Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот annamaria » 02 Юни 2016, 13:50

аз мисля, че има един психологически момент, които възпира хората за профилактики. когато става дума за интимен проблем, е важно чисто човешкото отношение на специалиста към теб. човек изпитва срам да говори, отива с очакване да има някакъв укор, макар и да не е виновен. помня, че на мен ми костваше доста усилие да се настроя да обсъждам това с непознат човек. Но докторката ми беше доста фина жена, много деликатна към проблема ми и ме накара да се почувствам удобно пред нея.
annamaria

Мнениеот niya_mazova » 02 Юни 2016, 14:41

Притеснението наистина пречи, често заради него не се и търси помощ и естествено проблемът се задълбочава. А и като ти се изрепчи някой доктор с ехидно отношение или незаинтересовано отношение съвсем.
niya_mazova

Мнениеот Gorica23 » 02 Юни 2016, 15:26

Ама нали отиваме на профилактичен преглед с цел профилактика и превенция, именно за да не се притесняваме по-късно!?
Gorica23

Мнениеот ramimni » 02 Юни 2016, 16:51

Ама някои не стигат и до профилактичния преглед, което е жалко.
ramimni

Мнениеот tinkerbell » 03 Юни 2016, 10:48

То ако при профилактичните се чувстваш неудобно с някого, какво остава ако си отишъл с проблем и той се отнесе така с теб. Че това може и психотравма да ти докара и да не искаш да стъпиш повече в кабинет! Абсолютно споделям, че отношението на докторите, особено лекуващи венерологични и въобще интимни проблеми, е ключово, когато решаваш при кого да идеш.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Bambaa » 03 Юни 2016, 12:00

Затова някои не искат да ходят при мъж гинеколог. Едва ли лекарите виждат нещо по-различно всеки ден и има с какво да ги изненадаме, затова не би трябвало да се притесняваме. Но именно защото всичко им е до болка познато, често са цинични докторите и понякога те карат да се чувстваш неловко.
Аватар
Bambaa

Мнениеот rabotnata pchela » 03 Юни 2016, 13:04

Bambaa написа:Затова някои не искат да ходят при мъж гинеколог. Едва ли лекарите виждат нещо по-различно всеки ден и има с какво да ги изненадаме, затова не би трябвало да се притесняваме. Но именно защото всичко им е до болка познато, често са цинични докторите и понякога те карат да се чувстваш неловко.

Да то това ме дразни най-много, но май мъжете са много по-цинични! И става още по-неудобно...
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lisandra » 03 Юни 2016, 15:20

Неудобството при мен дойде по-късно, почувствах се като глупачка, изпитвах срам пред настоящия си партньор и гняв заради бившия ми мъж, че ме е поставил в такава ситуация , но съм благодарна, че попаднах на лекар, който подходи професионално и с разбиране. Лекарите трябва да са и психолози, но не всички го умеят.
Lisandra

Мнениеот ivoblinc » 03 Юни 2016, 16:04

В твоята ситуация всеки би се почуствал като глупак и би бил бесен. Едва ли трябва да се упрекваш. Кофти ситуация, а лекарите независимо от случая, трябва да гледат безпристрастно на случаите и да си вършат работата.
ivoblinc

Мнениеот tinkerbell » 08 Юни 2016, 10:32

Може би думата не е точно "безпристрастно", в смисъл, хора сме, не статистики. По-скоро да се отнасят и човешки и професионално. В такива моменти човек е доста уязвим и има нужда да усети и заинтересованост от лекаря, а не само изпълнение по учебник.
Аватар
tinkerbell

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология