Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот analizatorka » 13 Сеп 2016, 13:40

Става вече задължително да правят психологически профили на учителите и тези, които работят в детски градини и ясли. Защото масово се увеличиха неподходящите и откачалките и няма гаранция дали учебните заведения са частни или държавни.
analizatorka

Мнениеот VirtualBusiness » 13 Сеп 2016, 21:07

За да опростим нещата:
- подадох жалба към няколко инстанции, за да се разследва случая
- след разговор с директорката и кръстосан разпит с между нея и лелята, лелята си е признала
- вероятно ще сменим яслата, въпреки, че ни уверяват, че това няма да се повтори.
Отвратен съм от българските "учители".
VirtualBusiness

Мнениеот lussy » 14 Сеп 2016, 08:50

А лелята ще я уволнят ли? Лошото е, че ако кандидатства на друго място, никой няма да си направи труда да провери защо е уволнена от старата работа и тя ще продължи с "методите" си.
lussy

Мнениеот S_Milenska » 16 Сеп 2016, 08:38

Може би след вашите действия ще се притеснят повече и ще се отнасят по-добре с детето, а вие задължително потърсете детски психолог, не оставайте с мисълта, че ще го израсте и забрави. Трябва да се обръща внимание на нещата, които травмират децата, защото те растат заедно с тях!
Аватар
S_Milenska

Мнениеот pavleta » 16 Сеп 2016, 09:22

Ще се притеснят, известно време ще са на тръни и после старата песен на нов глас. Хората не се променят току-така. Дано детето да успее да се справи бързо с травмата. Трябва да му осигурите всякаква помощ.
pavleta

Мнениеот Malina » 16 Сеп 2016, 11:35

Възмутена съм, че мои колеги постъват така, но не съм и учудена. Не знам защо има толкова много оплаквания от яслите, в градините не е така. Разбира се и ние сме имали колежка, която беше с по-остър език, но беше уволнена много бързо. Странно е, че има толкова травмирани неща в яслите, ходят с нежелание, по цял ден реват, сънуват кошмари. Задължително, ако детето ви не може да спи спокойно, дори и да нямате такъв случай, като този, то поговорете с психолог, защото все си мислим, че ще мине, но може и да не отмине...
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Snejna » 16 Сеп 2016, 12:43

Не знам какво ще направите с инспекциите и директорите, но обърнете внимание на здравето на детето. Знам, че е в манталитета на българина всичко да го израстваме и, че ще мине, но може и да не мине. Наиситна трябва да се поговори с някой, който разбира, заради това, че детето сънува кошмари, не може да спи и бълнува. Знаете, че много случаи има на хора,с проблеми, коренящи се в детството.
А що се отнся до лелката, мисля, че е крайно време родителските организации да направят добри изисквания, които да бъдат предложени за избора на възпитателите, лелчките учителките и т.н. в яслите най-вече. Там подагат децата на истински тормоз, последните години постоянно чувам от родителите как са недоволни от яслите, как децата им не искат ад спят, неспокойни са, а не съм чула нещо добро.. изобщо.
Аватар
Snejna

Мнениеот Andrey » 16 Сеп 2016, 13:12

Трябва да я опрощават саморазправата в такива случаи, тая заслужава на нея да й отрежат нещо! Как може такъв изрод да се грижи за деца?! :evil: :evil: :evil:
Аватар
Andrey

Мнениеот Kremiliya » 16 Сеп 2016, 13:48

Докато родителите го позволяваме това, то това ще продължава. Да сте чули да има протест, да има някакви изисквания, всеки свежда глава и търпи, за сметка на собственото си дете! :evil:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот iwoni » 16 Сеп 2016, 14:05

Мънички са в яслата, още имат нужда от майка си, ами пуста работа. Като няма кой да ги гледа и сме принудени да си даваме децата още мънички някакви да ги овикват! Макар че не трябва да се слагат под общ знаменател всички учители и възпитатели. Но определено трябва да има някакви критерии, по които да се избират за работата, за да няма такива случаи.
iwoni

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети