Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот VirtualBusiness » 12 Сеп 2016, 20:44

От няколко дни синът ми не е същият. Започна преди около седмица и нещо, изведнъж се върна много нервен, агресивен, вечерта много плака. Не даде да му сложим обичайния памперс за спане, съответно няколко пъти се напишка и всеки път ревеше истерично. Той е на 2 годинки и 8 месеца, говори добре, но изведнъж всичките му опити да ни разказва за деня в яслата секнаха, само рев и "не искам да ходя, страх ме е".
След няколко дни едно и също поведение, отидох в яслата и говорих със сестрата. Тя също каза, че имало някаква промяна в него. Не искал да сяда на гърне, а преди нямал никакви проблеми. И памперс не давал да му слагат, напишквал се и се нааквал, без нищо да каже.
Вчера в просъница започна да повтаря нещо, което ме втрещи - не режи чурата, не, боли...
На сутринта го попитах, като му потворих думите и го питах кой иска да реже чурата, той ревна. Успокоихме го със съпругата ми, заедно отидохме и в яслата.
След няколко минути разговор със сестрата, тя ни заведе при лелята, която веднага агресивно тръгна да обяснява, че детето не се развива правилно, че го лигавим, че тя имала свой начин за възпитание, който от години работел. Излишно беше да казвам, че детето ни се беше хванало за ръката на мама и като кученце виеше от ужас, при вида на самоуверената лелка. Взех си ден отпуска и този ден не пуснах детето въобще в яслата.
За мен нещата са ясни - лелята си прави своето, заплашва бедните деца, които се стряскат, а за нея това е "възпитание, проверено от времето". Не знам, първата ми реакция беше аз да и откъсна главата, но това няма да реши проблема ми и на детето ми.
Има ли други родители, изпадали в подобна ситуация, какво мога да направя? След един ден у дома, детето се успокои, следобеда спа с памперс, отпусна се и дори се опита да ми разкаже за филмчето, което гледаше по телевизора. Нужно ли е да се свържа с психолог за детето? За лелята - най-малкото, което мога да направя е да пусна оплакването си до всички институции. Нямам доказателства, но усетът ми на родител няма да ме подведе.
И все пак, възможно ли е и да бъркам и това да не е дошло от лелята?? Ей такива неща ме вълнуват...
VirtualBusiness
 
Мнения: 42
Регистриран на: 02 Фев 2014, 18:00

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот boriskarlov » 12 Сеп 2016, 21:08

Какво????
Ако е наистина виновна лелята, тази трябва да бъде ИЗХВЪРЛЕНА на момента.
boriskarlov
 
Мнения: 125
Регистриран на: 03 Юли 2011, 22:06

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот Violetta » 12 Сеп 2016, 21:13

Докато толерираме подобни боклуци и им позволяваме да припарят до децата ни, винаги ще е така. От криза в образованието...до образование, в което има само изроди. Бясна съм, нищо, че не е мое дете. И мен ме заболя.
Violetta
 
Мнения: 466
Регистриран на: 28 Апр 2011, 22:58

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот Yunona » 12 Сеп 2016, 22:13

И коя е лелята, за да твърди каквото и да било по отношение на развитието на детето?
На Ваше място бих настоявала за моментална детайлна проверка. Защо имате притеснения относно източниа на заплаха? Лелята отрече ли да е говорила на детето така? То не би могло да си измисли подобно нещо. Ако не го е чуло от Вас, значи е дошло от яслата...
Тази самоуверена идиотка е за уволнение.
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот VirtualBusiness » 13 Сеп 2016, 00:15

За първа вечер от доста време, детето ми спи спокойно. Не мога да повярвам, жена ми току що заспа и тя. Говорих с познато семейство, чието дете е с нашето момче. При тях е нямало проблеми с напишкването, отдавна е хвърлил памперса. Не са забелязвали нищо притесняващо. Няма да разпитвам повече детето ми, утре ще отида директно при директорката на яслата и ще си подам оплакването. Нещо ми говори, че лелята е забъркана. Ако наистина е така, грях на душата и, ако има такава въобще...
VirtualBusiness
 
Мнения: 42
Регистриран на: 02 Фев 2014, 18:00

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот mama123456 » 13 Сеп 2016, 01:20

Какво изобщо се двоумите! Подайте оплакване на момента, такова държание и отношение е недопустимо към нежните душици! Чувала съм за ясла, в която не давали водица на децата, за да не пишкат! Запитайте се защо плачат децата ни като тръгват на ясла? Знаете ли, че в Англия и в Германия децата не плачат и отиват с радост на яслата и на детските градини? Имам познати българи, които живеят в тези държави - и едните, и другите са доволни, децата им са щастливи и ходят с нетърпение! Лелите и госпожите ги занимават с игри, гледат ги едва ли не като свои, а не само да гледат как да излязат да си пият кафето и да си пушат цигарите! Ако на тия хора заплатите им зависеха от това, дали са щастливи децата и съответно - родителите, тогава нещата щяха да са съвсем други!
Слушайте собствената си интуиция на родител
А и защо лелята ще се нахвърля отгоре ви?! Гузен - негонен...
Милото дете! Пазете се!
mama123456
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Сеп 2016, 01:14

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот Pipilota » 13 Сеп 2016, 08:32

Лошото е, че в такива случаи, дори е минимален шанса да се докаже нещо, или реално да се постигне нещо. Лелката ще продължи да "реже", и то вашето дете, и на съседите ви и на кой ли още не и така, докато най-накрая не дойде времето да се пенсионира. Ще кажат детето е малко, не го гледат правилно вкъщи, карат му се и айде, мнението на 10 колежки срещу 2 годишно дете, мисля, че от сега се знае кой "печели". Докато коренно не се променят нещата, докато и по закон не бъдат поставени нормални хора, то всички деца ще страдат. Най-трудно е да се гледа още бебе, и в яслите истински тормозят децата, и това се знае от всеки. Казват си малки са, не разбират, дразнят.. всяка майка минала скоро през майчинство е наясно какво се преживява, а представям си с 10 и нагоре такива. Но все пак това им е работата и нищо не оправдава лошото им отношение. За съжаление, не вярвам, че ще постигнете нещо,но направете всичко по силите ис.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот ivoblinc » 13 Сеп 2016, 09:05

Какво ще реже тази!? Аз направо ще вдигна градината във въздуха! Детето може и да забрави случката, но може и да не забрави и какво правим? Не може всеки да си приказва каквото иска и да мисли, че той най-добре знае и разбира от всичко! Ами чатни се малко по главата, че приказките и действията ти имат последствия.
ivoblinc
 
Мнения: 223
Регистриран на: 23 Окт 2013, 12:28

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот eliza.traikova » 13 Сеп 2016, 10:05

Здравейте! Да, хубаво е да се обърнете към психолог, защото страхът от кастрация може да доведе до бъдещи проблеми на детето в живота. Аз не съм психолог, но съществува случай (реален случай), описан от Фройд, в книгата "Човекът вълк". Там мъжът, който се обръща към Фройд за помощ, страда от тежки неврози и проблеми. Навлизайки в случая (случаят продължава 10 години), Фройд установява, че всичко се корени в детството на мъжа и именно такава заплаха към детето, идваща откъм неговата детегледачка. Тази леличка няма място там! А за спокойтсвието на детето е хубаво да направите консултация с психолог...
eliza.traikova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Сеп 2016, 09:57

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот Lollipop » 13 Сеп 2016, 10:08

Като нищо да има и психологически рефлекс върху бъдещето на детето! Тлкова ги стресират! според мен трябва да смените и градината, ориентирайте се към частна, поне за яслите по-добре в частна, отколкото в държавна!
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron