Бракът скъсява живота или за депресията вкъщи

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Бракът скъсява живота или за депресията вкъщи

Мнениеот Snejna » 29 Дек 2014, 13:40

Прочетох, че бракът много лесно може да ни скъси живота, като ни образува много много нерви! Гледки като тези са ежедневие:

medium.jpg
medium.jpg (26.45 KiB) Прегледано 1177 пъти

Жената и мъжът вечно скарани, а детето някъде по средата се чуди какво да прави. И да ви кажа мисля си, че е истина това - бракът води само до депресии! Вие представяте ли си постоянното напрежение, под което са всички в семейството, жената да не се разсърди, мъжът да не си намери любовница и си мисля, че точно тези съмнения отключват реакциите, от които се боим. :roll:
Имам много приятелски семейства, в които се твърди, че по отделно съпрузите не обичат да излизат, но аз по-скоро си мисля, че си забраняват. :lol: А ние с моят мъж сме точно противоположни, може да се каже, че дори предпочитаме да излизаме по отделно. А когато мъжът ми се прибере в 5ч. сутринта се радвам, че си е прекарал добре. :mrgreen:
Друго, което ми прави впечатление за отключване на депресията и образуване на нерви = болести, това е постоянното мрънкане за едно или друго и липсата на внимание между партньорите. Какво ще рече това - жената казва "Простри дрехите", а мъжът си мисли "това ще ми се размине". Накрая жената е бясна и сърдита, мрънка целия ден и скандала минава на високо ниво и всички си лягат сърдити... Не знам от брака ли е, или като цяло е трудно да съжителстваш с някой, а и след като не можеш защо изобщо се хващаш на това хоро? :roll:
Вие мислите ли, че бракът равен на депресия и нещастие, или е точно обратното и как стои положението при вас самите и какви трудности намирате в брака си? :roll:
Аватар
Snejna

Re: Бракът скъсява живота или за депресията вкъщи

Мнениеот Andrey » 29 Дек 2014, 14:21

Замислям се вече дали да се оженя един ден! :)
Майтапа настрана, но гледам, че е много трудно да се живее с някой, а когато сте женени и имате далеч по-голяма отговорност един за друг нещата ще са още по-трудни и по-сложни. Но пък съм склонен да вярвам, че не е черешката на тортата брака, все пак ако беше толкова хубаво, защо толкова семейства са в лоши отношения и има толкова разведени? Така че като нищо да води брака до депресии!
Аватар
Andrey

Мнениеот Kremiliya » 29 Дек 2014, 14:36

Вярно е, че човек сам се гледа по-лесно, отколкото ако трябва да се грижи за още някой, но в крайна сметка това е положението, когато се обвържем не всичко е както е било е началото, е честно да си кажем, дори се чудим защо сме с този човек. Много често е трудно да бъдем с половинката си. :(
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Krum » 29 Дек 2014, 14:47

И все пак бих рискувал да се оженя! :mrgreen:
След толкова години самота може да сте сигурни, че много искам да си имам жена, която да ме ядосва всеки ден и да ими прави такива физиономии, да си самотен е далеч по-трудно, отколкото всички си мислят. Но от друга страна, всеки иска това, което няма, така че депресии все ще има - но в единия случай ще си се депресирате сами, а в другия - ще депресирате и вие някой! :twisted: :lol:
Аватар
Krum

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Дек 2014, 15:09

Ей сега писах в друга тема - правете повече секс и няма да имате проблеми вкъщи! :mrgreen:
И един съвет за жените - е по-малко мрънкайте на тези мъже де! Представете си, че и на вас някой постоянно ви мрънка и ви разваля настроението :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 29 Дек 2014, 15:20

С такива твърдения браковете ще намалеят още повече! :lol: Като гледам моите родители мога да ви кажа, че това не е истина, толкова силно влюбени хора след 25 години семеен живот рядко може да се видят, мисля, че компромисите са супер важни! :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Anka » 29 Дек 2014, 15:53

Според мен точно хората, които не са женени са по-нещастни и самотни и депресирани. Хубаво е да имаш някой, на който да разчиташ, а това дали ще е така - да ви е хубаво заедно, зависи от вас самите ;)
Аватар
Anka

Мнениеот Elica » 29 Дек 2014, 16:16

Моля ви се още съм млада, не искам да мисля за депресии и за скъсяване на живота след като се омъжа един ден! :)
Аватар
Elica

Мнениеот Slavena » 29 Дек 2014, 16:43

Не знам, никога не съм се женила, но пък да ви кажа, като самотна майка и сега не ми е много недепресивно - мъжете си мислят, че съм зажадняла за секс и ме използват, това е по-депресиращо от семейните кавги :(
Slavena

Мнениеот mix_twix » 29 Дек 2014, 16:55

Ето затова не мисля да се женя, правя си 2-3 хлапета от няколко жени и после пей сърце няма да си докарвам инфаркти и самоубийствени състояния! :ugeek:
Аватар
mix_twix

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси