black написа:Всякакви хора има. Аз също не ги предпочитам газираните напитки, но познавам човек, който всеки ден пие кола и е с желязно здраве. И това в продължение на години, а не нещо моментно. За мен колата е най-вредна от всички газирани, но факт е моят приятел.
Изключения винаги има - колкото да илюстрират правилото. Не се знае обаче колко дълго ще са изключения и дали в един момент няма да се окаже, че не са никакви изключения. Като моята мила леля, по-младата сестра на майка ми, която често повтаряше, че не вижда нищо лошо в пържените храни и в тестените неща, вкл. честата комбинация от двете. Всичко пържеше - месо, зеленчуци, тесто. Ежедневно се хранеше с такива неща и действително много години нямаше никакви оплаквания освен болки в корема от време на време, но кой ли ги няма. И така докато в рамките на някакви 3-4 месеца доста отслабна. Получи инсулт, след който уж започна да се възстановява, но само 3 седмици след него се появиха много силни коремни болки. Оперираха я по спешност. Оказа се рак в крайна фаза. Дебелото черво, тънките черва, разсейки в черния дроб... Отиде си два дни след операцията