Знаете ли как да дадете първа помощ или да си помогнем в спешна ситуация?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Знаете ли как да дадете първа помощ или да си помогнем в спешна ситуация?

Мнениеот Mon_ton » 19 Апр 2016, 10:32

balsam написа:Като карах курсовете за шофьор минахме и такъв за оказване на първа помощ, но почти нищо не си спомням от него. Не ми хареса това, че ни изнасяха лекции, а не ни караха практически да упражняваме нещата. По втория начин мисля, че ще е по-ефективно.
Да би било добре, ако има някоя кукла, върху която всички да тренират това, което са научили.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот klara » 19 Апр 2016, 11:08

И аз мисля, че ще е по-полезно, ако можеш да се упражняваш. Всеки е виждал и чувал за техниката, с която можеш да спасиш човек от задавяне, но знае ли как точно да приложи хватката, къде точно да притисне? А това често се случва, даже и вкъщи може да ти се наложи.
klara

Мнениеот Локумът » 20 Юни 2016, 16:44

klara написа:И аз мисля, че ще е по-полезно, ако можеш да се упражняваш. Всеки е виждал и чувал за техниката, с която можеш да спасиш човек от задавяне, но знае ли как точно да приложи хватката, къде точно да притисне? А това често се случва, даже и вкъщи може да ти се наложи.

Лошото е, че няма къде да го изпробваш, дори и на теория. Единствено при курсовете на БЧК при вземане на шофьорска книжка, получаваш някакви знания, но бегли, които забравяш и са само на обяснения.
Аватар
Локумът

Мнениеот fairy » 20 Юни 2016, 17:02

За мой срам нищо не знам и дано не ми се налага подобно нещо. Не съм подготвена, а с това малко дете постоянно има някаква опасност да стане нещо.
fairy

Мнениеот S_Milenska » 21 Юни 2016, 10:06

Аз също нямам никакви познания, то е доста трудно, сложно, а и без практически някой да ти го покаже - никакъв шанс!
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Bambaa » 24 Юни 2016, 14:05

Познанията ми са бегли. За изгаряне знам, че трябва да се облее веднага със студена вода. Ако има силно кръвотечение от рана, трябва да се притисне и да се спре кръвта. Ако е на ръка или крак, се прави стегната превръзка над раната и така се предотвратява изтичането на кръвта.
Аватар
Bambaa

Предишна

Назад към Общи здравни теми