Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Лелята в яслата заплашва сина ми, че ще му отреже чурката...

Мнениеот Вероника.Николова » 21 Дек 2016, 21:40

Такааа...
Аз уча ПНУП и съм направо втрещена. Нямам още детенце, но това не бива да се случва. Говорехме си с една преподавателка, че не трябва медицински персонал да се грижи за 2 годишните, а хора имащи спецификация по пренатално образование и знаят как да се грижат за тези деца. Медицинският персонал е нужен, да, но нямат педагогическото в себе си. С бой и крясъци нещата няма да сработят. Не знам защо тези "хора" не са осъзнали, че така не се прави. Нужни са много реформи и трупане на опит. Това на първо четене. За детенцето е добре да има среща с псохолог и да смените яслата. Много сте "меки" със съпруга ти. Трябвало е да и се развикате и вие. Детето е било в състояние едва ли не на страхова невроза щом сте отишли там. Сменете яслата и ще се успокоите и вие... и детето :* УСПЕХ!
Вероника.Николова

Мнениеот PasDeDeux » 22 Дек 2016, 10:30

И в училищата, и в градините и яслите отдавна нещата вече са извън контрол и не се случва това, което трябва да се случва, а именно да се грижат и учат децата както трябва. Човек като влезе в тази система и направо се отчайва, защото вижда как направо си заминаваме и сме се засилили с пълна сила към пропастта. Най-вече в училище.
PasDeDeux

Мнениеот страстоцвет » 22 Дек 2016, 12:25

като нямат никакъв педагогически подход, нормално и после изчаткват и гледай как страдат децата. В повечето ясли, да не кажа във всички, положението е такова, че гледата децата през пръсти и просто не искат да ги занимават. Ами ... за мен тва са нереализирали се злобни мед. сестри.
страстоцвет

Мнениеот ramimni » 23 Дек 2016, 12:30

Защо медицински сестри работят като възпитателки в ясла не мога да разбера? А защо няма квалифициран персонал там? Какво питам, като отговорът е ясен за всички.
ramimni

Мнениеот Yunona » 23 Дек 2016, 12:39

ramimni написа:Защо медицински сестри работят като възпитателки в ясла не мога да разбера? А защо няма квалифициран персонал там? Какво питам, като отговорът е ясен за всички.

Открай време в яслите работят медицински сестри - така е по закон. Приема се, че децата до 3-годишна възраст са твърде малки и при поява на здравословен проблем или при инцидент трябва да се реагира мързо и компетентно. На тази възраст опазването на живота и здравето е по-важна задача от обучението. Затова за децата се грижи персонал с медицинска квалификация. Яслите са към Министерството на здравеопазването, а детските градини - към Министерството на просветата. В детските градини акцентът вече е поставен на обучението на децата.
Чувала съм, че медицинските сестри в яслите са минали специално педагогическо обучение, но дали е така и доколко е ефективно, не зная.
Всичко си е до човека и неговото отношение към децата. Попадала съм на изключително некомпетентни и необичащи професията си учителки в детски градини, както и на разкошни, майчински настроени сестри в яслите.
Yunona

Мнениеот Malina » 17 Яну 2017, 16:01

ПО-добре е да знаеш, че ако има нужда има кой и какк да се погрижи за детето ти, но наистина е неприятно, че в тази възраст се травмират децата, което се случва често. Да не ви казвам колко истории за деца в яслата чувам, за бити, тормозени, обиждани, оставяни в ъгъла, наказвани деца. На никой не му издържат нервите, когато писне хлапето, но когато това ти е работата, то трябва да имаш силите и възможността да я свършиш.
В групите саобикновено по 2 госпожи и една санитарка постоянно, ако едната побеснее, може да излезе за 5 минути да се успокои, вместо да тормозят дечицата, които и без друго са малки , беззащитни и стресирани.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот mamina » 17 Яну 2017, 23:42

Като правят такива глупости не се ли притесняват от колегите си? Може някой да ги издаде и да го погнат. Вече от нищо не се притесняват и си вършат безобразията необезпокоявани. Директори няма ли?
mamina

Предишна

Назад към Възпитание, грижа и съвети