Бракът скъсява живота или за депресията вкъщи

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Бракът скъсява живота или за депресията вкъщи

Мнениеот Локумът » 21 Юни 2016, 15:36

Rali_hr написа:
Pipilota написа:Не знам кое не ви харесва на брака?! :)) Лошо ли е, че си започнал да си живееш живота с най-важния и най-скъпия ти човек?
И аз това се чудя, даже пуснах тема по въпроса.
Не, че не е основателно. Много жени и мъже си причиняват повече нещастия, като станат семейство, отколкото да градят нагоре чувствата си. Явно това, че вече хората си принадлежат ги кара да забравят за чувствата.

Щото е трудно да градиш връзка и чувства. Като се появят и децата, като стане тва онова и айде, всичко влиза в едни скучни коловози, които са много смотани.
Аватар
Локумът

Мнениеот fairy » 24 Юни 2016, 13:20

Предимството на брака е, че има до теб човек, който те подкрепя и сте заедно в трудни моменти, а това не е малко. Да си сам е по-депресиращо.
fairy

Мнениеот Malina » 24 Юни 2016, 14:26

fairy написа:Предимството на брака е, че има до теб човек, който те подкрепя и сте заедно в трудни моменти, а това не е малко. Да си сам е по-депресиращо.

А ако си снякой без брак? :) дали има разлика според теб? Аз съм с моята половинка, не сме семейни, официално, но очакваме дете, това дали е същото? :) Имаме ли предимство "необвързаните" :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот irka » 24 Юни 2016, 16:38

Malina написа:
fairy написа:Предимството на брака е, че има до теб човек, който те подкрепя и сте заедно в трудни моменти, а това не е малко. Да си сам е по-депресиращо.

А ако си снякой без брак? :) дали има разлика според теб? Аз съм с моята половинка, не сме семейни, официално, но очакваме дете, това дали е същото? :) Имаме ли предимство "необвързаните" :)

Дали си подписал или не е едно и също, нали все живееш с някого. То ясно си е казано кое не е предимството - да си сам е по-депресиращо :lol: .
irka

Мнениеот rabotnata pchela » 24 Юни 2016, 16:47

На мен и небрака ми е скъсил живота. :lol: :lol: :lol: :lol: Мисля обаче, че тва ако тряя сме честни, не е истина. Ако си си намерил супер якия човек, то няма що да се тревожиш дали е такъв или онакъв животът ти :) от друга страна, че... освен надебеляването, не виждам що да ми съкращава животеца. :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот roksana » 27 Юни 2016, 10:40

Ако си намерил своя човек, се чувстваш добре и семейният живот ти се отразява добре. Можеш да се депресираш от много неща, но семейството да ти помогне да ги преодолееш. Ако си с човек, който не ти пасва и нещата вече са отишли в някаква крайност или нетърпимост, депресията е сигурна. Влачиш си проблемите, докато можеш да издържиш, и в един момент избухва бомбата.
roksana

Мнениеот Rali_hr » 27 Юни 2016, 14:49

Аз съм си доволна с моя човек. :) работи, гледа ни, грижи се добре за нас, а и доста ни угажда. Като махнем майтапа настрана, смятам, че има такива моменти, които ни депресират :) Грижата за дома, рязката промяна от това, което е било преди и това, което се случва след като вече сме семейство. Край с излизанията, със срещите с приятели, забавленията, посрещането на изгрева, все неща, които почват да тежат. Но когато се премине през този период нещата се променят ;)
Аватар
Rali_hr

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси