от Dominator » 29 Авг 2017, 17:55
Политика ли, родителите сме си виновни за всичко, каквото и да се реши на национално ниво, докато в семейството на едногодишни деца се дават пържени картофи и масово малки деца биват тъпкани с хамбургери от Макдоналдс, нещата няма да се оправят. Сутрин минавам покрай няколко училища, децата не са пълни, дебели са, приличат на лоени топки, 1 на 20 е с нормално тегло, 12-14-годишни момичета са с отвратително дебели крака и с грозен целулит, коремите им висят, момчетата не им отстъпват.
Докато родителите не се вземем в ръце и не ги насочим към активен начин на живот и правилно хранене, нещата няма да се върнат на верния път. Моята дъщеря е на 2 години и половина, не знае вкуса на повечето вредни храни, шоколад е опитвала, но не й хареса, като цяло не обича сладките неща. Постоянно си играя с нея, като я карам да тича, а тя гледа от мен и прави тренировките, които правя и аз и няма обичайния за тази възраст издут корем, а е стегната и дори има плочки на корема. Може би е прекалено за малко дете, но както свикне от малка, не я принуждавам, тя просто взема моя пример. Това е начинът през моите очи, не ми е нужна програма от държавата, знам колко много ми е дал спорта, от малък съм гледал от дядо ми и баща ми, които също са спортували и продължавам тази линия и с моите деца.