Как да повлияем вътрешно на сухата кожа?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Как да повлияем вътрешно на сухата кожа?

Мнениеот Lollipop » 08 Дек 2015, 12:02

Kaya написа:Моята също е доста суха, а и сега с бременността още повече. Опъва ми постоянно и все се мажа без успех. С предишната бременност нямах този проблем, но сега е кошмарно. Суха, опъва ми и вече целия ми корем е в стрии, въпреки безбройните кремове, които използвам.

Ужасно е с тая суха кожа, направоо.. кошмар. :(
Аватар
Lollipop

Мнениеот Loreyn » 08 Дек 2015, 12:42

И по тялото е много кофти да е суха, започва да дърпа да сърби... направо съм като крастава понякога, когато не се намажа :mrgreen:
Loreyn

Мнениеот Malina » 22 Дек 2015, 14:44

Loreyn написа:И по тялото е много кофти да е суха, започва да дърпа да сърби... направо съм като крастава понякога, когато не се намажа :mrgreen:

ПО краката на мен доста ми се белят, като си събуя чорапите и е сняг направо покрай мен, ужасно е.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот lini_leni » 22 Дек 2015, 17:30

Malina написа:
Loreyn написа:И по тялото е много кофти да е суха, започва да дърпа да сърби... направо съм като крастава понякога, когато не се намажа :mrgreen:

ПО краката на мен доста ми се белят, като си събуя чорапите и е сняг направо покрай мен, ужасно е.

:eek: :eek: Самите стъпала ли ти се белят, това е много странно не бях чувала досега такъв случай :shock:
lini_leni

Мнениеот Mon_ton » 12 Яну 2016, 13:46

Да и при мен е такова положението, не по стъпалата а по краката, все пак чорапите не са само на пръстите, нали, а минават и нагоре по крака, може и да са до коляното.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот annamaria » 11 Апр 2016, 12:04

а пиете ли достатъчно вода? май никога не пием достатъчно количество, а се чудим за защо все имаме проблем с хидратацията.
annamaria

Мнениеот Pipilota » 11 Апр 2016, 12:24

annamaria написа:а пиете ли достатъчно вода? май никога не пием достатъчно количество, а се чудим за защо все имаме проблем с хидратацията.

Да ти призная, това с кожата и водата и аз съм го чувала, но не мисля, че има чак толкова голяма връзка. Сега пия значително повече вода от преди, а проблемът със схуата ми кожа си остава, така ли малко поне не подейства водата? колко ли трябва да пия на ден, сега пия по 2 литра почти! :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот annamaria » 12 Апр 2016, 11:57

то зависи от килограмите на човек, по 2-3 литра на ден било нормалното. обикновено не си даваме сметка, че сме дехидратирани, освен ако не ожаднеем. но казват, че усети ли човек жажда, нещата са вече по-крайни, а не че чак тогава му липсва вода. така че, да си пием равномерно през деня.
annamaria

Мнениеот Mon_ton » 12 Апр 2016, 13:01

Много ми е интересно това твърдение, ако пия по 3 литра вода на ден, това означава, че през 20-30 минути ще ходя до тоалетната. :) кога ще имамв реме за други неща?
Аватар
Mon_ton

Мнениеот irka » 14 Апр 2016, 15:57

Пиенето на много вода не решава проблема със сухата кожа. От опит съм видяла, че може малкооо да подобри нещата, но пак си остава задачката как да направим кожата си мека и еластична и да не я чувстваш така опъната. Виж за плодовете, ако ядеш повече от тях, поне ти се избистря тена и изглежда по-свежа.
irka

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар