Коя марка купешко кисело мляко е най-подходящо за подквасване?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Лесна рецепта за домашно кисело мляко

Мнениеот Локумът » 06 Апр 2015, 13:55

Ми то по принцип киселото мляко си става доста лесно, че да се притеснявате ;)
Аватар
Локумът

Мнениеот qwerryyy » 06 Апр 2015, 14:28

На домашното кисело мляко философията му е в температурите и в завиването - не трябва нито да му е много горещо, нито да му е студено, ами да му е супер, за да се хване правилно.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Anka » 06 Апр 2015, 15:45

qwerryyy написа:На домашното кисело мляко философията му е в температурите и в завиването - не трябва нито да му е много горещо, нито да му е студено, ами да му е супер, за да се хване правилно.

Да, много пъти се е случвало майка ми да се опитва да направи кисело мляко, но се оказваше винаги, че го завиваме твърде много и то не се захваща и не става гъсто, а по-скоро стои течно.
Аватар
Anka

Мнениеот Malina » 06 Апр 2015, 16:28

Никога не сми се е получавало, както обръщат буркана и показват, че е станало гъсто, ако обърна буркана после голямо чистене ще ме чака... :lol: :lol: :lol:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Вярвате ли, че българското кисело мляко има лечебни свойства?

Мнениеот kauda » 03 Юли 2015, 14:24

Lisica написа:Мисля, че е много полезно. Аз почти всеки ден ям кисело мляко, особено ако ме боли корем много добре ми действа! :)

Налии и за мен е страхотен избор, разбира се, ако е направено домашно е още по-добре! :)
Аватар
kauda

Мнениеот Ваня Стойчева » 12 Ное 2015, 13:15

kauda написа:
Lisica написа:Мисля, че е много полезно. Аз почти всеки ден ям кисело мляко, особено ако ме боли корем много добре ми действа! :)

Налии и за мен е страхотен избор, разбира се, ако е направено домашно е още по-добре! :)

Като се има предвид, колко лесно се прави е върос само на желание да си направите. ;)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lilly_milly » 12 Ное 2015, 16:19

Ваня Стойчева написа:
kauda написа:

Като се има предвид, колко лесно се прави е върос само на желание да си направите. ;)

Не, че не обичам домашно кисело мляко, но като почти не се прибирам у дома, то нямам и желание да започна да правя нещо такова, сякаш предпочитам, ако ми се яде да отида и да си взема от магазина такова :idea:
Lilly_milly

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

Мнениеот miron » 03 Юни 2016, 15:44

Диета ск исело мляко си звучи доста опасно, особено ако се яде само това, ако е част от режим, може и да има резултат.
miron

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

Мнениеот Lyomi » 06 Юни 2016, 13:50

Казват, че изобщо да ядеш млечни продукти не е много препоръчително. Сега пък да си на диета само на кисело мляко! Който иска да си уврежда здравето заради стремежа да изглежда по-слаб, да пробва подобни измислици.
Lyomi

Коя марка купешко кисело мляко е най-подходящо за подквасване?

Мнениеот sofi_black » 27 Юли 2016, 10:56

Намерих си едно магазинче, което предлага прясно мляко направо от производител. Купих да го пробвам и ми хареса, отдавна не бях пила толкова хубаво прясно мляко и с такъв каймак. Вече като намерих качествено мляко, реших да започна да си квася кисело. Само че не знам кое от всичките марки, които ги има на пазара, може да свърши тази работа, за да се получи гъсто, вкусно кисело мляко. Кои марки сте пробвали за подквасване и сте доволни от резултата? А има ли разлика във вкуса на домашното кисело мляко, дали става по-кисело или по-сладко, ако се ползва различна марка купешко за подквасване?
sofi_black

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети