Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
22 Яну 2017, 11:21
Доста дебели деца има покрай моя син, малко от родителите им мислят за това и за здравето им.

Не знам защо се мисли, че всичко ще се израсте.
22 Яну 2017, 12:31
rabotnata pchela написа:Доста дебели деца има покрай моя син, малко от родителите им мислят за това и за здравето им.

Колкото и тук във форума хората да са различни, то повечето почти не обръщат внимание на здравословното хранене и на килограмите на децата. Колко от родителите водят децата си на диетолог?
23 Яну 2017, 11:11
rabotnata pchela написа:Доста дебели деца има покрай моя син, малко от родителите им мислят за това и за здравето им.

Защото някои деца наистина в пубертета загубват килцата си и стават слаби за разлика от предходните си години. И затова на някои родители може би им е трудно да различат проблемното затлъстяване от пухкаво дете. Според мен трябва да се допита човек, ако види, че има драстична промяна в апетита на детето и килограмите започнат главоломно да се покачват.
23 Яну 2017, 11:57
franky написа:rabotnata pchela написа:Доста дебели деца има покрай моя син, малко от родителите им мислят за това и за здравето им.

Защото някои деца наистина в пубертета загубват килцата си и стават слаби за разлика от предходните си години. И затова на някои родители може би им е трудно да различат проблемното затлъстяване от пухкаво дете. Според мен трябва да се допита човек, ако види, че има драстична промяна в апетита на детето и килограмите започнат главоломно да се покачват.
Не съм съгласен с това,което казваш, то хубаво ще го израсте през пубертета, но едно пухкаво дете никога не става чак слабо, поотслабва - да, но не придобива идеална фигура, остава за цял живот зависимо към храната и като мине пубертета пак се закръглят. А няма лошо в това един човек да е слаб цял живот.
23 Яну 2017, 13:11
И аз съм на мнение, че дебелото дете си остава дебел възрастен, колкото и да подобри тялото си през различните години от растежа си, изначало начина на хранене е сбъркан и създава лоши навици за хранене за целия живот, което естествено води до напълняване, ако не се предприемат мерки.
25 Яну 2017, 17:02
Mon_ton написа:И аз съм на мнение, че дебелото дете си остава дебел възрастен, колкото и да подобри тялото си през различните години от растежа си, изначало начина на хранене е сбъркан и създава лоши навици за хранене за целия живот, което естествено води до напълняване, ако не се предприемат мерки.
Нали сега много се говори, че децата от малки изграждат хранителните си навици, нека да повярваме на това..
25 Яну 2017, 22:08
Не е задължително, знаем много добре, че ако като деца родителите им не са ги хранили точно по правилата, като тийнейджъри или по-големи могат да започнат да се интересуват и да се хранят здравословно. А и има пухкави деца, които се превръщат в стройни младежи и девойки. Познавам поне трима такива.
26 Яну 2017, 10:23
отчаяна написа:Не е задължително, знаем много добре, че ако като деца родителите им не са ги хранили точно по правилата, като тийнейджъри или по-големи могат да започнат да се интересуват и да се хранят здравословно. А и има пухкави деца, които се превръщат в стройни младежи и девойки. Познавам поне трима такива.
Има, разбира се, както има и обратното - деца, цял живот ограничавани и под режим, да станат мечета, като възрастни.

Но все пак навиците от малки са най-най-определящи.
29 Яну 2017, 09:20
Като децата ядат банички, положението ще е такова, ако им се промени и редуцира начина на хранене, може и да се оправят нещата. постоянно се ядат зрънчовци и чипсове, солети, банички и какво ли още не, погледнете една кулинарна група, нацепва се българина да яде сладко и тесто.. какво очакваме после, да имаме слаби деца ли? От къде да дойдат тея слаби деца, след като ги угояваме като за последно?
29 Яну 2017, 11:02
silver933 написа:Като децата ядат банички, положението ще е такова, ако им се промени и редуцира начина на хранене, може и да се оправят нещата. постоянно се ядат зрънчовци и чипсове, солети, банички и какво ли още не, погледнете една кулинарна група, нацепва се българина да яде сладко и тесто.. какво очакваме после, да имаме слаби деца ли? От къде да дойдат тея слаби деца, след като ги угояваме като за последно?
Мисля, че причината е в липсата на време, не толкова на информацията, един вид - от утре вече ще ядем по-добре, но майкат асе прибира вечер и прави нещо на бързо, не остава време за пълноценна храна за ученика и така.