Запек и диария при бебета и деца - онлайн консултация

Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.

Re: Запек при бебета и деца - онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот anna.bogoeva » 11 Юни 2016, 03:24

Здравейте, синът ми е на 4 месеца и от може би повече от месец започна да се изхожда много рядко. В началото му помагах с термометъра, но вече не действа. Случва се и сам да се изходи на 3- 4 дена, но сега не е акал вече от 10 дни. Има и газове. Пропуснах да спомена, че е изцяло на кърма. Какво да правя и до колко дни е нормално да не се изхожда?
anna.bogoeva

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 13 Юни 2016, 13:55

lyni написа:Здравейте д-р Кисьова,
имам бебе на 1.г и 3м. с множествена алергия към протеини, която се откри и лекува едва преди месец. От раждането е със слуз в акото и тежки диарии при въвеждане на нови храни, има анална фисура от септември 2015. Лечението го започнахме едва сега, пие специално мляко (аминокиселинно), без друга храна минимум за 6 седмици. От млякото получи запек, а лекарката каза че трябва да се изхожда всеки ден и да слагам свещички. Искам да ви попитам трябва ли да лекуваме аналната фисура, към какъв специалист да се обърна ако трябва, могат ли да се използват свещичките редовно. Нямам вариант с даване на разхлабващи храни или други лаксативи през устата.
Благодаря ви много!

Здравейте,
какви свещички точно слагате? За фисурата трябва да се проведе лечение. добре е да се обърнете към детски гастроентеролог или детски хирург.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 13 Юни 2016, 14:08

Натали.Христова написа:Здравейте бебето ми е на 3 месеца и половина от около 2 седмици страда от запек изхожда се на няколко дни с моя помощ на кърма е и дохранвам с фризолак педиатърката каза да го смесвам с фризовом но пак не помогн а казаха ми да спра фризолака и да давам само фризом а тя ми вика че ще получел разтроиство само от фризовома това възможно ли е ?

Здравейте,
може да давате само Фризовом. Ако до 72 часа не се изходи може да му слагате мини клизми Релаксит.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот anna.bogoeva » 13 Юни 2016, 17:02

Здравейте, синът ми е на 4 месеца и от може би повече от месец започна да се изхожда много рядко. В началото му помагах с термометъра, но вече не действа. Случва се и сам да се изходи на 3- 4 дена, но сега не е акал вече от 10 дни. Има и газове. Пропуснах да спомена, че е изцяло на кърма. Какво да правя и до колко дни е нормално да не се изхожда?
anna.bogoeva

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 13 Юни 2016, 17:07

anna.bogoeva написа:Здравейте, синът ми е на 4 месеца и от може би повече от месец започна да се изхожда много рядко. В началото му помагах с термометъра, но вече не действа. Случва се и сам да се изходи на 3- 4 дена, но сега не е акал вече от 10 дни. Има и газове. Пропуснах да спомена, че е изцяло на кърма. Какво да правя и до колко дни е нормално да не се изхожда?

Здравейте,
ако до 3 дни няма изхождане вашето бебе, трябва да му помагате. Не го оставяйте толкова много дни без дефекация. След 72 часа трябва да му сложите мини клизма релаксит или мелилакс, за да му помогнете да се изходи. Правете редовно масажи на коремчето му.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Re: ЗАПЕК ПРИ БЕБЕТО

Мнениеот Mon_ton » 14 Юни 2016, 13:17

От както захранвам малката и тя има подобни проблеми и то нерядко. :( Не знам какво мога да напаря, за да подобря перисталтиката ѝ. :roll:
Аватар
Mon_ton

Re: ЗАПЕК ПРИ БЕБЕТО

Мнениеот kauda » 14 Юни 2016, 15:26

Mon_ton написа:От както захранвам малката и тя има подобни проблеми и то нерядко. :( Не знам какво мога да напаря, за да подобря перисталтиката ѝ. :roll:

Ако все още я кърмиш, можеш да промениш и своето хранене, като включиш повече фибри. Ако вече и тя самата се храни, мисля, че можеш да я храниш с повече фибри - овесени ядки, ако е захранена с глутен, също така повече плодове, ако нищо не помага има много подходящо сиропче, което е подходящо от 0+ - Лактулоза. :)
Аватар
kauda

Мнениеот ivchoo.ivanov » 20 Юни 2016, 00:25

Здравейте
Момченцето ми е на месец и 20 дни храним се с фризовом веднъж имаше малко кръв в акото и след това следващото беше разстройство реших да смесвам с фризолак и на другия ден спря да се изхожда както обикновенно от фризовома по на честичко си акаше и от тогава започнаха мъките термометъра играе и после спрях фризолака и сме се пак на фризовом смесвам със аптамил понеже реших да пробвам да не би млякото да е проблема но уви не и до ден днешен много рядко ака самичък почти всеки ден помагам с термометъра от притеснение че нещо не е наред но нямаме запек просто не ака както преди и усещам че това му причинява дискомфорт барабар и с тези колики ползвах капки еспумизан ел но ги спрях понеже научих че сименикона затяга стомахчето и сега сме на абоколикен и чайчето на хип моля ви кажете какво да правя давах е био баланс бебе 8 дни направо съм адски притеснена педито казва много му било 120мл но пък със 100 не се наяжда другата пък казва по 120 да давам и така и правя
ivchoo.ivanov

Re: Диария - онлайн консултация със специалист по детски болести

Мнениеот mimenceto123 » 08 Юли 2016, 12:43

Сина ми е на 1г7м,втора седмица има изхождания с парчета храна и слуз.Яде само ориз, картофи, сухари и пилешко.Пуснахме изследвсния, няма бактерии.Ако храната е пюрирана няма слуз, но ако има парчета има и слуз.Каква може да е причината, имаме в понеделник час при гастроентеролог, но се тревожа много.
mimenceto123

Мнениеот Ина Димитрова » 09 Юли 2016, 14:41

Здравейте,момченцето ми е на 2,5 г.,и отккто сме захранени все е със запек! По едно време е беше пооправил,пие фрешове всеки ден,тъй като е малко злояд и не иска да ги яде На плодове! Само че от месец някъде просто спря да ака сам,изхожда се само със клизма мерилакс,правя му я като минат 3 дена! Яде и пие само разхлабващи храни,но не може да се изака сам,страх ме е да не привикне към клизмите ! Благодаря Ви !
Ина Димитрова

ПредишнаСледваща

Назад към Детски болести