analizatorka написа:Моето дете яде толкова, колкото му е вкусно и никога не съм го карала на всяка цена да си дояде всичко и е леко пухкав. Грешката при нас е, че не се вдижи много, нищо не му е интересно да тренира и не иска. Гледам уж здравословно да се храним и му обяснявам кое е полезно и кое не. Едва го карам да излезе да играе с приятели. Направо в чудо съм се видяла. Навлиза в пубертета и разчитам, че тогава момчетата започват да се източват на височина и ще започне да проявява интерес към тялото си.
Мисля, че и гените си имат своето значение, а и през пубертета много се променя тялото. Ако е леко пухкаво няма защо да се тревожиш, вече ако има сериозен проблем с килограмите е друго. Добре е, че не настояваш да яде на всяка цена нещо, само защото някой е решил, че толкова и така трябва. :) не се притеснявай, но опитай отново да му предложиш друг, атрактивен и интересен спорт, който може да му хареса, различен тип тренировки, плуване, все леки и инетресни неща, които да събудят желанието за движение.