Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
11 Сеп 2017, 18:32
То не е само въпроса в това да има реклама за плодове. Не трябва да се допуска в училищата да се продават пелети, чипсове, брускти и подобни. Нека да се правят сандвичи с пълнозърнест хляб? С качествен колбас, или пък готова смес от овесени ядки, в която са се добави само мляко. А то продават мазни закуски и пелети.
12 Сеп 2017, 12:46
Всичките ми приятели ядат джънк храни, никой не съм виждал да си носи домашна храна или да яде нещопо-различно от закуски и хамбургери, дори и момичетата ядат това, дето уж повече внимават за външния си вид.
13 Сеп 2017, 09:34
magic_boy написа:Всичките ми приятели ядат джънк храни, никой не съм виждал да си носи домашна храна или да яде нещопо-различно от закуски и хамбургери, дори и момичетата ядат това, дето уж повече внимават за външния си вид.
Естествено, всички ядат такива боклуци и си мислят, че са свършили голямата работа и са изяли нещо върховно! Много се дразня, че иродителите им го поощравят това, толковамного се говори за това хранене, но на кой ли му пука, или ако му пука, почва от "утре"...
13 Сеп 2017, 12:07
Много ми е смешно като почнат да обвиняват телевизията, игрите, телефоните. Ами не, не са виновни те, на първо място са виновни родителите, че са бляли и не са създавали добри навици в децата си.
05 Дек 2017, 11:29
В България не намират това за проблем, вижте само колко дебели и деца и възрастни има и това не е проблем за абсолютно никой.

което от своя страна е и супер жалко де.. защото много болести тръгват от това нещо. Ама хорат анямат нито време, нито пари за спорт.
25 Юни 2018, 16:15
Моите деца са много слаби, но наиситна виждам много пълни деца, но и родителитеим често са такива. Рядкост са тези, на които и майката и бащата и децата са слаби. Моето семейство е такова имога да кажа, че сме изключение. Разчитам, че и деца атще имат добри гени по тоя начин.
25 Юни 2018, 17:13
То напоследък и уж здравословната ни храна не е толкова здравословна, но като цяло си има такъв момент и храната определно играе много важна роля. Отделно децата все по-малко тренират (не всички, разбира се) и трудно изразходват енергия. Като прибавим и телевизори, телефони, таблети и картината се заформя. Моите все още ги лишама от някои храни, но в един момент, когато сами започнат да си купуват храна, контролът става по-труден.
25 Юни 2018, 19:04
A домашния джънк броите ли го ? Сандвич, салам, баница.. децата почват деня с баница/ кифла/ макарони/ принцеси/ мекици, обядват супа с ХЛЯБ задължитено, следобед се заслаждат я с бисквитена торта, я с бисквити, я с кроасанче, може и някой банан и солети, за вечеря яде ориз с пиле.
От целия ден има около 90% въглехидрати и около 5 грама протеин - точно това, от което трябва да расте е малко, а онова за дебелеене е на максимум.
12 Дек 2018, 16:49
Абсолютно никаква. Даже обратното. След като се продават по магазините, училищните лавки и будки само боклучави храни, значи въобще не й е важно на държавата дали децата са затлъстели или не. Уви!
Каквото направи семейството, направи. Извън дома, отвсякъде го дебнат боклуци.
13 Дек 2018, 13:03
И аз съм на мнение че политиката въобще не касае здравето на децата. Нали ги виждам по улиците как ядат кроасани, снаксове, чипсове. Ако видя някоя с плод, ще е направо чудо. Да, вярно е че и семействата имат важна роля, ама около училищата като се продават само боклуци?!