Пиете ли газирани напитки, а как се чувствате? Помисляли ли сте някога да се ограничите от тях, за да видите какъв ефект би имало върху здравето ви?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Пиете ли газирани напитки, а как се чувствате? Помисляли ли сте някога да се ограничите от тях, за да видите какъв ефект би имало върху здравето ви?

Мнениеот Yunona » 19 Авг 2016, 12:22

black написа:Всякакви хора има. Аз също не ги предпочитам газираните напитки, но познавам човек, който всеки ден пие кола и е с желязно здраве. И това в продължение на години, а не нещо моментно. За мен колата е най-вредна от всички газирани, но факт е моят приятел.

Изключения винаги има - колкото да илюстрират правилото. Не се знае обаче колко дълго ще са изключения и дали в един момент няма да се окаже, че не са никакви изключения. Като моята мила леля, по-младата сестра на майка ми, която често повтаряше, че не вижда нищо лошо в пържените храни и в тестените неща, вкл. честата комбинация от двете. Всичко пържеше - месо, зеленчуци, тесто. Ежедневно се хранеше с такива неща и действително много години нямаше никакви оплаквания освен болки в корема от време на време, но кой ли ги няма. И така докато в рамките на някакви 3-4 месеца доста отслабна. Получи инсулт, след който уж започна да се възстановява, но само 3 седмици след него се появиха много силни коремни болки. Оперираха я по спешност. Оказа се рак в крайна фаза. Дебелото черво, тънките черва, разсейки в черния дроб... Отиде си два дни след операцията :sad: Мисълта ми е, че злото идва отведнъж, но то е резултат от всичко онова, което сме правили години наред. И да, има изключения, но човек не бива да живее с идеята, че именно той е изключението. Просто вероятността да не е, е в пъти по-голяма...
Yunona

Re: Пиете ли газирани напитки, а как се чувствате? Помисляли ли сте някога да се ограничите от тях, за да видите какъв ефект би имало върху здравето ви?

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Авг 2016, 13:01

Колата толкова разрушава здравето, малко и сигурно те унищожава. А и не само тя. Такива как "пуша от 30 години и нищо ми няма".. нямат и днес, а утре? Много е тъпо да играеш руска рулетка със здравето си.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот klara » 19 Авг 2016, 14:59

Напълно съм съгласна с вас. Вреди и убива системното прекаляване или употреба, а не че един или два пъти в месеца си позволяваш да ядеш пица, пържено или да пиеш кола.
klara

Мнениеот mix_twix » 19 Авг 2016, 17:17

Както се казва, няма вредни неща, има вредни количества. И всяка седмица да имаш по един лош ден не е нищо съществено, само да не се окаже, че от цяла седмица имаш само по 1 свестен ден.
Аватар
mix_twix

Мнениеот penelopa » 22 Авг 2016, 10:54

Коремът ми е подут, като пия газирано и не ми е комфортно. Затова си карам на вода само и ми е най-добре :smile: . Съжалявам за лелята на Юнона! Много неприятно, но дали хората си дават сметка дори и в такива случаи коя е причината, довела до подобни проблеми. Аз мисля, че не, смятат, че лошата болест е дошла от само себе си и просто от нищото едва ли не се е появила. А понякога е късно да обърнеш нещата да са по друг начин.
penelopa

Мнениеот gabinka_80 » 22 Авг 2016, 14:34

За съжаление много често и здрави хора си отиват от тази земя, и такива, които много природосъобразно живеят. Толкова вегани има със сериозни заболявания, а те нали се водят за най-здравословната част от населението. Май до голяма степен всичко е изключение, и в двата смисъла на думата. :roll:
gabinka_80

Мнениеот Ваня Стойчева » 22 Авг 2016, 16:01

То наистина няма закономерност и никой не е застрахован, но все пак ние сме длъжни да направим всичко по силите си да се предпазим от проблеми.
Аватар
Ваня Стойчева

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети