Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Мнениеот Neven498 » 23 Юни 2016, 11:02

значи.. как беше в онази реклама "традициите не са това, което бяха" :lol:
Аватар
Neven498

Мнениеот Rali_hr » 23 Юни 2016, 11:20

Neven498 написа:значи.. как беше в онази реклама "традициите не са това, което бяха" :lol:

аххахахха нали! Ами знаят и бабите какво точно да искат, а и с това разнообразие, всеки избира и е в правото си да избира. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот nefertiti » 27 Юни 2016, 09:49

Някои от днешните баби са си доста оправни :) Накой път се изненадвам от ентусиазма във фейсбук :) - разменят рецепти и качват снимки директно от телефона на приготвени баници, на цъфналите от градинката..
nefertiti

Мнениеот proffinka » 03 Юли 2016, 13:23

Попринцип както повечето хора пазарувам от големи магазини, защото е по-удобно, НО
Наскоро отвориха едно квартално магазинче за плодове, зеленчуци и кашкавал.
Невероятно вскусни са, защото хората ги купуват от възрастни хора около София.
Малко по-скъпи са, но от домашното по-хубаво няма.
Аватар
proffinka

Мнениеот PasDeDeux » 04 Юли 2016, 09:05

Впечатленията ми са, че все повече се нарояват малки магазинчета, които предлагат такива продукти. Търсят хора, които си произвеждат, или е обратното - хора, които си произвеждат, обикалят и предлагат натуралните си продукти на магазинчетата. Не знам как стои въпросът с документите и доказването на качествата и произхода, но предполагам, че е уреден по някакъв начин.
PasDeDeux

Мнениеот silver933 » 05 Юли 2016, 14:17

PasDeDeux написа:Впечатленията ми са, че все повече се нарояват малки магазинчета, които предлагат такива продукти. Търсят хора, които си произвеждат, или е обратното - хора, които си произвеждат, обикалят и предлагат натуралните си продукти на магазинчетата. Не знам как стои въпросът с документите и доказването на качествата и произхода, но предполагам, че е уреден по някакъв начин.

Уреден е по един единствен начин =- без фактури или фактура веднъж годишно. :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот nefertiti » 07 Юли 2016, 10:53

Като цяло май всички редуваме вериги с местни магазинчета. Рискове и предимства и при двете..
nefertiti

Мнениеот Andrey » 07 Юли 2016, 11:15

nefertiti написа:Като цяло май всички редуваме вериги с местни магазинчета. Рискове и предимства и при двете..

Да. За големите покупки влизам в големия магазин, защото има всичко, докато за ежедневни неща скачам до блока да си купя каквото ми трябва. Макар че нашия магазин до блока е много смотан, там избягвам да си вземам, дори и маслините продават мухлясали.
Аватар
Andrey

Мнениеот Anka » 07 Юли 2016, 13:54

И на мен не ми харесва това, че някакви на дребно се опитват да те цакат в малкия магазин, било то с лев, два, със закръгляне. Близкия до нас магазин е ужасен, когато брат ми ходи да си вземе вода да речем и има ресто от 10-20 ст. те не му връщат ресто, а му дават дъвки, бонбонки и подобни глупости.... Това дали ще се случи в голяма верига?!
Аватар
Anka

Мнениеот nefertiti » 12 Юли 2016, 11:23

Е то има разлика между бакалийките със собсвени продукти и дребните магазини под блоковете, които пазаруват на едро , може би дори и веригите , и ти пускат после същото, но по-скъпо.
nefertiti

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси