филе, малко кашкавал, някое яйце и имаме страхотен гювеч за 20 минути. :)
Аватар
kauda

Мнениеот Lili_gagarin » 04 Фев 2016, 11:53

най-добре е гостите да си идват с мезето, но пък ако не може да им го уредите, набързо по един омлет върши работа.
Lili_gagarin

Мнениеот analizatorka » 05 Фев 2016, 09:54

Не харесвам непредвидени гости и съм предупредила приятелите ми да не се изтърсват така! Изпадам в голям стрес като съм в такава ситуация :shock: Забърквам някакви салати, но не мога да блесна като домакиня и това не ми харесва :sad:
analizatorka

Мнениеот Kremiliya » 08 Мар 2016, 12:43

Страхотно предложение, което ми се наложи да пробвам преди няколко дни бяха яйца с чушки на тарт, или печен омлет, бяха невероятни, а всички много се впечатлиха, станаха много бързо и вкусно :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Mon_ton » 08 Мар 2016, 13:51

Kremiliya написа:Страхотно предложение, което ми се наложи да пробвам преди няколко дни бяха яйца с чушки на тарт, или печен омлет, бяха невероятни, а всички много се впечатлиха, станаха много бързо и вкусно :)

МНого обичам така чушки на фурна, вместо да се пълнят и аз нарязвам всичко и в тавичката :) но пък много се изяжда така от тях. :mrgreen:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Kaya » 07 Апр 2016, 14:57

Страхотно предложение е да се направят кюфтенца, които се преплитат в бутер тесто и да се запекат набързо, ефектно, наяждащо и доста необичайни шишчета стават от това накрая.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот roksana » 08 Апр 2016, 12:49

Kaya написа:Страхотно предложение е да се направят кюфтенца, които се преплитат в бутер тесто и да се запекат набързо, ефектно, наяждащо и доста необичайни шишчета стават от това накрая.

Обикновени кюфтенца ли? Зариби ме, не че и с други кюфтенца ще го изхвърлим :lol: . Как точно се преплитат?
roksana

Мнениеот Rali_hr » 08 Апр 2016, 14:21

Kaya написа:Страхотно предложение е да се направят кюфтенца, които се преплитат в бутер тесто и да се запекат набързо, ефектно, наяждащо и доста необичайни шишчета стават от това накрая.

И аз се нареждам! :D Да споделиш как става, да си го пробваме. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 11 Окт 2016, 10:57

Довечера се обадиха едни познати, че ще минат до нас към 19ч, а ние се прибираме в 18ч. :) Предложения? Мисля да сваря яйца и да ги облека в кайма и запека набързо, но сякаш още нещо трябва да има? :roll:
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети