Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Разбирате ли се със съседите по въпросите за етажната собственост?

Мнениеот Kaya » 06 Апр 2016, 11:25

Тези стаи или трябва да се ползват от всички, или да се приобщят към някой апартамент, но за това си трябва плащане, мисля даже и в общината трябва да се мине. Друг вариант е ти да плащаш наем за въпросното помещение, за да можеш да го ползваш. В нашия блок има няколко такива стаички, които не са приобщени към апартаменти, за тях се плаща наем - символичен, но го има.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот nefertiti » 06 Апр 2016, 12:10

Не знам такива общи части да се приобщават легално към апартаменти. А това, че съседа, коисто се сложили за домоуправител си позволява да злоупотребява по такъв начин е срамно. Другите комшии не се ли противопоставят на тези своеволия?
nefertiti

Мнениеот S_Milenska » 06 Апр 2016, 13:01

nefertiti написа:Не знам такива общи части да се приобщават легално към апартаменти. А това, че съседа, коисто се сложили за домоуправител си позволява да злоупотребява по такъв начин е срамно. Другите комшии не се ли противопоставят на тези своеволия?

Мисля, че има начин с общо гласуване да се превземе някоя обща част. :roll:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Mon_ton » 06 Апр 2016, 14:43

Доста е трудно да се разбере човек със съседите. :) Все повече се убеждавам, че е най-добре всички да си хванем пътя и да живеем в някоя нива на село. :lol:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот annamaria » 07 Апр 2016, 13:24

май само неутрално лице е способно да следи за ред. има ли лични пристрастия, всеки дърпа в своята посока.
annamaria

Мнениеот Pipilota » 07 Апр 2016, 13:34

annamaria написа:май само неутрално лице е способно да следи за ред. има ли лични пристрастия, всеки дърпа в своята посока.

много си права, все се гледат лошо домоуправители и подобни!
Сложиха в нашия блок ново заключване, за 2 седмици го смляха. Сега сме решили да ги ограничим още повече набезите, ще си купуват чипове и ще влизат както си му е реда.
От друга страна, касиерката и домоуправителя все са ни лоши, все им се дигат скандали, че самите ние не пазим!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Gold » 08 Апр 2016, 10:04

Pipilota написа:
annamaria написа:май само неутрално лице е способно да следи за ред. има ли лични пристрастия, всеки дърпа в своята посока.

много си права, все се гледат лошо домоуправители и подобни!
Сложиха в нашия блок ново заключване, за 2 седмици го смляха. Сега сме решили да ги ограничим още повече набезите, ще си купуват чипове и ще влизат както си му е реда.
От друга страна, касиерката и домоуправителя все са ни лоши, все им се дигат скандали, че самите ние не пазим!

Кои са го смляли и защо? Хората от блока ли или външни? Ако е с чипове, каква е гаранцията, че и такова заключване ще оцелее. Направо сложете една камера там, да респектира вандалите.
Gold

Мнениеот Monika_Spasova » 08 Апр 2016, 10:26

С камерата май не може, защото по закон не можеш да снимаш никой мисля, без съотвените разрешения.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Gold » 08 Апр 2016, 10:34

Monika_Spasova написа:С камерата май не може, защото по закон не можеш да снимаш никой мисля, без съотвените разрешения.

Тогава как има услуга за видеонаблюдение. И как има домофони, които са с камера и виждаш на кого отваряш?
Gold

Мнениеот iwoni » 08 Апр 2016, 10:50

nefertiti написа:Не знам такива общи части да се приобщават легално към апартаменти. А това, че съседа, коисто се сложили за домоуправител си позволява да злоупотребява по такъв начин е срамно. Другите комшии не се ли противопоставят на тези своеволия?

Колко пъти сме спорели на събранията! Човека си знае неговото, другите мрънкат, но на никой не му се разваля хатъра и не иска да се намразва с хората и така. Да е жив и здрав да ползва, и неговото време ще свърши. Когато няма нормално разбирателство между хората, по-добре спри да се занимаваш, с простаци не можеш да излезеш на глава. Пък нещата винаги си идват на мястото. Една стаичка не е нещо фатално.
iwoni

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси