Грижа за дамската кожата вкъщи! 35+

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Грижа за дамската кожата вкъщи! 35+

Мнениеот Gorica23 » 17 Авг 2016, 14:50

annamaria написа:
Ваня Стойчева написа:като гледам как стоят и се препичат и се връщат с много силен тен, за да си личи, че са били на море.. :) страх ме хваща! Аз също стоя след 5-6ч на слънце, до тогаав се крия и пак се изгаря.

Да, от една страна слънцето е полезно за имунната ни система, но от друга трябва да внимаваме с него защото е безпощадно към кожата ни. Решила съм есента веднага на кожен лекар да отида, че бенките се увеличиха много тази година. По съвет на приятелка се снимах с телефона преди лятото и сега съм малко притеснена.

От какво си притеснена, от слънцето се е състарила кожата ли?
Gorica23

Мнениеот Leonora » 23 Авг 2016, 12:43

След море повечето пъти се появяват някакви лунички/бенки по тялото, по места, където човек е изгарял. Много от тях после изсветляват. Но някои си остават, мисля, че е някакво неравномерно натрупване на меланин, докато тялото се е защитавало от лъчите. Те с какво се третират?
Аватар
Leonora

Мнениеот penny » 23 Авг 2016, 13:53

Leonora написа:След море повечето пъти се появяват някакви лунички/бенки по тялото, по места, където човек е изгарял. Много от тях после изсветляват. Но някои си остават, мисля, че е някакво неравномерно натрупване на меланин, докато тялото се е защитавало от лъчите. Те с какво се третират?

На мен доста ми се появяват, но с нищо не ги третирам. Все пак бенки са, не мисля, че могат да се третират. Иначе ако става въпрос за лунички, това е съвсем друго нещо. Аз такива нямам.
penny

Мнениеот Gorica23 » 23 Авг 2016, 17:42

penny написа:
Leonora написа:След море повечето пъти се появяват някакви лунички/бенки по тялото, по места, където човек е изгарял. Много от тях после изсветляват. Но някои си остават, мисля, че е някакво неравномерно натрупване на меланин, докато тялото се е защитавало от лъчите. Те с какво се третират?

На мен доста ми се появяват, но с нищо не ги третирам. Все пак бенки са, не мисля, че могат да се третират. Иначе ако става въпрос за лунички, това е съвсем друго нещо. Аз такива нямам.

За тези бенки се отива на лекар, следят се и ако се наложи, третирането е премахване.
Gorica23

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Авг 2016, 11:26

Луничките , които се получават от слънцето може да избеляваш ако искаш с кисело мляко, всеки ден си мажеш лицето и стоиш по 20 минути, после миеш. :) Това е от домашнат акухня. Със сигурност има и козметични продукти. Но след като лицетето ти или по зоната на деколтето, то трябва да използваш целогодишно слънцезащитни кремове, за да може да се предпази лицето ти. Така с времето сами ще изсветлеят и изчезнат, не всички, разбира се, но по-голямата част. :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот borkova » 24 Авг 2016, 11:56

Gorica23 написа:
penny написа:

За тези бенки се отива на лекар, следят се и ако се наложи, третирането е премахване.

За бенките много внимателно трябва да се подхожда. И да се внимава с тях. Това лято след морето за белязах, че моята голяма бенка под мишницата просто се е сцепила на две. Сигурно съм я закачила някак. След ден-два видях, че е започнала да си връща предишния вид и не отидох на лекар. Дано не съм направила грешка.
borkova

Мнениеот tinkerbell » 02 Сеп 2016, 12:33

borkova написа:За бенките много внимателно трябва да се подхожда. И да се внимава с тях. Това лято след морето за белязах, че моята голяма бенка под мишницата просто се е сцепила на две. Сигурно съм я закачила някак. След ден-два видях, че е започнала да си връща предишния вид и не отидох на лекар. Дано не съм направила грешка.

А сега как е? При всички случай, нищо не пречи да идеш дерматолога да й хвърли едно око все пак. Щом е подмишницата, където има повече търкане, по-лесно се задържа се влага...
Слънцето е доста агресивно в последните години и по-добре човек да си е спокоен.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот borkova » 02 Сеп 2016, 13:32

tinkerbell написа:
borkova написа:За бенките много внимателно трябва да се подхожда. И да се внимава с тях. Това лято след морето за белязах, че моята голяма бенка под мишницата просто се е сцепила на две. Сигурно съм я закачила някак. След ден-два видях, че е започнала да си връща предишния вид и не отидох на лекар. Дано не съм направила грешка.

А сега как е? При всички случай, нищо не пречи да идеш дерматолога да й хвърли едно око все пак. Щом е подмишницата, където има повече търкане, по-лесно се задържа се влага...
Слънцето е доста агресивно в последните години и по-добре човек да си е спокоен.

В началото върху сцепеното имаше някаква бяла течност, но бързо се махна и сега ми изглежда като преди бенката. Всичко е спокойно, благодаря :smile: . След морето се замислям дали да не почистя лицето си? Вече не е толкова топло и трябва да се поогледам вече.
borkova

Мнениеот tinkerbell » 07 Сеп 2016, 10:21

Да, май сега бяха последните плажни дни за тази година, така че спокойно могат да се почват неща за възстановяване и почистване на кожата. Ти какво искаш да си правиш? Ако ще ходиш за процедура при дерматолог, не забравяй да погледне и как се възстановила бенката.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот borkova » 07 Сеп 2016, 10:41

tinkerbell написа:Да, май сега бяха последните плажни дни за тази година, така че спокойно могат да се почват неща за възстановяване и почистване на кожата. Ти какво искаш да си правиш? Ако ще ходиш за процедура при дерматолог, не забравяй да погледне и как се възстановила бенката.

Искам да почистя и освежа кожата на лицето си, но още не съм си избрала процедура. Ще отида на дерматолог и ще се допитам до мнението му и взависимост от това какво ще каже за състоянието на кожата ми и какво ми препоръча ще реша. Благодаря за подсещането за бенката, ще се допитам и за нея :smile: !
borkova

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим