Какви са симптомите за проблем с щитовидната жлеза, помогнете ми да разбера дали нещо не е наред!

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Кои симптоми могат да ни покажат проблем с щитовидната жлеза, кога трябва да посетим ендокринолог?

Мнениеот Krum » 18 Фев 2015, 14:41

nadqta написа:Абе за къде бързате, на мен ми дойде на 17 години, всичко ми е наред от тогава до сега и ден не ми е пропускал или подранявал цикъла :idea:

Как бе, аз всички жени които съм чувал, казват, че им идвало за първи път на 12-13 така че на 17 години е доста късно. Дори като се има предвид историята ни и кога са се женили хората и раждали, 17 години е късно и по историческа и родова погледна история :)))
Аватар
Krum

Re: Кои симптоми могат да ни покажат проблем с щитовидната жлеза, кога трябва да посетим ендокринолог?

Мнениеот FramarLekari » 19 Фев 2015, 11:41

Здравейте, Коцева!

Ако желаете, може да се консултирате с нашия ендокринолог във форума д-р Стела Йорданова: http://forum.framar.bg/forum-f144.html

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Мнениеот Lollipop » 19 Фев 2015, 13:10

При всяко съмнение е добре да се посети ендрокринолог, пък профикатично не знам кога е редно да го правим. Може би ако ядем като комари, а качваме килограми като хищници. :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот mix_twix » 24 Фев 2015, 16:36

Ниското кръвно е един от симптомите, забавен пулс, косопад ей такива неща, а и не е лошо от време на време човек да проверява щитовидната си жлеза.
Аватар
mix_twix

Re: Какви са симптомте за проблем с щитовидната жлеза, помогнете ми да разбера дали нещо не е наред!

Мнениеот Kaya » 22 Юни 2015, 12:54

Да ви върна към темата, скоро разбрах, че дори отпадналост, световъртеж, главоболие могат да са в резултат на проблеми с щитовидната жлеза.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 24 Яну 2016, 11:33

Селд като имате каквито и да е съмнения, може да поговорите с ендокринолог, а не да се чудите.
Симптомите са много и различни, но може и да се дължат на лошата храна, която яде дъщеря ви. Но ан 15 години да ѝ липсва цикъл определено си е доста сериозно забавяне и задължително трябва да се проверят и хормоните по-подробно, а не само tsh.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Mauritius » 17 Сеп 2016, 14:14

Освен проблеми с цикъла, постоянното пълнеене или слабеене също е признак за проблеми с щитовидната жлеза, смяна на настроенията, макар че това за един тийнейджър е нещо нормално.
Mauritius

Мнениеот donni » 10 Ное 2016, 13:26

Ако се чувства и постоянна умора също. Защо не ги направят тези изследвания за щитовидната задължителни? Толкова хора не обръщат внимание, а в същото време много страдат от това.
donni

Мнениеот Kaya » 11 Ное 2016, 16:19

donni написа:Ако се чувства и постоянна умора също. Защо не ги направят тези изследвания за щитовидната задължителни? Толкова хора не обръщат внимание, а в същото време много страдат от това.

Много добър въпрос, в изследванията за хормоните влизат само TSH който вярно , че е най-правилния индикатор, но все пак.. не може само на това да се разчита. Останалите хормони са около 100 лева изследванията. А и като сложим и фактора, че може и да няма добър ендокринолог и тя става една...
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот iwoni » 14 Ное 2016, 13:17

Аз нещо напоследък много бързо реагирам и лесно се раздразвам. Това също е един от симптомите и не е зле да поискам от личната да направим нещо по въпроса и да проверя щитовидната.
iwoni

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми