Затлъстяване при децата - диетолог, спорт, смяна на начина на живот

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Всяко пето дете на диета – дали се случва и у нас?

Мнениеот kauda » 23 Юни 2016, 14:20

analizatorka написа:Моето дете яде толкова, колкото му е вкусно и никога не съм го карала на всяка цена да си дояде всичко и е леко пухкав. Грешката при нас е, че не се вдижи много, нищо не му е интересно да тренира и не иска. Гледам уж здравословно да се храним и му обяснявам кое е полезно и кое не. Едва го карам да излезе да играе с приятели. Направо в чудо съм се видяла. Навлиза в пубертета и разчитам, че тогава момчетата започват да се източват на височина и ще започне да проявява интерес към тялото си.

Мисля, че и гените си имат своето значение, а и през пубертета много се променя тялото. Ако е леко пухкаво няма защо да се тревожиш, вече ако има сериозен проблем с килограмите е друго. Добре е, че не настояваш да яде на всяка цена нещо, само защото някой е решил, че толкова и така трябва. :) не се притеснявай, но опитай отново да му предложиш друг, атрактивен и интересен спорт, който може да му хареса, различен тип тренировки, плуване, все леки и инетресни неща, които да събудят желанието за движение. :bouncymulticolor:
Аватар
kauda

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот Pipilota » 05 Юли 2016, 11:43

JohnLocke написа:Според мен всичко е в действието и някакъв по-олекотен хранителен режим, нищо трудно! ;)

E това как става, като тийновете най-често се хранят я с джънк, я с нещо друго, обичат бързите закуски, чипсовете, солетите, снаксовете и все можеш да ги видиш да ядат нещо такова. Тийнейджър, който се храни здравословно май е почти невъзможно да се намери, освен ако не се занимава активно с някакъв спорт.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Как е редно да отслабват тийнейджърите?

Мнениеот Kaya » 05 Юли 2016, 13:15

Pipilota написа:
JohnLocke написа:Според мен всичко е в действието и някакъв по-олекотен хранителен режим, нищо трудно! ;)

E това как става, като тийновете най-често се хранят я с джънк, я с нещо друго, обичат бързите закуски, чипсовете, солетите, снаксовете и все можеш да ги видиш да ядат нещо такова. Тийнейджър, който се храни здравословно май е почти невъзможно да се намери, освен ако не се занимава активно с някакъв спорт.
И ти си права, моята дъщеря не е много далеч от тийн годините и я гледам, че е завъртяла доста дупе и коремче, не знам дали е редно да я подложа на диета, след като ми отказва и спорт, но пък знам, че доста отслабват, когато израстват, точно в тийнейджърските си години.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Jully » 23 Авг 2016, 15:04

Едно съседче, така от не излизанае дори пред блока, толкова е напълняло.. Няма здравословни проблеми, с майка му сме близки, но те просто не го пускат да играе навън. :/ Това не е хич правилно, но всеки си знае за себе си. :roll:
за мен е важно децата да са жилави, пъргави, да тичат много, да спортуват, да имат здравословен начин на живот. Това би било от полза за всички. :)
Аватар
Jully

Мнениеот irka » 23 Авг 2016, 16:12

Като е по-малко разбирам, страх ги е да го пускат само и т.н. Но още оттогава детето се възпитава на движение. Ако не е излизало с майка си или баща си всеки ден или поне три пъти в седмицата, така свиква да не се движи и да си стои повече вкъщи и като голямо съвсем няма да му се мърда. Наистина трябва да се събуди интереса му към някаква двигателна активност.
irka

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Авг 2016, 11:19

Най-лесното според мен е записването на спорт. Хем родителите отмятат този ангажимент от себе си, хем от друга страна, имат възможността да си почиват няколко часа без детето, ат о да спортува. Факта, че се дават пари води и до постоянство. Трудно е обаче да се намери подходящ спорт. Сега младите майки много пазят децата си, да не се изпотят, да не се намокрят, да не се изморят. :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот mamina » 24 Авг 2016, 12:39

Ами ако не иска да спортува? Как да го накараш? Ходи няколко пъти и се откаже - как да не се пукнеш от яд? Постоянно набиваш в главата, че движението е здраве, полезно е, хубаво е, но не! Какво правим в такъв случай?
mamina

Мнениеот Pipilota » 26 Сеп 2016, 13:15

mamina написа:Ами ако не иска да спортува? Как да го накараш? Ходи няколко пъти и се откаже - как да не се пукнеш от яд? Постоянно набиваш в главата, че движението е здраве, полезно е, хубаво е, но не! Какво правим в такъв случай?

Ами затова според мен се мисли от рано, ако едно дете е научено, като човек, да има нужда от спорт, то и като порасне ще изпитва същата тази нужда и ще има потребност от движение. Но когато е късно, май спасение няма, освен ако не се прояви от самия него. но при "изпуснати" килограми, спортуването е почти невъзможно, най-вече от срам. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 26 Сеп 2016, 13:28

Е спорт как да го накараш, айде, ама може поне всеки родител максимално да обогати и промени менюто така, че да стане по-полезно и по-здравословно.
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 26 Сеп 2016, 14:48

analizatorka написа:Моето дете яде толкова, колкото му е вкусно и никога не съм го карала на всяка цена да си дояде всичко и е леко пухкав. Грешката при нас е, че не се вдижи много, нищо не му е интересно да тренира и не иска. Гледам уж здравословно да се храним и му обяснявам кое е полезно и кое не. Едва го карам да излезе да играе с приятели. Направо в чудо съм се видяла. Навлиза в пубертета и разчитам, че тогава момчетата започват да се източват на височина и ще започне да проявява интерес към тялото си.

Пак си е до навик и начин на живот, но съм забелязал, че много деца около 10-14 години са доста пълни или направо са си дебели. После с хормоните се променят значително и израстват, но все пак им остава грешния начин на живот,който им е заложен. Поне може да използваш пубертета да го мотивираш да развие някой друг мускул с себе си, за да успее да се мотае с мацките. :)
Аватар
silver933

ПредишнаСледваща

Назад към Диети