Крампите са нещо, от което не можеш да се спасиш, нещото което разваля съня ти и ти напомня за прекомерните ти усилия във фитнеса. Колко неприятно, a!

Това явления е с много различна честота, някои са го изпитвали само веднъж, а други – никога.
На мен напоследък ми се случва все по-често, но четох, че се наблюдават чести крампи и при бременни и хора занимаващи се усилено със спорт, появата му е драстично по-честа.
При мен трае едва около минута, но четох, че в много редки случаи крампата може да достигне продължителност от 10мин. – мъчителен спазъм.
Разбрах, че съществува и превенция, не предполагах, тъй като за крампите няма установени причинители. Приема на повече вода, може да доведе до спиране на тези състояния, но е важен и приема на соли като натрий, калий, магнезий, калций, Витамин D. Приема им, ако не се осъществява с ежедневния хранителен режим, е най-добре да си ги набавяме по друг начин.
Обаче тук моето запитване е: каква може да е тази комбинация от соли, която да подпомага организма и да спре това мъчение? От друга страна, крампите могат ли да бъдат вестител за друго заболяване, нещо много по-сериозно?

Очаквам бързо някакви отговори, докато не съм се демотивирала с бягането!