Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот annamaria » 13 Юни 2016, 10:07

Rali_hr, други оплаквания имаш ли? в зависимост от оплакванията, за микробиологията може да искат кръв, урина или секрет. да проверят за бактерии. ако има, ги тестват на какви антибиотици реагират .
annamaria

Мнениеот Neven498 » 15 Юни 2016, 11:21

Rali_hr може и да е просто цистит. Но никога не е излишно едно чекване, най-малкото за да не поставяме в риск партньорите. В крайна сметка, ако искаме към нас да са отговорни, трябва и ние към тях.
Аватар
Neven498

Мнениеот Lisandra » 17 Юни 2016, 13:06

Rali_hr написа:
Lisandra написа:Rali_hr, направи си пълна микробиология с антибиограма, веднага ще се хване къде е инфекцията.

Toва изследване с кръвна картина ли се прави, или как? Т.е. кръвна картина, но по-ъпгрейтвана? :) много съм невежа в тези неща...

Освен кръв се взима влагалищен секрет и стерилна урина, прави изследване за гъбички с антибиограма, микоплазма, уреаплазма, хламидия, трихомони, трипер, бърз тест за сифилис бърз тест за СПИН, в общи линии всичко...
Lisandra

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот annamaria » 29 Юни 2016, 11:14

Doktoricata написа:Папилома вирус не е ли вид херпес, а херпесите не остават незабележими, от далече се виждат и са доста болезнени...

за съжаление не е така. инфекцията повечето пъти протича без симптоми или ако има, се появявали по-късно. за това е добре да се прави профилактика при венеролог, понеже вирусът е и опасен. ако не се хване навреме, може да доведе и до тежки неща.
annamaria

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Leonora » 30 Юни 2016, 09:18

Папилома вируса има много щамове, но не всичките водят до заболяване. Може да си живеят в тялото и имунната система да ги подтиска. Но пък ако в някои момент тя отслабне, наистина може изневиделица да те изненада. Така че, профилактика си трябва.
Аватар
Leonora

Мнениеот dejavu » 30 Юни 2016, 14:32

С повечето болести е така, с рака също. В тялото ни има клетки, които при силен стрес или инфекция, или някаква друга причина, която атакува имунната ни система, се израждат и се променя първоначалното им предназначение. Едва ли при профилактичните прегледи може да се хване нещо такова. Хубаво е да се хване в началото някоя болест, за да се вземат съответните мерки. За това е профилактиката.
dejavu

Мнениеот Jully » 30 Юни 2016, 14:55

Затова се правят прегледи. Трябва според мен и ЛЛ да настояват и да дават направления, а не да ходиш да им се молиш. Отгоре навсичкото , направления за профилактика няма, винаги се вписва някакъв проблем. Къде е логиката?!
Аватар
Jully

Мнениеот penelopa » 01 Юли 2016, 10:18

Jully написа:Затова се правят прегледи. Трябва според мен и ЛЛ да настояват и да дават направления, а не да ходиш да им се молиш. Отгоре навсичкото , направления за профилактика няма, винаги се вписва някакъв проблем. Къде е логиката?!

Да, и аз винаги съм се чудила защо като искам да отида на гинекологичен профилактичен преглед, винаги личната ми пише някакво заболяване? Но важното е да ходим, пък те да си се оправят с бумащините както знаят лекарите :grin: .
penelopa

Мнениеот Lisandra » 01 Юли 2016, 16:22

Аз първо с направления пробвах и все нищо не откриваха, накрая прежалих 30 лв.,отидох на частно и проблема се реши. Не казвам, че частните кабинети са панацея, но предпочитам да си платя и да получа професионално отношение, като съм с направление имам чувството, че само отчитат дейност. :)
Lisandra

Мнениеот M.Tasheva » 01 Юли 2016, 17:05

Lisandra написа:Аз първо с направления пробвах и все нищо не откриваха, накрая прежалих 30 лв.,отидох на частно и проблема се реши. Не казвам, че частните кабинети са панацея, но предпочитам да си платя и да получа професионално отношение, като съм с направление имам чувството, че само отчитат дейност. :)

Това хич не ми харесва, което прочетох! Аз разчитам, че профилактичните могат да открият евентуален проблем и затова ходя на профилактика, а не да ми отчитат дейност и аз да си мисля, че правя нещо. То тогава се обезсмисля! Ако ходиш при един и същ лекар дълги години, има ли опасност да ти прави рутинно прегледите и да си кара по инерция?
M.Tasheva

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология