Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Мнениеот zagrijena » 15 Мар 2016, 15:05

Jully написа:
mamina написа:
Neven498 написа:Така е, но имам надежда, че ако са специализирани и това им е целия бизнес, сигурно биха държали повече на качеството, за да могат да са конкурентни...

Малка месарница по-ми вдъхва надежда, че месото може да е прясно и качествено. макар че гаранция вече не можеш да имаш изобщо. Но ако са съвестни и наистина държат на клиентите си, би трябвало да са изрядни в това отношение.

като се замисля, всяка малка месарница си има някое място от което си взема месото, може и да е същия месарски цех, от който взема и големия магазин. :)

По принцип няма гаранция :grin: . Критериий може да е където не застоява месото, там да е по-хубаво. В големия магазин като че ли е по-голяма вероятността да залежи месото, поне на мен така ми се струва.
zagrijena

Мнениеот Gold » 15 Мар 2016, 15:16

Проблем не е само в застояването на месото, а дали и не е киснало в химикали разни. Нали имаше едни статии на тази тема. А как определяте сиренето, кашкавала и киселото мляко дали са наистина от мляко и без добавени растителни мазнини?
Gold

Мнениеот kauda » 15 Мар 2016, 16:35

Gold написа:Проблем не е само в застояването на месото, а дали и не е киснало в химикали разни. Нали имаше едни статии на тази тема. А как определяте сиренето, кашкавала и киселото мляко дали са наистина от мляко и без добавени растителни мазнини?

Аз лично усещам, когато едно сирене е по-некачествено. Разбира се на 100% истинско не мисля, че има на пазара, такова каквото са ни правили бабите. :) Но когато е сиренето некачествено, до колкото позволява пазара, на вкус остава една нехарактерна мазнина в устата. ;)
Аватар
kauda

Мнениеот penelopa » 16 Мар 2016, 11:03

Gold написа:Проблем не е само в застояването на месото, а дали и не е киснало в химикали разни. Нали имаше едни статии на тази тема. А как определяте сиренето, кашкавала и киселото мляко дали са наистина от мляко и без добавени растителни мазнини?

Как можеш да разбереш, че е киснало в химикали? Престоялото месо поне се вижда и личи, но това с химикалите как да го позная? Дали личе на вкус или на външен вид?
penelopa

Мнениеот Локумът » 08 Апр 2016, 16:39

Това няма как да се познае, рискуваш и това е или си правиш у вас. Наиситна имаше публикации по темата, в които се твърдеше, че в Кауфланд ги обработвали с нещо, за да изглежда свежо месото, а реално било старо и размразено.
Аватар
Локумът

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Апр 2016, 17:07

Затова не му мисля много, а директно си купувам, но месо винаги вземам само от месарските магазини, сирене също се старая от магазините, които са си по марка, или вакуум. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот pravilno » 08 Апр 2016, 17:13

Недолюбвам големите вериги, за мен са експлоататори и продавачи на европейски застояли стоки. Предпочитам да си давам парите в малките магазинчета :evil: .
pravilno

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Апр 2016, 14:58

pravilno написа:Недолюбвам големите вериги, за мен са експлоататори и продавачи на европейски застояли стоки. Предпочитам да си давам парите в малките магазинчета :evil: .

Които често зареждат от промоциите в големите магазини и продават същите неща на по-висока цена? :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Gold » 11 Апр 2016, 14:59

rabotnata pchela написа:
pravilno написа:Недолюбвам големите вериги, за мен са експлоататори и продавачи на европейски застояли стоки. Предпочитам да си давам парите в малките магазинчета :evil: .

Които често зареждат от промоциите в големите магазини и продават същите неща на по-висока цена? :lol:

Да, също както някой бутици по централни места, с подобаващи цени, които се оказва, че зареждат на едро от нетолкова угледни складове, също както и кварталните.
Gold

Мнениеот Kaya » 11 Апр 2016, 15:05

Определено е практика да се зарежда от такива големи магазини, а после се пуска на реалната цена, която обикновена е по-висока в малките магазинчета, И така излиза, че вместо ти да отидеш в Билла да си купиш кола на промоция по 1,80 си я купваш от магазинчето за 2,40 защото смяташ, че там ти е по-изгодно. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси