Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Lisandra » 21 Сеп 2016, 16:21

niya_mazova написа:На теория всичко си знаем, но като питаш някой интелигентен и разумен човек защо не е взел необходимите мерки, не може да ти отговори.

Аз имам друго тълкование, според мен защото не сме възпитани в сексуална и здравословна култура. Все още разговора по тези теми е табу в семейството. Децата са още малки, не е времето сега, дрън-дрън, времето идва когато каруцата се е обърнала. :mrgreen:
Lisandra

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот analizatorka » 26 Сеп 2016, 09:45

Lisandra написа:
niya_mazova написа:На теория всичко си знаем, но като питаш някой интелигентен и разумен човек защо не е взел необходимите мерки, не може да ти отговори.

Аз имам друго тълкование, според мен защото не сме възпитани в сексуална и здравословна култура. Все още разговора по тези теми е табу в семейството. Децата са още малки, не е времето сега, дрън-дрън, времето идва когато каруцата се е обърнала. :mrgreen:

Важно е да се избере подходящия момент, когато да се говори с децата по тези въпроси. Не може едно дете на 5-6 години да разбере за болестите, предавани по полов път и как да се пази. На 8-10 години вече е друго нещо.
analizatorka

Мнениеот Leonora » 26 Сеп 2016, 10:34

Със сигурност проблемът тръгва от липсата на традиция да се говори за такива неща, открай време си е тема табу. Много родители са на принципа "на мен да не би да са ми обяснявали вкъщи като малък" и разчитат информацията да идва от училище и медии, и не поставят дори основи на това възпитание. В крайна сметка много хората порастват и си остават в неведение, докато не им опре нещо до главата.
Аватар
Leonora

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот red_eyes » 26 Сеп 2016, 14:25

tinkerbell написа:
red_eyes написа:Моята приятелка едва я накарах да отиде! С нейните билки само се замаскираше положението, мислеше, че го е решила, но като ги спреше, се появяваше отново течението. Като видя, че няма да стане така, съгласи се. Наистина някой път сами си предизвикваме усложненията и неприятностите.

И какво се оказа, надявам се нищо сериозно?
То хубаво е пробвала с билки, ама щом от първия път не е изчезнал проблема, веднага е трябвало да иде на доктор.

Оказа се, че заради манията си да е изрядна и честото правене на промивки си е променила нормалната киселинност на влагалището и затова течението е било реакция на всичко това. Изненадах се, но това беше обяснението.
Аватар
red_eyes

Мнениеот Lisandra » 26 Сеп 2016, 17:54

red_eyes написа:
tinkerbell написа:
red_eyes написа:Моята приятелка едва я накарах да отиде! С нейните билки само се замаскираше положението, мислеше, че го е решила, но като ги спреше, се появяваше отново течението. Като видя, че няма да стане така, съгласи се. Наистина някой път сами си предизвикваме усложненията и неприятностите.

И какво се оказа, надявам се нищо сериозно?
То хубаво е пробвала с билки, ама щом от първия път не е изчезнал проблема, веднага е трябвало да иде на доктор.

Оказа се, че заради манията си да е изрядна и честото правене на промивки си е променила нормалната киселинност на влагалището и затова течението е било реакция на всичко това. Изненадах се, но това беше обяснението.

Браво, че е добре момичето, какво трябва да прави сега?
Lisandra

Мнениеот tinkerbell » 27 Сеп 2016, 09:59

red_eyes написа: Оказа се, че заради манията си да е изрядна и честото правене на промивки си е променила нормалната киселинност на влагалището и затова течението е било реакция на всичко това. Изненадах се, но това беше обяснението.

Ох, и това е една от онези теми, за които всеки има мнение и никой не е сигурен къде минава границата на здравословното. Ако се води човек по интернет, има точно противоположни мнения и информации..
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Rali_hr » 27 Сеп 2016, 10:15

Аз да си призняая никога не бих си направила каквато и да е била промивка...
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 27 Сеп 2016, 11:08

Rali_hr написа:Аз да си призняая никога не бих си направила каквато и да е била промивка...

И аз трудно бих се навила на подобна промивка, доста рисковано ми се вижда.. особено пък с някакви билки. :roll: А случаите, в които се прекалява с тях не са малко.
Аватар
Snejna

Мнениеот Doktoricata » 29 Сеп 2016, 16:45

От личен опит мога да кажа, че е гадно. Аз прекалих с промивките след цикъл. Трябваше да ми сложат млечно кисели бактерии за да се оправя.
Doktoricata

Мнениеот irka » 04 Окт 2016, 13:50

Никога не съм си правила промивки и даже не знам кога се налага това нещо. При добра хигиена защо са нужни? Така само се намесваме не на място на природата и тялото ни.
irka

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология