Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

04 Яну 2016, 15:03

е, аз често ходя в малките магазинчета, търся си обикновени неща, които често забравям - брашно, захар, олио, хляб. не влизам всеки ден в магазина за единия хляб, имат си оборот и малките магазинчета, но със сигурност всички предпочитат големите, особено за по-основни храни.

04 Яну 2016, 15:37

Snejna написа:е, аз често ходя в малките магазинчета, търся си обикновени неща, които често забравям - брашно, захар, олио, хляб. не влизам всеки ден в магазина за единия хляб, имат си оборот и малките магазинчета, но със сигурност всички предпочитат големите, особено за по-основни храни.

Имат, но точно обсъждах наскоро с една жена, която е имала магазин, това, че е напълно нормално да фалират тези магазинчета, по простата причина, че ти трябва да налееш толкова много, за да задоволиш всичко потребности, както в една по-голяма верига, след което стоката застоява, а и ти се налага да я продаваш с 2 ст. по-скъпо, за да оцеляваш и се получава някакъв кофти омагьосан кръг, водещ до нищо позитивно :-|

04 Яну 2016, 17:36

Ами то като всяко друго нещо в България потъва и това - малкият бизнес...

04 Яну 2016, 18:28

MollyDolly написа:
Snejna написа:е, аз често ходя в малките магазинчета, търся си обикновени неща, които често забравям - брашно, захар, олио, хляб. не влизам всеки ден в магазина за единия хляб, имат си оборот и малките магазинчета, но със сигурност всички предпочитат големите, особено за по-основни храни.

Имат, но точно обсъждах наскоро с една жена, която е имала магазин, това, че е напълно нормално да фалират тези магазинчета, по простата причина, че ти трябва да налееш толкова много, за да задоволиш всичко потребности, както в една по-голяма верига, след което стоката застоява, а и ти се налага да я продаваш с 2 ст. по-скъпо, за да оцеляваш и се получава някакъв кофти омагьосан кръг, водещ до нищо позитивно :-|

Едно е да продаваш по 2ст по-скъпо, друго е да продаваш с голяма разлика, която е осезаема. Също е факт, че големите вериги пускат промоции, които блазнят и като влезеш тма купуваш още много неща, докато в малките вземаш все по нещо малко и не правиш по-голяма сметка от 15-20лева.

13 Яну 2016, 14:51

Онзи ден влезнахме в Кауфланд уж само да се разходим и оставихме 30 лева сметка, накрая като погледнахме нищо не бяхме купили. :) Ние сами сме си виновни, че се оставяме да ни правят на балами, дори подредбата в големите магазини има своето психическо влияние над нас.

13 Яну 2016, 17:11

S_Milenska написа:Онзи ден влезнахме в Кауфланд уж само да се разходим и оставихме 30 лева сметка, накрая като погледнахме нищо не бяхме купили. :) Ние сами сме си виновни, че се оставяме да ни правят на балами, дори подредбата в големите магазини има своето психическо влияние над нас.

Там винаги се харчат много пари в тоя кауфланд, има толкова много неща, които постоянно изкушават.

13 Яну 2016, 22:07

Ами то е ясно, че в големия магазин яко харчиш.. То имсз го правя но ме кефи да сляза инда си взеюа една биричка. И ако има някое автентично мезе идеално направо. :mrgreen:

09 Фев 2016, 11:17

Не купувам плодове и зеленчуци от големите вериги, не знам защо, но винаги ми изглеждат зле :-| В по-малкия магазин по-малко пари отиват. :smile:

09 Фев 2016, 11:48

mamina написа:Не купувам плодове и зеленчуци от големите вериги, не знам защо, но винаги ми изглеждат зле :-| В по-малкия магазин по-малко пари отиват. :smile:

О, да като влезеш в големия магазин и това да купиш и онова, а и ей това било на промоция и отиват 50 лева за едно няма нищо. Но пък в малките има малък избор. :(

09 Фев 2016, 12:41

В големите магазини разнообразието е много голямо и това ме привлича в тях. В малките магазинчета често нещо липсва аи не можеш да сравниш цените и да избереш, трябва да кажеш и да ти го подадат, а какво е що е - въпрос на преценката на продавача.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19