Правили ли са ви антибиограма преди изписването на антибиотик?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Лекарите и техните антибиотици.. една безкрайна тема....

Мнениеот Monika_Spasova » 30 Сеп 2016, 10:20

Не знам защо лекарите правят така.. :-| И на мен много често ми се случва да ми изпишат излишно антибиотик. Дори не го купувам, много е досадно и съм се отказала да се разправям с лекаря ми по този въпрос. :mad:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Lilly_milly » 30 Сеп 2016, 11:01

Няма как иначе да върви пазарлъкааа! За какво обикалят търговските представители на фармацевтичните фирми лекарите?
Lilly_milly

Мнениеот irka » 04 Окт 2016, 13:33

Те са ясни тия фирми и представители, но лекарите и те вече отдавна не се трогват и не се съобразяват с благото на пациента и целта им не е да правят всичко с тази цел, а първо се интересуват колко ще им дадеш и колко човека ще минат, за да се натрупа солидна сума.
irka

Мнениеот annydance » 05 Окт 2016, 09:33

За мен се презастраховат, да не би да се усложни заболяването. То на днешно време не знаеш къде ще те удари даден вирус. Постоянно чувам за разболели се мои познати, които имат отражения от различните видове грип. Кой ухо го заболи и му се намали слуха, кой сърцето му почва да прихлопва...
annydance

Мнениеот Slavena » 07 Окт 2016, 12:35

Аз не виждам нищо лошо да се дават антибиотици и да се пият, те помагат по-бързо да се оздравее, аз не виждам нищо лошо в това и давам когато ни изпишат без да се притеснявам дали е излишно или не.
Slavena

Мнениеот M.Tasheva » 07 Окт 2016, 13:13

Аз не искам да ги давам, но като се разболее от гнойна ангина, какво да правя, няма начин, или като има опасност от пневмония или бронхит. Но и другата страна съм я виждала - родители и лекари, които започват да дават антибиотик, без да са опитали нещо друго първо. Родителите казват "Давам, за да му мине по-бързо" и точка.
M.Tasheva

Мнениеот Локумът » 07 Окт 2016, 14:44

M.Tasheva написа:Аз не искам да ги давам, но като се разболее от гнойна ангина, какво да правя, няма начин, или като има опасност от пневмония или бронхит. Но и другата страна съм я виждала - родители и лекари, които започват да дават антибиотик, без да са опитали нещо друго първо. Родителите казват "Давам, за да му мине по-бързо" и точка.

Тва много често се случва, особено с хората от моето поколение, колкото антибиотик сме изпили и се дава ей така, при първите симптоми на прокашляне. Сега взеха да се вразумяват.
Аватар
Локумът

Мнениеот Pipilota » 08 Окт 2016, 08:55

Локумът написа:
M.Tasheva написа:Аз не искам да ги давам, но като се разболее от гнойна ангина, какво да правя, няма начин, или като има опасност от пневмония или бронхит. Но и другата страна съм я виждала - родители и лекари, които започват да дават антибиотик, без да са опитали нещо друго първо. Родителите казват "Давам, за да му мине по-бързо" и точка.

Тва много често се случва, особено с хората от моето поколение, колкото антибиотик сме изпили и се дава ей така, при първите симптоми на прокашляне. Сега взеха да се вразумяват.

Тя и моята баба викаше, когато синът ми почна да боледува, направо да си купя един антибиотик, още като почне да кашля да му давам. :banghead:
Но в наши дни е абсурдно да се дават антибиотици за най-малкото, което се случва много, много често.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот borkova » 10 Окт 2016, 10:56

Чух по телевизията, че като се пие даедн антибиотик, когато те хване някой от сегашните грипни вируси, следващия път този антибиотик вече не действа. Тези вируси имам чувството, че сами се възпроизвеждат и мутират!
borkova

Мнениеот уморена » 19 Окт 2016, 15:06

Не знам дали после на следващия вирус не ти действат, но определено се затормозява организма и то немалко след постоянния прием на антибиотици. Може да има ползи, но вредите би трябвало да са много повече.
уморена

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми